Betegségek, műtét

#Betegségek #műtét

61 db cikk a témában

#melanoma
2012.03.22.

A-vitamin: csodaszer a melanoma ellen?

A-vitamin szedésével a legveszélyesebb rosszindulatú bőrdaganat, a melanoma kialakulásának veszélye csökkenthető– állítja egy, a napokban megjelent kutatás. A pontos összefüggés azonban egyelőre nem tisztázott, a szakértők pedig óva intenek a vitamin túlzásba vitt fogyasztásától, mivel az súlyos szövődményeket is okozhat.

#rák
2012.03.07.

Lehet gyerekem a rákkezelés után?

Talán eszedbe jutott már, hogy egy nap szülő szeretnél lenni. De elgondolkoztál már azon, hogy a rákkezelésed hogyan befolyásolja a lehetőséget, hogy valamikor csemetéd szülessen?

#gyomor
2011.10.10.

Gyomorba vágó klipet készített a Fish!

Énekesének gyomortükrözéses „élményeit” klipesítette az interneten a Fish! zenekar, a képek a Sav című új nagylemezhez készült első videóklipben láthatók. Az MTV European Music Awards Legjobb Magyar Előadó kategóriájában díjra jelölt rockegyüttes a következő másfél hónapban élőben, a koncertjein folytatja a pimaszkodást országos turnéja állomásain.

#keloid
2011.06.26.

Keloidos hegek

A keloidos heg egy vastag kinövés, ami gumiszerű, és általában a bőr azon részén jelenik meg, ahol már korábban valamilyen sérülés keletkezett.

#herevízsérv
2011.05.30.

Herevízsérv

A herevízsérv (hydrocele) nem más, mint a herét körülvevő burkok közötti rés szövetközi folyadékkal történő feltöltődése. Keletkezése után lassan, folyamatosan növekszik, és zavaró méreteivel okoz panaszokat.

#mps
2011.05.22.

Mi okozza az izomfájdalmat?

A myofascialis fájdalom szindróma (MPS) egy divatos, modern elnevezés, melynek jelentése egyszerűen csak annyi, hogy izomfájdalom. Arra utal, hogy a fájdalom és a gyulladás a test lágy szöveteiben található meg.

#műtét
2010.11.11.

Milyen egy igazi műtét?

Még ha a kórházi sorozatok nagy rajongója is vagy, könnyen lehet, hogy nyugtalanság lesz úrrá rajtad, amikor vársz a műtétedre. Évente több millió tini látogatja meg a műtőt, így a legjobb, ha te is tájékozódsz arról, hogy pontosan, mi is vár téged egy operáció előtt, közben és után.

#here
2010.09.28.

A herecsavarodás (heretorsio) tünetei, kezelése

A herecsavarodás ritkán látható, főleg serdülőkorban előforduló kórkép, melynek során a herét és mellékherét ellátó erek megcsavarodnak, a herék keringése emiatt károsodik.

#orvosi műhiba
2010.09.21.

A leghihetetlenebb orvosi hibák

Elcserélt spermák a megtermékenyítésnél, transzplantáció hibásan megállapított vércsoport után, eltávolított egészséges here...

#mobiltelefon
2009.11.12.

A mobilok több embert ölnek meg, mint a cigi?!

A mobilok sokkal több embert képesek megölni, mint a cigaretta! A tanulmány, amelyet Prof. Dr. Vini Khurana dolgozott ki, egyike a legmegdöbbentőbb 21. századi feltételezéseknek.