Lélek, félénkség

#Lélek #félénkség

188 db cikk a témában

#barát
2019.09.30.

Hogyan tedd túl magad egy barátságon?

Egy barátság vége nagyon fájdalmas lehet. Szomorú látni, hogy életed egy részének vége van. Ezen mindenki túlesik életében legalább egyszer, néha többször. A továbbiakban adunk néhány tippet, ami segíthet túltenni magad ezen.

#önmegtalálás
2019.06.23.

Út önmagadhoz

Teljesen szükségtelen magadat mással összehasonlítani. Mindig fogsz találni olyat, aki szebb, ügyesebb, jobb alakú, fiatalabb, okosabb, mint Te. Feleslegesen okoznál fájdalmat magadnak.

Mit csinálsz, ha ideges vagy?
#stressz
2019.05.29.

Mit csinálsz, ha ideges vagy?

Hogyan lehet hatékonyan csillapítani az idegeskedést? Annyi minden miatt idegeskedünk, hogy már szinte fel sem tűnik az állandó stressz, csak az, ha már az idegeink felmondják a szolgálatot és „kiég a biztosíték.” Mit tudunk tenni azonnal, és mit tehetünk a hosszú távú stressz csökkentésért?

#nem
2018.10.18.

A makacs viselkedés csapdája

Biztosan van olyan ismerősöd, akivel egyszerűen nem lehet vitatkozni. Azt szereti, ha az övé az utolsó szó, és ha egyet is ért valakivel, akkor mondatai úgy kezdődnek, hogy „Igen, de…”. Bármit is mondunk, ellene van. Miért? Hogyan lehet okosan nemet mondani?

#kényszer
2018.01.22.

Mr. Monk, a kényszer iskolapéldája

Ismét egy sorozat, ami azáltal lett vicces és érdekes, hogy központi figurája pszichés problémákkal küzd: a nyomozó kényszer és felsorolhatatlanul sok fóbia mellett próbálja felderíteni a bűnügyeket.

#higgadt
2017.09.30.

Higgadtabb, nyugodtabb szeretnék lenni!

Kedves doktornő, szakértő! Velem az van, hogy a koromnál talán kicsit túlértem. Ezalatt azt értem, hogy teljesen, agyilag és lelkileg másképp kezelem a dolgokat, mint velem egykorú társaim. Ez nem zavar, csak néha emiatt nyomás nehezedik rám, és nem tudom, hogyan legyek lazább.

#önbizalom
2017.09.04.

Nem találom magam, semmi önbizalmam, mit csináljak?

16 éves vagyok. Az a gondom, hogy nincs elég önbizalmam, azt hiszem. A környezetemben mindenki jó valamiben, a barátaim és ismerőseim is megtalálták már önmagukat, vagy a sportban vagy valami másban, de én meg nem csinálok semmit.

#iskola
2017.08.24.

Aggódsz az iskolakezdés miatt?

Az egész előző tanév egy merő stressz volt számodra, és máris itt van a következő? Tedd félre a stresszt, nem éri meg! Nézz szembe a régi félelmeiddel!

#csúfolódás
2017.08.18.

Csúfolódás, a lélek mérge

Egyre több tinédzser fekszik a kés alá, mert nem bírják tovább elviselni a folytonos iskolai csúfolódást. Vajon megoldja a problémát, ha az orruk kisebb lesz vagy a fülük nem áll szét? Hogyan segíthetünk rajtuk?

#beilleszkedés
2017.08.04.

Nem tudod elengedni magad társaságban?

Egyre több fiatal számára probléma, hogy úgy érzi, nem tud beilleszkedni a társaságba, nem érzi jól magát csak néhány erősebb feles után. Tényleg ez lenne az egyetlen megoldás? Azért fogadjanak el, mert annyira piás vagy, hogy már gátlástalanul megteszel bármit?

#izgalom
2017.07.28.

Beteges izgalom fellépés előtt - A szakértő segít

"6 éve hegedülök már, azt mondják, tehetséges vagyok... De ha játszanom kell, akár otthon, akár fellépésen, betegesen izgulok. Remeg a kezem, a lábam... Mért van ez? Mit lehetne ellene tenni? Szedjek nyugtatót?"