Lélek

#Lélek

1437 db cikk a témában

#szerelem
2010.10.04.

Expasi kontra tanárom - Mit kezdjek ezzel a helyzettel?

"Összejöttem újra a volt pasimmal, és amikor a buszmegállóban elbúcsúztunk, akkor pont jött a tanárom, aki nagyon tetszett (vagyis még mindig tetszik, de próbálok kiszeretni belőle), és amikor a buszon köszöntem neki, még a kabátját is megfogtam, hogy figyeljen, akkor sem köszönt vissza. Lehet köze ahhoz, hogy van barátom?" A szakértő válaszol.

#nő
2010.10.02.

A nők nehezebben viselik a stresszt

Egyesek jobban, mások kevésbé veszik észre a stresszt, ám ennek mértéke nem csak egyénenként, hanem nemenként is változik: a philadelphiai Children’s Hospital kutatói azt állítják – patkányokon elvégzett kísérleteik alapján –, hogy a nők agya jóval érzékenyebben reagál a stresszhormonok termelődésére, mint a férfiaké.

#akne
2010.09.30.

Öngyilkosság akne miatt?

A súlyosan aknés bőr hatására nőhet a depresszió esélye és az öngyilkos gondolatok száma a tizenévesek körében. Egy új tanulmány szerint ezért maga az akne okolható, nem pedig az aknés bőrre szedett gyógyszerek.

#tanár
2010.09.29.

Normális a tanár-diák párkapcsolat?

"Normális-e, ha járok a tanárommal? 17 éves vagyok, a tanárom meg 22 (kistanár). Kb. 1 és fél hete járunk, és amikor együtt megyünk a suliba, nem néz meg senki, hogy ez milyen fura vagy ilyesmi. De már a legjobb barátnőm szólt érte hogy nem jó ötlet." A szakértő válaszol.

#izmos férfiak
2010.09.28.

A túl izmos férfiak hátrányba kerültek?

Az ausztráliai Adalaide-i Flinders University kutatóinak aktuális tanulmányának megállapítása szerint az erőteljesen izmos férfiak semmivel sem tetszenek jobban a nőknek, mint normál, arányos testfelépítésű társaik; sőt, éppen ellenkezőleg: azoknak a férfiak, akik túlságosan sokat foglalkoznak testükkel, és sok időt töltenek fitness-termekben, a nők általában csekélyebb értelmi képességet tulajdonítanak. A túl sok izom – minden jel szerint – kiüti őket potenciális partneri pozíciójukból.

#randi
2010.09.27.

Mit mondjak neki az első randin?

"Találkozóm lesz egy lánnyal, és félek, hogy nem tudunk majd miről beszélgetni. Milyen témákról beszélgessek vele?" A szakértő válaszol.

#internet
2010.09.21.

Netezz biztonságosan!

Hogyan is élhetnék internet nélkül? Hogy tartanánk így a kapcsolatot a legtöbb barátunkkal? Hogy kérnénk el a házit, hogy keresnénk rá akár egy szép helyre, a legfrissebb hírekre, vagy bármilyen információra.

#zsibbadás
2010.09.20.

Ha nagy tömeg van a buszon, zsibbadni kezdek

"Busszal járok iskolába, és amikor nagy a tömeg, és nincs benne levegő, elkezd a kezem az ujjaimnál zsibbadni. Amíg ki nem szállok a buszból, ez van... Miért? Azt mondta egy haverom, hogy ez az infarktus kezdete..."

#csókolózás
2010.09.19.

Mit tegyek, ha nem élvezem a csókolózást?

"Rájöttem, hogy egyszerűen nem szeretek csókolózni. Szeretek közel lenni a másikhoz, és szeretem a gyors puszikat az arcomon, ajkamon, és nyakamon, de nem élvezem a mélyebb csókokat. Megteszem, de mindig úgy érzem, mintha a másikért tenném, és nem saját magamért. Az ölelés, vagy az, hogy a másik karjaiban lehetek, egyszerűen csak sokkal nagyobb szexuális jelentőséggel bír számomra. Valami baj van velem? Abnormális vagyok? Mit mondhatok a barátomnak, és mit javasoljak helyette?"

#önvédelem
2010.09.16.

Önvédelem - Néha muszáj szembenézni a támadóval

Ismerős már a filmekből: Az éjszaka kellős közepén egy magányos lány sétál a garázssoron, miután leparkolt, egy furgon mögül kiugrik egy ördögi kinézetű csávó. A lány szemen döfi támadóját a kulcsaival, vagy érzékeny ponton rúgja meg. Legyen a megoldás bármelyik, a lány elegendő időt nyert, hogy elfusson, majd az autójával elhajtson a helyszínről.

#öngyilkosság
2010.09.10.

Öngyilkosság - Ez az egyetlen kiút?

Az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapját minden év szeptember 10-én tartják. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a bajban lévő embertársaink segítésére. Ez azért is fontos, mert az öngyilkosság világszerte a vezető halálokok között szerepel. Magyarország - bár átmenetileg javult a helyzet - még mindig az 5. helyen áll az öngyilkosságok gyakoriságának listáján.

#középiskola
2010.09.08.

Már előre rettegek a középiskolától - A szakértő válaszol

"14 éves vagyok, most lettem nyolcadikos. Bár még van egy évem, de én már előre félek a középsulitól. Tartok tőle, hogy kigúnyolnak. Van pár ismerősöm, akiknek nagyon rossz tapasztalata volt az első középsulis napot illetően. Hogy fogok majd barátkozni? Az sem az erősségem... Hogy illeszkedjek be?"

#kiközösítés
2010.09.06.

Kiközösítés: Miért ÉN vagyok a suliban az áldozat?

"Mindenki engem cikiz. Nyolcadikos vagyok, és még az alattam járók is beszólogatnak és nevetnek rajtam. Mindenfélét pletykálgatnak rólam, és olyanokat is kitalálnak, aminek egy kis része sem igaz! Jóban vagyok az osztálytársaimmal, már amennyire lehet, de mindig azt hallom vissza - több ember által megerősítve! - hogy engem mennyire utálnak a többiek! Pamacsgolyó" A szakértő válaszol.