Lélek

#Lélek

1437 db cikk a témában

#SMS
2010.07.16.

SMS – törvények egy párkapcsolatban

Szeretnénk egy kicsit segíteni, hiszen sokan nem biztosak abban, hogy mit tehetnek és mit nem egy párkapcsolat alatt SMS-ezés közben. Egy neves kapcsolat-szakértő tippjei segítségével sokat javíthatsz az SMS-ezési szokásidon.

#nevetés
2010.07.16.

A mosolygás erősíti az immunrendszert

Negyven éve ismert, hogy egy jóízű nevetés enyhíti az autoimmun betegségek tüneteit – ahogyan azt egy Norman Cousins nevű kutató megfigyelte. Ez a kutatás folytatódott a ’80-as években is, amikor dr. Lee S. Berk leírta, hogy a nevetés csökkenti a stresszhormonok szintjét és serkenti a védő hatású immunsejtek termelődését.

#internetes zaklatás
2010.07.15.

Az internetes zaklatók és az áldozatok

Egy nemrégiben elkészített tanulmány mindenre kiterjedően vizsgálta meg az internetes zaklatás előzményeit, gyakoriságait, okait és következményeit. A vizsgálatokat kiterjesztették az áldozatok és a zaklatók fizikai és emocionális karakterisztikájának felállítására is. Leegyszerűsítve ez annyit jelent, hogy megvizsgálták az elkövetők és az áldozatok mentális állapotát is, amelyből egyértelműen kiderült, hogy az elkövetők nagy része valamilyen pszichés problémával küzd.

#bébiszitter
2010.07.15.

Bébiszitter leszek: Fürdésidő

A fürdésidő rengeteg mókával jár, de ugyanakkor rengeteg olyan dolog van, amire figyelnünk kell, ha a gyerekek fürdésnek indulnak. Pontosan ezért le kell fektetnünk az aranyszabályt még az elején. Csak akkor fürdesd meg a kicsiket, ha a szülők meg kérnek rá és te is tudod, hogy pontosan mikor, mit kell tenned.

#barátnő
2010.07.13.

Megéri féltékenykedni a partner exkedvesére?

Aggódsz, hogy a barátnőd lehet, hogy még mindig az exét szereti, akivel elvesztette a szüzességét? Még akkor is, ha azt mondja, hogy már nem érez iránta semmit? Vajon igaz az, hogy a nőknek örökre megmaradnak az érzéseik az iránt, aki elvette a szüzességüket?

#nevetés
2010.07.11.

Nevetés mindhalálig?

Mindenkivel előfordult már, hogy egy hirtelen jött – és szinte ok nélküli – nevetőgörcs következtében egy ideig nem kapott levegőt, vagy az abbahagyhatatlan kacagási roham odáig fajult, hogy a hasa is belefájdult. De okozhat-e halált az ártalmatlanul indult, felhőtlen nevetés?

#szeretet
2010.07.07.

Szeretet, gyűlölet, csalódás

Tényleg olyan ellentétes érzések, mint amilyennek elsőre érezzük? Persze, hiszen két olyan ember, aki gyűlöli egymást, sosem fogja szeretni a másikat. Mert a gyűlöletnek oka van.

#egyéjszakás kaland
2010.07.05.

Nem akarok párkapcsolatot! Normális ez?

"Annyi információd és tanácsod van azoknak, akik elkezdeni, fenntartani vagy befejezni akarnak egy kapcsolatot de vannak olyan emberek is mint én. Egyáltalán nem akarok semmilyen kapcsolatot! Diák vagyok és mellette két munkám is van, és a szabadidőmben vagy a barátaimmal lógok vagy a családommal vagyok. Nem érdekelnek azok az érzések/érzelmek amik egy kapcsolattal járnak."

#szülő
2010.07.03.

Hogyan szelidítsük meg a szüleinket?

Sok baj van a szülőkkel. Ezek a problémák főleg kamaszkorban ütik fel a fejüket, akkor okozhatják a legnagyobb kalamajkákat, de a kevésbé szerencséseket vagy a túlérzékenyeket akár egy életen keresztül is elkísérhet.

#előítélet
2010.07.01.

A bőre színe miatt nem fogadják el a páromat

Nemrég költöztem be a nagyvárosba vidékről, ami - mondanom sem kell- elég konzervatív hely. Már a második héten megismerkedtem a világ legcsodálatosabb emberével, csak az a „baj”, hogy ő fekete. Egy éve vagyunk együtt és remekül kijövünk. Az viszont nagyon zavar, hogy ha együtt mutatkozunk, az emberek furán néznek ránk és a szüleim sem akarják igazán elfogadni őt.

#honvágy
2010.06.30.

Ha honvágyad van

Néha csak el akarsz menekülni. A bátyád és a barátai állandóan a TV előtt tanyáznak, a kishúgod nem hajlandó elhagyni a szobádat, és te csak egy kicsit magaddal akarsz foglalkozni. De mikor ezt megkapod – például egy teljes hétvégés, maratoni DVD-zés egy barátodnál vagy nyári szünet a Disneylandban – meglepődsz azon, hogy kicsit hiányzik az otthoni nyüzsgés. Mi ez az egész? Ha hiszed, ha nem, honvágyad van.

#randevú
2010.06.26.

Beszélj szüleidnek a randevúdról

A randizás valóban a felnőtté válás irányába tett óriási lépésnek számít az életben, s akár tetszik, akár nem, az első randik alkalmával a szüleid valószínűleg nem fognak kibújni a bőrükből örömükben. Könnyítsd meg számukra a változást: ne feledd, a szemük előtt felcserepedő gyermekük felnőtté érése nem hétköznapi esemény.

#szülés
2010.06.19.

16 évesen babát szeretnék - Nem túl korai?

"Most múltam 16 éves, a párom 23. Szeretnék tőle babát, és ő is szeretne, de mégse, lesz, mert azt mondja, nem akarja, hogy rossz legyen nekem, nem akarja, hogy ilyen hamar lekössem magam egy babával. Szerintem maximálisan helyt tudnék állni." A szakértő válaszol.

#homoszexualitás
2010.06.16.

Honnan tudhatom, hogy ő is meleg-e?

"Azt hiszem, meleg vagyok, és nem tudom ezt magamnak bebizonyítani. Valaki tetszik nekem, és nem tudom, hogy őt érdeklem-e. Eléggé jóban vagyunk, ő is fiú, de még mindig nagyon kiismerhetetlen. Mindenki azt mondja, hogy ő biztos nem meleg, de attól még tetszik. Bárkivel smárolok, járok, amint szakítunk, ő az első gondolatom." A szakértő válaszol.