első randi
#Lélek

Miről beszélj az első randin?

2017.03.17.
2 perces olvasási idő

Abban talán mindannyian egyetérthetünk, hogy az első randin beszélgetni nem egyszerű dolog. Tény, hogy amikor valakivel először találkozunk kettesben, nem igazán tudjuk, hogy mit lenne jó mondani és mit nem. Ha már felkészülten érkezel a találkára, és vannak témáid, amiket be tudsz dobni, sokkal kevésbé leszel ideges vagy zavart.

A legelső dolog, ami segíthet, hogy bármit is hallasz a partneredtől, ne ítélkezz! Egészen egyszerűen csak figyelj oda! Ossz meg dolgokat magadról, de hallgasd meg őt is! Ez az egyszerű tanács segíthet, hogy ellazulj és élvezd is az első találkozótokat.

Most pedig lássuk azokat a témákat, javaslatokat, amikről az első randin beszélhetsz.

Izgalmas a hobbitok? Beszéljetek róla!

Mit csinálsz unalmas óráidban? Ez a téma azok közé tartozik, amelyek taglalásakor felszabadultan beszélhettek. Mondd el, hogy te mit csinálsz, és hallgasd meg azt is, hogy ő mivel tölti a szabadidejét. Ha érdekesnek találjátok a témát, beszéljetek róla, de ha úgy látod, hogy a partneredet nem érdekli eléggé, inkább lépjetek tovább.

Beszélj a gyerekkorodról!

Természetesen, még egészen nem vagyunk felnőttek. Azonban remek téma lehet a múltadról beszélni. Egy-két vicces sztori kisgyermekkorodból igazán feldobhatja az estét. És amellett, hogy humoros, segíthet a másiknak is megnyílni. Így lehet, hogy elindul egy véget nem érő sztorizgatás.

Van valamilyen háziállatod?

Remek téma lehet, ha van egy vicces kutyusod vagy cicád. Ha pedig a partnerednek is van, akkor még tapasztalataitokat is megoszthatjátok egymással. Persze a téma nem kötött, mesélhetsz a barátaid kisállatairól is.

Rokonok és család

A fiúk általában kerülik ezt a témát, viszont a lányok annál inkább szeretnek felmenőikről beszélgetni. Ha a másikat érdekli a téma, remekül szórakozhattok a nagybácsi kalandjain vagy a nagypapa történetein. De szigorúan csak akkor, ha ez egyikőtöknek sem kínos!

A kaja a Joker

Tulajdonképpen ez az a téma, amiről szinte bárki tud beszélni. Beszélhettek itt a kedvenc vagy éppen a legkevésbé szeretett ételetekről. Arról, hogy hogyan készíti a nagymamád vagy nagynénid azt. Miket ettél már külföldön vagy éppen beszélhettek a főzési tudományotokról - vagy annak hiányáról!

Távoli helyek, amerre már jártál

Ki ne hallgatna szívesen személyes történeteket egy olyan országról, ahol még soha nem járt? Érdeklődj, hogy ő merre járt és ha felkeltette az érdeklődését a téma, akkor beszélj arról is, hogy te merre jártál. Viszont ezt a témát is lehet bővíteni! Beszélhettek arról is, hogy hova szeretnétek eljutni!

Mit hallgatsz, nézel, olvasol?

Kedvenc filmed, zenekarod, könyved, színészed, történeted. A szórakoztatóipar tárháza kifogyhatatlan, így remek randi-téma lehet. Emellett, ha az érdeklődési körötök megegyezik, még több téma fog felmerülni. A sztárpletykák is szóbajöhetnek, de győződj meg róla, hogy tényleg mindketten érdekesnek találjátok-e!

Levonva a következtetéseket, a képlet igen egyszerű. Csak odafigyelni a másik apró jeleire és megfelelő témákat bedobni, amikor már úgy érzed, kínos a csend. De ne ess át a ló túlsó oldalára! Ne csak hallgass, ossz meg te is élményeket, tapasztalatokat!

És a végére még egy mentőöv. Ha hirtelen semmi nem jut eszedbe a randin, az időjárást mindig kommentálhatod!

(Cs. B.)