tanár
#Lélek

Normális a tanár-diák párkapcsolat?

2010.09.29.
1 perces olvasási idő

Normális-e, ha járok a tanárommal? 17 éves vagyok, a tanárom meg 22 (kistanár). Kb. 1 és fél hete járunk, és amikor együtt megyünk a suliba, nem néz meg senki, hogy ez milyen fura vagy ilyesmi. De már a legjobb barátnőm szólt érte hogy nem jó ötlet. A szakértő válaszol.

Kedves Levélíró!

A korkülönbség még önmagában nem feltétlenül sok, a lányok különben is előbb érnek lelkileg, mint a fiúk. Itt egyedül az a rossz, vagy inkább kellemetlen, hogy egy intézményben vagytok, és teljesen más státuszban. Nem véletlenül nem szeretik a munkahelyen belüli kapcsolatokat sem. Csak megzavarja mindenkinek az életét. Főleg ha téged is tanít. Előbb-utóbb kitudódik, és akkor ebből neki lehet problémája a többi tanárral. Neked is kellemetlen lehet, ahogyan majd megindulnak a pletykák. Nem egy hét után, hanem majd több hét után.

Mi lesz, ha éppen összevesztek, hogyan fogsz majd az óráján ülni? Vagy ha szakítás a vége, akkor hogyan fogsz készülni az órájára? Vagy ha ő haragszik meg rád? Vagy ha minden rendben van, akkor például lehet, hogy akaratlanul is elvárod majd, hogy kivételezzen veled, de lehet, hogy a pletykák elkerülése végett pont, hogy szigorúbbnak kell majd lennie. Ilyen, és ehhez hasonló problémák merülhetnek fel.

Ennek természetesen nem kell így lennie, vannak rendhagyó, kivételes esetek, amikor tanár-diák kapcsolatból aztán bimbódzó szerelem lett, miután a diák leérettségizett. Így kérdésedre a válasz: az 5 év különbség normális, a tanár-diák kapcsolat nem, még akkor is problémás, ha csak kis tanárról beszélünk. De azért én drukkolok nektek, hogy minden a legjobban alakuljon!

(KamaszPanasz - Ujpál Zsófia, pszichológus)