kiközösítés
#Lélek

Miért utálnak?

2010.12.03.
1 perces olvasási idő

Miért utálnak az osztályban? Csendesebb típus vagyok és még a halálomat is kívánják. Pedig próbálok mindenkivel kedves lenni. Már többször elsírtam magam. Mit tudna tanácsolni? Más suliba nem mehetek. A szakértő válaszol.

Kedves Levélíró!

Minden osztályban van egy-két ember, akit valamiért kiszemel magának a társaság, vele viccelődnek, vele ellenségesek. Viszont biztosan nem utál mindenki! Keress magadnak először egy, majd két és aztán egyre több embert, akivel jóban tudnál lenni, akivel szünetekben beszélgetsz, aki mellett órán ülsz. Találd meg ezt az egy embert, próbálj meg hozzá közeledni, beszélgetni, barátkozz vele, és máris nem leszel egy szál egyedül, és nem az egész osztályt érzed ellenségednek.

Ha már ketten vagytok, akkor már előrébb vagy! Érdemes olyat találnod elsőre, akit szintén nem annyira szeret az osztály, aki valamiért nem része a nagyobb társaságoknak. Figyeld meg, mások hogyan csinálják, hogyan viselkednek, hogy barátkoznak, hogyan lesznek jóban a többiekkel. Egész életünkben tanulunk másoktól, úgyhogy ahogyan figyeled a többiek viselkedését, beszédstílusát, nyugodtan tanulj te is tőlük, lesd el a trükköket!

(KamaszPanasz - Ujpál Zsófia, pszichológus)