csók
#Lélek

7 dolog, amin gondolkozz el a második randi előtt

2014.12.15.
1 perces olvasási idő

Vannak dolgok, amiket érdemes átgondolnod a második randi előtt. Sok időt és energiát spórolhatsz meg magadnak azzal, ha így teszel. Ki akar azzal a gondolattal hazatérni a második randiról, hogy bárcsak otthon maradt volna?

Gondolkozz el az alábbi kérdéseken, ha meg akarod tudni, hogy érdemes-e igent mondanod a második randira!

Még mindig érdeklődsz iránta?

Mielőtt beleegyeznél egy második randevúba, gondold át, hogy érdekel-e téged a fiú. Ha az első randitok unalmas volt, valószínűleg inkább kihagynád a folytatást. Persze, van, aki szerint mindenkinek meg kell adni a második esélyt. De ha úgy érzed, hogy nincs közös jövőtök, jobban teszed, ha udvariasan visszautasítod az ajánlatot.

Csak unatkozol?

Csak amiatt mondasz igent egy randira, mert nincs jobb programod szombat estére? Ha egyébként nem fogadnád el a randit, akkor jobb, ha lemondod a találkozót. Ez tisztességesebb választás, mint hazudni magadnak és a randipartnerednek is. A másik lehetőség, ha azt mondod, hogy barátként szívesebben lógnál vele, minthogy randizzatok. Így mindkettőtök felszabadultabb lesz, és megszabadul a nyomástól.

Jól érezted magad a randin?

Ha nem érezted magadat jól a találkozón, bizonyára inkább lemondanád a következőt. Szinte elaludtál a randevú közben? Egy randin az a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat. Ha ez nem így történt, akkor nincs értelme továbbra is találkozgatnod a randipartnereddel.

Úriember volt?

Bár mindannyiunknak más elvárásai vannak, a randipartnerednek mindenképpen tiszteletteljesen és udvariasan kell bánnia veled. Ha nem nyitja ki előtted az ajtót és nem beszél veled tisztelettel, talán nincs is értelme a második randinak.

Érdekelted őt?

Úgy látszott, hogy érdeklődik irántad a srác? Vagy csak magáról beszélt egész idő alatt? Mindkettőtöknek az a legjobb, ha a randevún beszéltek magatokról és meghallgatjátokegymást. Hogyan is tudnátok máshogy megismerni egymást? Ám ha a randipartnered nem mutatott különösebb érdeklődést irántad, vedd ezt figyelembe, mielőtt még igent mondasz a második randira.

Biztosra vette a következő randit?

Talán nem árt, ha ámítod egy kicsit: van valami izgalmas abban, ha meg kell küzdenie azért, hogy másodjára is lásson. Ha elég fontos vagy neki, újra próbálkozni fog.

Tervek

Azért visszautasítani a második randit, mert nem tetszenek a randi-tervek, nem túl jó ötlet. De nem gond, ha van jobb ötleted. Ha nem szereted azt az időtöltést, amit a fiú betervezett, ajánlhatsz valami mást. Akár azt is mondhatod, hogy bár nem szereted azt az időtöltést, amit kigondolt, más dolgokat szívesen csinálnál. Mindkettőtöknek élveznie kell a randit, nem igaz?

Nem kell automatikusan igent mondanod a második randira! Csak ügyelj a fent említett dolgokra, mert segíthetnek eldönteni, hogy valóban jó helyen keresgéled-e a megfelelő partnert.

(B.Cs. - allwomenstalk)