Lélek

#Lélek

1437 db cikk a témában

#kiközösítés
2010.12.03.

Miért utálnak?

"Miért utálnak az osztályban? Csendesebb típus vagyok és még a halálomat is kívánják. Pedig próbálok mindenkivel kedves lenni. Már többször elsírtam magam. Mit tudna tanácsolni? Más suliba nem mehetek." A szakértő válaszol.

#önbizalom
2010.11.29.

Önbizalomhiány a suliban

18 éves gimnazista lány vagyok. Jellemzően elpirulok, amikor olyan emberrel beszélek, akiben némi rosszindulatot látok bujkálni, még ha ez téves is, vagy akár olyan témáról esik szó, ami számomra kellemetlen.

#nemi erőszak
2010.11.26.

Nemi erőszak: kik vannak leginkább veszélyben?

Sajnos rengeteg ember futkározik a világban, akik komoly kezelésre szorulnának. A fiatal lányok különösen ki vannak téve annak, hogy megerőszakolják, megtámadják őket. Bármikor, bárhol és sajnos bárkivel előfordulhat, hogy megtámadják, olyasmire kényszerítik, amit egyáltalán nem szeretne.

#rossz jegy
2010.11.23.

Rossz jegyet kaptam, hogy mondjam el otthon?

"Előfordul, hogy néha rossz jegyet hozok haza, és egyszerűen nem vagyok képes megmondani a szüleimnek. Ha kettest kapok, azt még elmondom, de az egyeseket nem merem. Tudom, hogy nem vernek meg érte, de egyszerűen nem megy. Mit tegyek?"

#facebook
2010.11.22.

Durva Facebook-tréfa miatt kerültem bajba

"Facebookon viccből csináltam egy olyan alkalmazást (Phrases-en), hogy ki illik hozzád az osztályodból. Leírtam minden osztálytársamnak a nevét, és mellé valami kis jellemzést. Az osztályfőnököm fizika órán erről kezdett el beszélgetni, és mondta hogy úgy is ki tudják deríteni, melyik gépről volt, hogy már kitöröltem. A többiek azt mondták, hogy aki ezt csinálta, azt fel is jelenthetik. Igaz ez? Mit tegyek?"

#szakítás
2010.11.17.

Szakítás után verekedne - Mit tegyek?

"Már szakítottam a fiúval, és megmondtam neki, hogy más tetszik, ő erre azt felelte, hogy majd megveri azt a másikat. A barátnőmet is mindig bántalmazza. Mit csináljak?" A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#zaklatás
2010.11.14.

Ha céltáblának érzed magad

Akár az iskolában, munkahelyen, online, vagy akár otthon történik, a terrorizálás komoly probléma, és foglalkozni kell vele minden esetben.

#párválasztás
2010.11.13.

A párválasztás titkai

Ha meg vagy elégedve a partnereddel, akkor hajlamos vagy azt gondolni „hú, de jól választottam”, s közben eszedbe sem jut, hogy az ösztöneid és a tudatalattid segítségével választottál.

#facebook
2010.11.11.

A Facebook előnyei és hátrányai

Mikor Mark Zuckerberg 2004-ben létrehozta a Facebookot, fogalma sem volt arról, milyen műve milyen nagy hatással lesz a Világra, és világszerte milyen parázs vitákban fogják majd taglalni az érveket és ellenérveket a Facebook mellett és ellen.

#barátság
2010.11.08.

A kedvesemet vagy a barátomat válasszam?

"A legjobb barátnőm meg a pasim utálják egymást. Nem tudom, mit csináljak. Nem akarok választani közöttük, de ez így nagyon nem jó." A szakértő válaszol.

#gyász
2010.11.03.

Meghalt a kedvenc állatom, mit tehetek?

Mikor kedvenc állatod, aki szinte családtagnak számított meghal, teljesen természetes, hogy mélységes szomorúságot érzel. A hosszú évek alatt, amit együtt töltöttetek, hozzád nőtt, életed részévé vált. Rengeteg örömet és élményt adott neked, így nincs semmi csodálnivaló azon, hogy fáj ennek a kapcsolatnak az elvesztése. Szeretnénk néhány hasznos tippel segíteni, hogyan bírkózz meg a gyásszal.

#vita
2010.11.01.

Az első vita a barátoddal/barátnőddel

Az első komolyabb vita rendkívül bosszantó, fájdalmas, egy kapcsolat fontos fordulópontja is lehet. Tanuld meg, hogyan lehetsz úrrá első konfliktusotokon, hogyan lehet a vitás helyzeteket kezelni, s nem utolsósorban ideje az egymással folytatott kommunikációt fejleszteni.

#14 éves
2010.10.30.

14 éves lány kérdése

"14 éves lány vagyok, és együtt járok egy másik lánnyal, Nikivel. Mindennél és mindenkinél jobban szeretem, de most megkörnyékezett egy fiú, Tibi... Ugyan elutasítottam a közeledését, de nem tudom elfelejteni, azt hiszem, beleszerettem. Mit tegyek? Nem akarom egyikőjüket sem elveszíteni." Liza