csókolózás
#Lélek

17 gyakori kérdés a csókolózásról

2021.07.20.
5 perces olvasási idő

A csókolózás az egyik legártatlanabb „bűnös élvezet” a világon. A tinik gondolkodnak rajta, és aggódnak miatta. Vajon jól csinálom? Milyen csókfajták vannak? Kit kellene megcsókolnom, és mikor jön el a megfelelő pillanat? Íme, a 17 leggyakrabban feltett kérdés a csókolózásról!

Mikor csattanhat el valakivel az első csók? Természetes dolog az első randin csókolózni?

Igen, természetes dolog az első randin csókolózni. Nem az számít, hogy mikor csókolsz meg valakit először, hanem, hogy az érzések megvannak-e hozzá.

Kedveled ezt a személyt? Úgy gondolod, hogy ő is így érezd irántad? Vonzódtok egymáshoz? Könnyen feloldódsz, ha vele vagy? Megbízol benne eléggé, és ismered a szándékait? Készen állsz arra, hogy megkockáztasd a csókolózást valaki olyannal, akit még nem ismersz igazán?

Ezek azok a kérdések, amelyeket helyre kell tenned magadban, amikor azon gondolkozol, hogy megcsókold-e az adott személyt. Hogyha mind a 7 kérdésre igennel feleltél, akkor úgy tűnik, teljesen biztos vagy a dologban, és lényegtelen, hogy az első – vagy a tizedik randin csattan-e el az a csók. Hogyha eljön a megfelelő pillanat, érezni fogod a szívedben, és mentálisan is fel leszel rá készülve.

Honnan tudjam, hogy ő is meg akar csókolni?

A legegyértelműbb válasz erre a kérdésre az, hogy csak kérdezd meg! A legtöbb tinédzser azonban nem tenné fel ezt a kérdést, mert nem érzi elég oldottnak hozzá a légkört. Egyébként sok ember úgy gondolja, hogy nagyon édes dolog feltenni egy ilyen kérdést: „ Nagyon tetszel, és szívesen megcsókolnálak, mit szólnál hozzá?”.

Hogyha túl erősnek érzed ezt a módszert, akkor könnyen meg lehet állapítani a testbeszédéből is. Hogyha valaki nyitott arra, hogy csókolózzatok, akkor valószínűleg nagyon közel ül hozzád, sokat mosolyog és nevet, amikor veled van, néha megnyalja a száját, beletúr a hajába (vagy a tiedbe), megfogja a kezed, a válladra hajtja a fejét.

Árulkodó jel lehet még, hogyha olyan helyeken szeretne veled találkozni, ahol csak kettesben vagytok. Talán megelőz téged, és megcsókol!

Hogyan tudassam vele, hogy szeretném, ha megcsókolna?

Mint az előbb is, a legegyértelműbb az, hogy mondd ki, tudasd vele, hogy szeretnéd, ha megcsókolna, valahogy így: „Van bármi esély arra, hogy szeretnél megcsókolni ma éjjel?”. Hogyha ez nem igazán a te stílusod, akkor küldj felé apróbb jeleket. Légy különösen figyelmes, mosolyogj sokat, érintsd meg időnként! Ezen kívül nem tudsz többet tenni, mint hogy reménykedsz, hogy megteszi az első lépést.

Hogyan közöljem udvariasan, ha ő már egyből a következő szintre akar lépni, de én arra még abszolút nem állok készen?

Ez esetben az udvariaság a legkisebb dolog, amivel kapcsolatban aggódnod kéne. Maradj diplomatikus! Kezdd azzal, hogy finoman eltolod magadtól, és közlöd, hogy te ezt még nem akarod. Ennek működnie kellene. Hogyha nem hagyja abba, akkor a partnered nem elég tisztelettudó, és neked sem kell annak lenned. Lökd el erősebben, és szólalj meg keményebben, állj fel és hagyd ott, ha szükséges! Hogyha teljesen hajthatatlan, akkor talán dühösen kell hozzászólnod. Ne légy félénk: ez a te tested, és te vagy az egyetlen, aki eldönti, hogy mit tehet vele. A partnered jó eséllyel hamar észhez tér, és behúzza a féket, mielőtt a dolgok csúnyán alakulnának. Hogyha durvábban kell kimondanod a véleményedet, akkor se riadj vissza. Együttélni azzal, hogy megerőszakoltak, sokkal keményebb dolog, mint hinnéd.

Mi az a pillangó csók, és hogyan kell csinálni?

A pillangó csókban nem szerepelnek az ajkak. Ez azt jelenti, hogy két ember összeérinti a szemét, és elkezd pislogni.

Mi az az eszkimócsók, és hogyan kell csinálni?

Ez egy másik olyan módja a csókolózásnak, amelyben nem szerepelnek az ajkak. Arról szól, hogy két ember összeérinti az orrát.

Mi az a francia csók, és hogyan kell csinálni?

A francia csókot nyitott szájjal kell csinálni, a nyelvedet ki-és be kell húzogatni partnered szájából, miközben ő ugyanezt csinálja. Ez egy olyan csókfajta, ami gyakorlást igényel, és a legtöbb ember kellemetlennek, túl nyálasnak tartja elsőre.

Hogyha fogszabályozós vagyok, van bármi trükk, hogy hogyancsókoljak úgy, hogy egyikőnk se sérüljön meg?

Igen, a trükk az, hogy légy kedves! Ne légy durva és szenvedélyes, csak szép lassan és aranyosan! Talán kontrollálni akarod a sebességet, mert te jöhetsz ki a legrosszabbul, ha bárki megsérül. Hogyha durvává válik a csók, finoman kérj egy kis szünetet, és add partnered tudtára, hogy metál fogszabályzó van a szádban, és talán megvághatja, ha túl hevesek vagytok. Biztosan teljesen megértő lesz veled szemben. (Ha nem az, akkor miért is akarsz vele egyáltalán csókolózni?)

A partneremnek rossz a lehelete, hogyan tudassam vele anélkül, hogy megbántanám az érzéseit?

A legkedvesebb módszer az, ha mielőtt csókolózni kezdenétek, bekapsz egy tik-takot, vagy egy rágót. Fordulj oda a párodhoz, és mondd ezt: „Szerintem a friss lehelet az egyik legfontosabb dolog csókolózás terén, nem gondolod?”, és adj neki egy mentolos cukorkát. Hogyha ezt mondod, akkor képtelen lesz egy szimpla „Nem, köszi.”-vel lerendezni, és még csak nem is erőszakos, hiszen te is vettél be előtte egyet.

Ha kapcsolatban vagyok, és megcsókolok valaki mást, az megcsalásnak számít?

Igen, és nem. 99.9%-a a Föld népességének azt mondaná, hogy igenis megcsalás, de pár ember mégis úgy gondolja, hogy nem az. Egy kapcsolatban muszáj lefektetnetek az alapszabályokat, mielőtt ilyet teszel. Hogyha nem tudod, hogy mit gondol róla a párod, akkor megcsalásnak számít. Hogyha biztos vagy benne, hogy a partnerednek ez nem lenne probléma, akkor már csak egy valakire kell gondolnod: arra az illetőre, akit meg akarsz csókolni. Hogyan érezné magát, annak tudatában, hogy te a pároddal maradsz? Tudja egyáltalán, hogy nem akarsz szakítani a pároddal? Biztos vagy benne, hogy a partnered nem lesz megbántva, annak ellenére, hogy engedélyt adott, talán csak azért, hogy el ne veszítsen téged? Ez egy bonyolult dolog, és az élet már így is elég bonyolult! Hogyha elkötelezted magad egy ember felé, akkor nem kellene mások iránt érdeklődnöd.

Hogyha a pillanat hevében megcsókolok valakit, az automatikusan azt jelenti, hogy járnom kellene vele?

Nem. Ha megcsókolsz valakit, az nem azt jelenti, hogy mostmár vele kell lenned. Egyébként is, talán egyáltalán nem is szeretnél vele járni. Bár nem túl jó ötlet bárkivel csókolózni, de néha megeshet. Hogyha ebben a szituációban találod magad, akkor ne ronts a helyzeten azzal, hogy ignorálod az adott személyt. Tisztázd a dolgokat! Mondd el, hogy magával ragadott a pillanat, de nincsenek romantikus érzéseid iránta. Kérj elnézést, ha félrevezetted őt! Az őszinteség a legjobb megoldás, ezért muszáj annak lenned. Légy felkészülve a reakcióra: pletykák, mérges tekintetek a barátaitól, düh. Nem lesz könnyű, de ez a helyes út.

Miért vannak néha vörös foltok a szám körül, miután csókolóztam a barátommal?

Ez akkor történik, amikor egy srác arcszőrzete irritálja a bőrödet. A hosszas csókolózás a bűnös. Nem tudsz sokat tenni, hogy elkerüld ezt a szituációt, ha csak nem akarsz ritkábban csókolózni. De akár borotválkozhat is a randevúk előtt.

Honnan tudjam, hogy jól csókolok-e?

Ezt igazán nem tudhatod. Amit sokan tökéletes csóknak tartanak, az másokat visszataszít. Vannak, akik a szenvedélyes, vad csókcsatát kedvelik, míg mások a lágy, lassú csókolózást. Kinek mi, ahogy szokták mondani. No meg, minden gyakorlás kérdése. A nyálas csókokat, a túl sok nyelvet, és a túl buzgó kezeket általában nem preferálják. Ha még érdekelnek további tanácsok, olvasd el ezt a cikkünket is: Hogyan kell csókolózni?

Ha megcsókolom a párnámat, az tényleg jó edzés?

Nem igazán. A párnád nem tud visszacsókolni, és nem is olyan, mint egy valódi ember. Bár nem okoz fájdalmat, ha a párnádon gyakorolsz, attól még nem leszel Casanova. A legjobb gyakorlás egy olyan emberrel csókolózni, akit igazán szeretsz.

Megcsókoltam egy azonos nemű embert, ezek szerint meleg vagyok?

Talán igen, talán nem. Ez nem csak arról szól, hogy kit csókolsz meg egy adott pillanatban. Vonzódsz ahhoz az emberhez, akit megcsókoltál? Általában vonzódsz a saját nemedhez? Vonzódsz az ellenkező nemhez? Nehézséget okoz, hogy romantikus fizikai kapcsolatot létesíts egy ellenkező nemű emberrel? Amikor egy ellenkező nemű emberrel voltál, úgy érezted, hogy valami nincs rendben? Szoktál fantáziálni azonos nemű emberekről? Ezek a tényezők mutatják meg, hogy milyen is a vagy, és nem egy csók.

Amikor valakivel csókolózok, meddig menjek el?

Csak addig szabad elmenned, ameddig szeretnél. A csókolózás nem egy ígéret arra, hogy több is lesz köztetek. Nem vezeted meg a másik felet, csak mert te még nem akarsz tovább lépni. Aki ezt máshogy látja, az nem érdemli meg a csókodat. Ideálisan a csókolózás része egy kapcsolatnak, ami bizalmon, tiszteleten és megértésen alapszik. Aki ilyen kapcsolatban van, az sosem erőltetne rá olyat a partnerére, amit nem szeretne.

Mit jelent az első, a második, a harmadik bázis és a hazafutás?

Ez engem is összezavart tinédzser koromban. Sosem voltam biztos, hogy ezek mit jelentenek, csak abban, hogy a hazafutás a szexet. Körbekérdeztem a barátaim között, és meglepve tapasztaltam, hogy ebben nem 100%-ig biztos egyikőjük sem. Az általános egyezmény valahogy így néz ki: az első bázis a csókolózás, a második a csókolózás és a ruhán keresztül történő tapi, a harmadik a csókolózás és ruha alatt történő tapi, a hazafutás pedig a szex. Véleményem szerint ezeket csak haverok használják egymást között, és egyáltalán nem egy romantikus kapcsolatban elhangzó kifejezések. Ki olvadt már el attól, ha megkérdezték, hogy mehetnénk –e a második bázisig?

Amikor valakivel közel kerültök egymáshoz, akkor olyan bizalom alakul ki köztetek, amit nem érdemes megpiszkálni. Hogyha valami bizalmas dologról pletykálsz, az mit árul el rólad?

(KamaszPanasz – R.P.)