szerelem
#Lélek

Expasi kontra tanárom - Mit kezdjek ezzel a helyzettel?

2010.10.04.
1 perces olvasási idő

Összejöttem újra a volt pasimmal, és amikor a buszmegállóban elbúcsúztunk, akkor pont jött a tanárom, aki nagyon tetszett (vagyis még mindig tetszik, de próbálok kiszeretni belőle), és amikor a buszon köszöntem neki, még a kabátját is megfogtam, hogy figyeljen, akkor sem köszönt vissza. Lehet köze ahhoz, hogy van barátom? A szakértő válaszol.

Kedves Levélíró!

Nagyon jó, hogy próbálod magad túltenni azon, hogy tetszik a tanárod, és a volt pasidat választottad helyette! Lehetséges, hogy a tanárodnak is szimpatikus vagy, és most kissé neheztel, hogy mással vagy. Látod, ezért nem jó egy tanárral bármiféle szerelmi kapcsolatba keveredni. Ráadásul felnőttként azt gondolhatnád róla, hogy éretten tudja kezelni a helyzetet, de tapasztalatok szerint egy felnőtt is lehet gyerekes – azaz megsértődik olyankor, amikor semmi oka nem lenne rá.

Emellett ne vessük el azt a lehetőséget sem, hogy egyszerűen csak nagyon elmerült a gondolataiban, vagy az is lehet, hogy hallotta, hogy neked régebben tetszett, és nem tudta hirtelen, hogy miről is beszélgessen veled zavarában. Próbálj vele most már minél kevesebbet foglalkozni, és figyelj a tanulásra, meg az új ex-pasidra!

(KamaszPanasz - Ujpál Zsófia, pszichológus)