randi
#Lélek

7 dolog, amin el kell gondolkoznod, mielőtt igent mondasz a második randira

2017.06.01.
2 perces olvasási idő

Tudtad, hogy vannak bizonyos dolgok, amiket nem árt átgondolnod, mielőtt egy második randira mész? Sok időt és gondot spórolhatsz meg magadnak azzal, ha így teszel. Ki akar azzal a gondolattal hazatérni a második randiról, hogy bár inkább otthon maradt volna?

Gondolkozz el az alábbi kérdéseken, ha meg akarod tudni, hogy érdemes-e igent mondanod a második randira!

Még mindig érdeklődsz iránta?

Mielőtt belegyeznél egy második randevúba, gondold át, hogy érdekel-e még téged a fiú. Ha az első randitok elég unalmas volt, valószínűleg inkább kihagynád a folytatást. Persze, van, aki szerint mindenkinek meg kell adni a második esélyt is. De ha tudod, hogy zéró szinten van az érdeklődésed, talán jobban teszel, ha udvariasan visszautasítod az ajánlatot. Inkább ez, minthogy a második randin magadat átkozd azért, mert mégis elmentél!

Csak unatkozol?

Csak amiatt mondasz igent egy randira, mert unatkozol? Netán úgy tűnik, hogy nincs jobb dolgod szombat este? Ha egyéb terveid miatt sem fogadnád el a randit, akkor inkább mondd le a találkozót. Ez tisztességesebb választás, mint hagyni a srácnak, hogy tévképzetekbe ringassa magát. A másik lehetőség, ha azt mondod, hogy barátként szívesebben lógnál vele, minthogy randizzatok. Ezáltal mindkettőtök felszabadul a nyomás alól.

Jól érezted magad a randin?

Ha nem érezted magadat jól a találkozón, bizonyára inkább passzolnád a következőt. Szinte elaludtál a randevú közben? Állandóan késztetést éreztél arra, hogy megnézd az időt? Egy randin az a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat. Ha ez nem így történt, nincs miért továbbra is találkozgatnod az adott személlyel.

Úriember volt?

Egy olyan fiú, aki nem elég udvarias, nem üti meg a mércét. Bár mindnyájunknak más elvárásai vannak, a srácnak, akivel randizol, mindenképpen tiszteletteljesen és udvariasan kell bánnia veled. Ne felejtsd, hogy egy fiú (is) akkor van a legjobb formájában, amikor randiztok – különösen igaz ez az első néhány alkalomra. Ha nem nyitja ki előtted az ajtót és sáros tócsákba vezet bele miközben kéz a kézben sétáltok – talán át kéne gondolnod a dolgot.

Érdekelted őt?

Úgy látszott, hogy érdeklődik irántad a srác? Vagy csak magáról beszélt egész idő alatt? Mindkettőtöknek jó, ha a randevún beszéltek magatokról és meghallgatjátok a másikat. Hogyan is tudnátok máshogy megismerni egymást? Azonban ha nem értettetek szót, és ő nem mutatott különösebb érdeklődést arra, hogy megismerjen, vedd ezt figyelembe, mielőtt még igent mondasz a második randira.

Biztosra vette a következő randit?

Ha igen, az még nem indok arra, hogy ne menj el vele. De talán nem árt, ha ámítod egy kicsit: van valami izgalom abban, hogy meg kell küzdenie azért, hogy megkapjon – főleg, ha úgy gondolja, hogy te csak az ő intésére vagy hívására vársz. Ha elég fontos vagy neki, újra fog próbálkozni.

Mik a terveid?

Azért visszautasítani a második randit, mert nem tetszenek a randi-tervek – nem túl jó ötlet. De nem gond, ha van jobb ötleted. Ha nem szereted azt az időtöltést, amit a fiú betervezett, ajánlhatsz valami mást. Akár azt is mondhatod, hogy bár nem bírod az adott időtöltést, amit kigondolt, más dolgokat szívesen csinálnál. Mindkettőtöknek élveznie kéne a randit, nem igaz?

Nem kell automatikusan igent mondanod a második randira! Csak ügyelj a fent említett dolgokra, mert segíthetnek eldönteni, hogy valóban jó helyen keresgéled-e a megfelelő partnert.

(B.CS., allwomenstalk)