kórházi tartózkodás
#Betegségek

Mit vigyél magaddal a kórházba? - 10 tipp

2015.02.07.
1 perces olvasási idő

Melyek azok a dolgok, amelyekre szükséged lehet, ha kórházba mész? Segítségünkkel biztos lehetsz abban, hogy semmi sem hagysz majd otthon.

Okmányok, papírok, dokumentumok

Legjobb, ha az összes dokumentumot, leletet, egyetlen jól zárható mappába rakod bele. Mindenképpen ügyelj arra, hogy jól záródjon, nehogy elhagyj valamit útközben a nagy sietségben. Továbbá ne felejtsd otthon a biztosítási kártyád, és egy telefonszám listát, melyen a családod és barátaid telefonszámai vannak felírva. Ne felejtsd otthon a gyógyszereid listáját se, amiket éppen szedsz.

Egy kis pénz

Mindig vigyél magaddal egy minimális mennyiségű pénzt! Ez azért kell, hogy a bentléted alatt tudj vásárolni újságot, vagy használni tudd az automatákat. Nagy mennyiségű pénz vagy bankkártya nem ajánlott, ugyanis a lopások igen gyakoriak a kórházakban. Továbbá, a biztonság érdekében minden ékszeredet és nélkülözhető értéktárgyadat hagyd otthon, így legalább eggyel kevesebb dolog miatt kell aggódnod.

Ruhák

Ha megengedett, hogy a saját ruhádat viseld, akkor mindenképpel vigyél magaddal pár kényelmes szabadidőruhát, továbbá pizsamát. Vigyél magaddal kényelmes alsóneműt és zoknikat is. Viselj rövid ujjú felsőt, hogy bármilyen intravénás kezeléshez azonnal szabad legyen a karod. A hidegebb napokra vigyél magaddal kardigánt vagy melegebb, könnyen levehető pulcsit. Továbbá vigyél magaddal egy papucsot – hogy a kórházba járkálhass – és egy pár utcai cipőt is, ha netán megengedik, hogy kint sétálj, továbbá jól jön majd hazamenetelkor is.

Szemüveg

Ha szemüveges vagy, semmiképpen se hagyd otthon!

Íróeszközök, notesz

Toll, papír, hogy feljegyzéseket készíts, vagy felírd azokat a kérdéseket, melyeket az orvosnak szeretnél feltenni betegségeddel, állapotoddal, műtéteddel kapcsolatban.

Mobiltelefon

Hogy használni tudd a kórházban a telefonodat, és tarthasd a kapcsolatot a szüleiddel és a barátaiddal.

Tisztálkodási eszközök

Mindenképpen vigyél magaddal fogkefét, fogkrémet, testápolót, sampont, tusfürdőt, deozodort, viszont ne vigyél magaddal erős parfümöt. Viszont jó, ha a neszesszeredbe egy ajakbalzsamot is beraksz.

Valami, amivel elütheted az időt

Mindenképpen vigyél magaddal könyvet vagy magazinokat, amelyekkel elűzheted az unalmat. Ha esetleg horgolni, vagy kötni szeretsz, vidd azt magaddal!

Személyes holmik

Sokan szeretik egy kicsit otthonosabbá tenni a kórházi szobájukat, különösen, ha hosszabb időre maradnak. Ha te se szeretnéd, hogy csak a rideg ágy és a fehérre meszelt falak nézzenek rád, vigyél magaddal pár apró emléket, fényképet, így máris otthonosabb lesz a szoba.

Zene, film

Beviheted a laptopodat, és azon nézhetsz filmeket, hallgathatsz zenét, hogy eltereld a figyelmed a betegségről. Figyelj azonban arra, hogy ezek a tárgyak – mivel nagy értékűek – szintén lopás áldozatai lehetnek, így mindig tárold biztonságos helyen.

(Cs.B.)