#Betegségek #műtét

68 db cikk a témában

#melanoma
2012.03.22.

A-vitamin: csodaszer a melanoma ellen?

A-vitamin szedésével a legveszélyesebb rosszindulatú bőrdaganat, a melanoma kialakulásának veszélye csökkenthető– állítja egy, a napokban megjelent kutatás. A pontos összefüggés azonban egyelőre nem tisztázott, a szakértők pedig óva intenek a vitamin túlzásba vitt fogyasztásától, mivel az súlyos szövődményeket is okozhat.

#rák
2012.03.07.

Lehet gyerekem a rákkezelés után?

Talán eszedbe jutott már, hogy egy nap szülő szeretnél lenni. De elgondolkoztál már azon, hogy a rákkezelésed hogyan befolyásolja a lehetőséget, hogy valamikor csemetéd szülessen?

#gyomor
2011.10.10.

Gyomorba vágó klipet készített a Fish!

Énekesének gyomortükrözéses „élményeit” klipesítette az interneten a Fish! zenekar, a képek a Sav című új nagylemezhez készült első videóklipben láthatók. Az MTV European Music Awards Legjobb Magyar Előadó kategóriájában díjra jelölt rockegyüttes a következő másfél hónapban élőben, a koncertjein folytatja a pimaszkodást országos turnéja állomásain.

#keloid
2011.06.26.

Keloidos hegek

A keloidos heg egy vastag kinövés, ami gumiszerű, és általában a bőr azon részén jelenik meg, ahol már korábban valamilyen sérülés keletkezett.

#herevízsérv
2011.05.30.

Herevízsérv

A herevízsérv (hydrocele) nem más, mint a herét körülvevő burkok közötti rés szövetközi folyadékkal történő feltöltődése. Keletkezése után lassan, folyamatosan növekszik, és zavaró méreteivel okoz panaszokat.

#mps
2011.05.22.

Mi okozza az izomfájdalmat?

A myofascialis fájdalom szindróma (MPS) egy divatos, modern elnevezés, melynek jelentése egyszerűen csak annyi, hogy izomfájdalom. Arra utal, hogy a fájdalom és a gyulladás a test lágy szöveteiben található meg.

#orrpolip
2010.11.25.

Orrpolip - Hogyan kezelhető?

Az orrpolip egy olyan szövethalmaz, amely az orrüreg hátsó részén helyezkedik el, és összeköttetésben áll a torokkal. A legtöbb esetben a mandulákat és az orrpolipot egyszerre, egy időben távolítják el. De miért is más az orrpolip?

#műtét
2010.11.11.

Milyen egy igazi műtét?

Még ha a kórházi sorozatok nagy rajongója is vagy, könnyen lehet, hogy nyugtalanság lesz úrrá rajtad, amikor vársz a műtétedre. Évente több millió tini látogatja meg a műtőt, így a legjobb, ha te is tájékozódsz arról, hogy pontosan, mi is vár téged egy operáció előtt, közben és után.

#trombózis
2010.10.01.

Trombózis-hajlam esetén óvatosan a fogamzásgátlókkal!

Mélyvénás trombózisról akkor beszélünk, ha leginkább az alsó végtag úgynevezett mélyvénás rendszerének valamely ágában vérrög (trombus) képződik. Előfordulhat, hogy a vérrög egy része leszakad, a vérárammal továbbsodródik egészen a tüdő ereibe, ahol egy nála kisebb érszakaszhoz érve megakad és elzárja azt – ez a tüdőembólia. A vénás trombózis megelőzésének lehetőségeiről dr. Kósa Éva, az Oxygen Medical angiológusa beszélt.

#here
2010.09.28.

A herecsavarodás (heretorsio) tünetei, kezelése

A herecsavarodás ritkán látható, főleg serdülőkorban előforduló kórkép, melynek során a herét és mellékherét ellátó erek megcsavarodnak, a herék keringése emiatt károsodik.

Gynaecomastia - Növekvő férfimell
#tini
2010.09.24.

Gynaecomastia - Növekvő férfimell

A pubertás idején előfordulhat emlőduzzanat a fiúknál is, de felnőtt férfiaknál is tapasztalható. A jelenség okai nem ismertek, a legújabb vélekedések szerint a hormonháztartás egyensúlyának felbomlása okozhatja.

#tini
2010.09.21.

A leghihetetlenebb orvosi hibák

Elcserélt spermák a megtermékenyítésnél, transzplantáció hibásan megállapított vércsoport után, eltávolított egészséges here...