csók
#Lélek

Hogyan kerüld el a kínos hallgatást randi közben?

2015.01.21.
1 perces olvasási idő

Voltál már olyan randin, ahol egymást követték a kínos szünetek, és szinte egy örökkévalóságnak tűnt kivárni a találkozó végét? Ha követed a tanácsainkat, elkerülheted a kínos csendet.

Kerüld a vitás témákat!

Bármennyire érdekel is a pénzügyi rendszer vagy a belpolitikai helyzet, lehet, hogy mások egészen Hogyan kerüld el a kínos hallgatást randi közben?mást gondolnak az adott témáról. Éppen ezért ne hozz fel ehhez hasonló témákat addig, amíg jobban meg nem ismered a partneredet! Bár egy szenvedélyes vita még mókás is lehet, az első randin nem érdemes ilyen feszültséget generálni, előbb ismerjétek meg jobban egymást! Ha érzékeny és vitatott területre tévedtek, válts témát – és egy szellemes megjegyzéssel indíts új beszélgetést!

Hagyd az emlékidézést!

Az emlékidézés olyan dolgokat is felszínre hozhat, amelyekről nem szívesen beszél az ember – például az előző párkapcsolatok nem túl vidám téma. Az ilyesmik kétségtelenül kínos szünetekhez vezethetnek. Úgy kerüld el a kínos helyzetet, hogy magadra tereled a beszélgetést. Ha szóba is kerül a múlt, a boldog emlékekre koncentrálj, és hagyd a szomorú részeket!

Barátok és testvérek

Ez a téma mindig beválik, ha elakad a társalgás. Sokan kényelmesebben érzik magukat, ha a hozzájuk közel álló emberekről beszélhetnek. Beszélhetsz a világjáró osztálytársadról vagy a tesód egyik bulijáról – egy érdekes sztori az egyik ismerősödről bármikor újraindíthatja az elakadt beszélgetést.

Utazás

Gyönyörű világunk és országai remek lehetőséget nyújtanak, ha új témát keresel. Kérdezd meg a partneredet, hogy merre járt már, és hogy ott milyen benyomások érték! Mesélj történeteket arról, amit te láttál! Ha a randipartnered nem szokott utazgatni, csak kérdezd meg, hova menne szívesen!

Személyes dolgok

Az emberek imádnak magukról beszélni. A személyes tapasztalatok érdekesek lehetnek, és a mesélő kedvenc időtöltéseiről is kiderülhetnek érdekességek. Kérdezd meg valami olyanról, ami érdekli, vagy amihez biztosan hozzá tud szólni! Még ha nem is túl beszédes a partnered, a suliról és a tanárokról mindenkinek van valami mondanivalója.

Hétvégi program

Ez nemcsak semleges téma, de betekintést enged abba is, hogy mi az, amit a partnered általában kedvel. A kedvenc időtöltéseken keresztül fontos információkhoz juthatsz a másik emberről.

Közös programok

Te is javasolhatsz közös programot. Ha együtt csináltok valamit, új, közös élményekkel gazdagodtok, és esély nyílik új társalgás elindítására.

Ne feledd: a csend normális, különösen akkor, ha egy új embert ismerünk meg, akinél még ki kell tapasztalnunk, hogy miről érdemes vele beszélgetni.

(B.Cs.)