csók
#Lélek

Hogyan érd el, hogy egy szégyenlős fiú randira hívjon?

2014.10.17.
2 perces olvasási idő

A szégyenlős fiúkkal meggyűlhet a bajunk, amikor szeretnénk közelebb kerülni hozzájuk. Nagyon nehezen lehet kiigazodni rajtuk – alaposan megnehezítve a lányok dolgát.

Ha a szégyenlős fiú kedveli is a lányt, előfordul, hogy nem mer közeledni felé még akkor sem, ha a lány már megtette az első lépést. Talán azt hiszi, hogy nem elég jó hozzá, vagy elbizonytalanodik a saját képességeiben. Így egyfajta védő mechanizmusként lehet elutasító, amikor elhívod őt valahová - a legtöbb félénk fiú akár hónapokig is eltitkolhatja az érzéseit, csak mert fél az elutasítástól.

Először is, ha nem vagy biztos a srác érzéseiben, menj biztosra, hogy megkedveljen téged! Hívd fel a figyelmét: ha egyszer már észrevett téged, időnként vedd fel vele a szemkontaktust. A szégyenlős fiúknak szemtől szemben elszáll minden bátorságuk, ezért légy óvatos: figyeld őt sokszor, és ha elkapja a tekintetedet, csak nézz másfelé és közben mosolyodj el. Azzal, hogy megmutatod a fiúnak a félénkebb oldaladat, ő is kényelmesebben fogja magát érezni, így közelebb kerülhettek a beszélgetéshez. Ne feledd, türelemre és időre lesz szükséged, amíg a srác feloldódik!

12 lépés, amivel megkedveltetheted magadat egy félénk fiúval

Most már tudod, hogy milyen nehéz rávenni egy visszahúzódó srácot, hogy nyisson feléd. Még mindig szeretnél vele randizni? Ha vállalod a kihívást, a most következő lépések segíthetnek megszerezni a kiszemelt fiút!

Testbeszéd

Abban, hogy milyennek képzel téged a fiú, nagy szerepet játszik az, hogy hogyan viselkedsz másokkal. Ha bátorítani akarod, légy barátságos és elérhető, főleg amikor a közelében vagy!

Jó benyomás

Sok visszahúzódó fiú azért sem mer beszélni lányokkal, mert fél, hogy elveszíti az irányítást. Ha elhiteted vele, hogy az ő kezében van az irányítás, akkor egyszerre fogja jól érezni magát és még jobban kedvelni téged.

Tűnj érdekesnek!

Pillantgass felé a barátai jelenlétében. Ha a barátai rájönnek, hogy milyen nagyszerű lány vagy, ők fogják majd győzködni a szégyenlős srácot, hogy közelítsen feléd!

Ne nyomulj!

Ne próbáld meg túl gyorsan kiismerni őt! Az ilyen fiúk nem a szavak emberei, szóval ne erőltesd mindenáron a párbeszédet! Amikor megismeritek egymást és beszédbe elegyedtek, viszont kezd kínossá válni a csönd, egyszerűen csak mosolyogj rá, mondd meg neki, hogy szívesen beszélnél még vele máskor is, majd köszönj el tőle.

A leggyorsabb mód, hogy nyitottá váljon

Egyszerűen írj rá a neten! Bár szemtől szemben továbbra is félénk maradhat a fiú, a chatelés segítségével hamarabb feloldódhat.

Bókolj!

Az ilyen típusú srácok önbizalma általában igen alacsony, ezért nagyra értékelik, ha valaki megdicséri őket. Ezáltal nemcsak segítesz rajta, de téged is még inkább meg fog kedvelni.

A tökéletes beszélgetés

Hogy megkönnyítsd számára a beszélgetést, tegyél fel a srácnak olyan kérdéseket, amikre nem csak egyszavas válaszokat adhat. Ezzel gördülékenyebb lesz a társalgás és a magabiztossága is megnő.

Kérj segítséget!

A fiúk imádnak segíteni a bajba jutott hölgyeken. Ha segítséget kérsz egy félénk fiútól, valószínűleg nem fogja megtagadni azt. Így úgy érezheti majd magát, mint a megmentőd.

Mondj valami kedveset!

Próbáld meg kihasználni azokat az alkalmakat, amikor a fiú egyedül van! A beszélgetés közepén aztán szúrj be néhány őszinte és kedves mondatot, mint például: „Szeretek veled beszélgetni…”.

Használd a kezedet!

Ha meg akarsz nyerni egy fiút, a legbiztosabb mód egy érzéki, gyengéd érintés. A srác mellett ülve egy-egy kifogással alkalomadtán érintsd meg őt - de ez ne legyen egyértelmű, csak mintha véletlenül történne. Figyeld a hatást – nem marad el!

Hívd el randira!

Hívd el valahová – de közben tűnjön úgy, mintha az ő ötlete lenne. Ettől jobban fogja érezni magát és magabiztosabb lesz veled.

Randizzatok!

Ne várd el tőle, hogy az első randi után bevallja, hogy kedvel téged. Ha már tényleg elkezdtek randizni, a megfelelő pillanatban elmondhatod neki, hogy mennyire kedveled őt – vagy akár megvárhatod, amíg ő maga mondja ezt.

Fogadd meg a tanácsokat, és meglátod, milyen egyszerű lesz randizni egy szégyenlős fiúval.

(B.Cs. - lovepanky)