Lélek

#Lélek

1437 db cikk a témában

#szerelem
2010.05.13.

Nem tudom elfelejteni, annyira szeretem - Az orvos válaszol

"Nem tudom elfejteni azt a fiút, akibe szerelmes vagyok/voltam. Mindig ő jut eszembe, ha zenét hallgatok, ha csak meglátok egy fekete táskát, vagy ha fölszállok a buszra. Mindig ő jár az eszemben, mit csináljak?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#öngyilkosság
2010.05.07.

Öngyilkosság: alkohol, drogok, egyéb tényezők

Az öngyilkosság valamilyen stresszel teli élethelyzetre adott tragikus válasz, s azért tragikusabb mindennél, mert meg lehetett volna előzni. Akár te magad fontolgatsz öngyilkosságot vagy másról tudod ezt, nem árt tisztában lenni az erre utaló figyelmeztető előjelekkel és azzal, miképp juthatunk azonnali segítséghez és szakszerű kezeléshez. Életet menthetsz ezzel: a sajátodat vagy valaki másét.

#barátnő
2010.05.01.

10 tipp, amivel lenyűgözheted a mamáját

Az anyáknak röntgenlátásuk van a férfiak álnokságát illetően. Különösen, ha a lányuk a randevúzás időszakába lépett. Hogy könnyen megállj a sarkadon, bemutatjuk azt a Top 10 módszert, amivel lenyűgözheted kedvesed mamáját.

#szerelem
2010.04.30.

Tetszik egy roma fiú, de én félek tőle...

"Van egy srác aki tetszik nekem, de roma származású, és nem tudom milyenek a szülei (pl. ha mondjuk szakítani akarnék majd vele, akkor a szülei vagy ő magához akarna-e láncolni). Mit tegyek ilyenkor ?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#érintés
2010.04.29.

Testi érintéstől való viszolygás

Kedves Doktornő! Mi lehet annak az oka, hogy nem tudom élvezni a testi érintést? Gyermekkoromban sem szerettem, ha ölelgettek, vagy ha hozzám értek. Emiatt a kistestvéremmel sok veszekedésünk is volt, aminek mindig sírás lett a vége.

#válás
2010.04.28.

Elvált szülők gyermekeként

Az olyan, mintha a családi képet kettétépnéd, de nem tudod már visszaragasztani, mert hiányzik egy darab. Az a darab hiányzik, ami a szüleidet összetartotta.

#félelem
2010.04.25.

Bátran nézz szembe a félelmeiddel!

Idegen társaságban kell megjelenned, randira hív álmaid pasija/lánya, komoly tétet jelentő vizsga előtt állsz, esetleg komoly döntést kell meghoznod? A legtöbb emberen ilyenkor úrrá lesz a kétség, s a félelmek szinte megbénítják az illető ésszerű gondolkodását. Hogyan semlegesítsd ezeket a bénító, hibás gondolatokat? Most csokorba szedtük, íme:

#disztímia
2010.04.15.

Miért vagyok olyan lehangolt?

A disztímiát a depressziónak egy hosszasabb lefolyású, ám kevésbé súlyos változataként szokták jellemezni. Kutatások szerint, ha nem kezelik, a tünetek egyre súlyosabbak lesznek.

#szülők
2010.04.10.

Hogyan neveljük szüleinket?

Mindig ugyanazok a problémák: Miért vagy ilyen rendetlen? Miért nem bírsz rendesen tanulni? Miért olyan furák a barátaid? Mi ütött beléd?... és még sorolhatnánk.

#elvárások
2010.04.01.

Találd meg álmaid pasiját!

A randevúzgatásnak nem kell egy kitalálós játékhoz hasonlítania, mert sokkal magabiztosabban is kiderítheted, hogy ki az, aki igazán hozzád való.

#írás
2010.03.27.

Hogyan tehet az írás egészségesebbé?

A közérzetedre és az egészségedre is jó hatással lehet, ha leírva látod gondolataid visszatükröződését. Az alternatív gyógymódok támogatói már régóta összefüggést véltek felfedezni a kreatív kifejezőerő és az egészség között (gondolj a művészeti és zene terápia népszerűségére). Most pedig tudományos bizonyíték van rá, hogy az újságírás is jó hatással lehet az egészségedre.

#edző
2010.03.17.

Ami egy jó edző-diák kapcsolathoz kell (2. rész)

Az iskolai vagy az iskolán kívül trénerek akár többek is lehetnek, mint egy sima edző, aki segít neked, hogy kordában tartsd magad. A sporton keresztül ugyanis rengeteg dolgot megtanulhatsz, amit kiválóan alkalmazhatsz a későbbiek során az életedben. Emellett ha jó kapcsolat van közted és az edződ között az még inkább csak segíti azt, hogy a legjobbat hozd ki magadból az adott sportban.

#facebook
2010.03.09.

Facebook-mánia: Az életünkbe is kerülhet

Az önbizalomhiányos emberek előszeretettel ismerkednek a világhálón keresztül. Sajnos ez lett a veszte annak a brit lánynak, akit megerőszakolt, majd meggyilkolt egy pszichopata férfi. Mivel a közösségi portálokon bárki, bármilyen hamis adatot megadhat magáról, nem árt az óvatosság ilyenkor. Milyen hátrányai vannak még a Facebook-őrületnek?

#szülők
2010.03.09.

Jó, ha a szülő szigorú?

Íme néhány hír a szülők és a tizenévesek számára. A szülő uralkodik! Ezt gyakran nehéz elhinni, és igaz, hogy a fiatalok nem mindig tartják be a szabályokat. Kutatások viszont kimutatták, hogy azok a fiatalok, akiknek szüleik határokat szabnak, előnyben vannak azokkal a fiatalokkal szemben, akiknek nem állítanak korlátozásokat.