Betegségek, gyógyszer

#Betegségek #gyógyszer

189 db cikk a témában

#hasnyálmirigy
2015.10.31.

Hasnyálmirigy-gyulladás - Szakértő válaszol

Anyukámnak hasnyálmirigy-gyulladása van, kórházban kezelik, csak valamilyen infúziót kap. Tizenhat éves lány vagyok, és nagyon félek, elveszíthetem. Mi fog most történni? - Válogatás a Szakértő válaszol rovatunk kérdéseiből.

#immunrendszer
2015.10.12.

Mivel ártasz az immunrendszerednek?

Az egészség megőrzése nem csak a kézfertőtlenítő használatából, és a köhögő osztálytársak kerüléséből áll. Kiderült, hogy néhány igen meglepő mindennapi szokás, mint hogy hogyan veszekszel a szüleiddel, vagy milyen későn fekszel le, befolyásolhatják, hogy a tested mennyire hatásosan áll ellen a megfázásnak, az influenzának és más kellemetlen betegségnek.

#fej
2015.10.02.

Mikor kell aggódni a fejfájás miatt?

A fejfájás az egyik legáltalánosabb egészségügyi problémává vált manapság. Több millióan szenvednek krónikus fejfájástól vagy migréntől világszerte. Az emberek nagy része rendszeresen küzd különböző típusaival, közülük 70 százalék nő.

#asztma
2015.07.10.

Az asztma fellángolása: előzd meg a rohamot!

Ha asztmás vagy, akkor bizonyára ismerős számodra az asztma fellángolása, amikor a tüneteid felerősödnek. Mit tehetsz, hogy megelőzd? Cikkünkben összegyűjtöttük a teendőket.

#nap
2015.07.07.

A kínzó napégés

A napégés a túl sok napozás eredménye, illetve azé, hogy a sugarak sokkal erősebbek az ózon réteg elvékonyodása következtében, mint régebben. Szinte mindenki leégett már életében legalább egyszer.

#orvos
2015.06.25.

Mit kérdezz az orvostól, ha allergiás vagy asztmás vagy?

Időnként előfordulhat velünk, hogy bizonyos helyzetekben, például az orvossal való konzultáció alkalmával „lefagyunk”, és nem jut eszünkbe semmi épkézláb mondat. Ilyenkor a legjobb, ha elejét vesszük a problémának, és még otthon felkészülünk az orvossal való találkozóra.

#napozás
2015.05.31.

Jó-e a jég az égett bőrre?

Noha a jégpakolás enyhíti a belső fájdalmakat, a gyógyulási idő elhúzódik. Legalábbis ezt támasztják alá azok a kutatások, melyek az elmúlt években a forrázások és napégések gyógymódjait vizsgálták.

#gyógymód
2015.05.22.

15 bizarr otthoni gyógymód, mely tényleg működik!

Gondoltad volna, hogy a fejfájást ceruzával is gyógyíthatod? Vagy hogy az iPod és a szigetelőszalag is tudományosan bizonyított hatásos gyógyszerként működik? Cikkünkből megtudhatod, hogyan.

#seb
2015.04.12.

Sebek és vérzések ellátása

Egy horzsolás ellátásához természetesen nem kell mentőt hívnod, de artériás vagy vénás sérülés esetén ez legyen az első dolgod!

#asztma
2015.03.09.

Asztma fiatal korban

Asztma bármely életkorban kialakulhat, előfordulása egyre gyakoribb. Felmérések szerint hazánkban megközelítőleg minden 15. gyermek érintett a betegség tüneteitől. Összeállításunkban dr. Farkas Márta gyermektüdőgyógyász, a Budai Allergiaközpont főorvosának segítségével azokat a kérdéseket gyűjtöttük össze, melyeket javasolt a kezelőorvossal célirányosan egyeztetni annak érdekében, hogy a terápia igazán hatékony legyen.

#kórházi tartózkodás
2015.02.07.

Mit vigyél magaddal a kórházba? - 10 tipp

Melyek azok a dolgok, amelyekre szükséged lehet, ha kórházba mész? Segítségünkkel biztos lehetsz abban, hogy semmi sem hagysz majd otthon.

Szálka, tüske, üvegszilánk
#szálka
2015.01.14.

Szálka, tüske, üvegszilánk

Apró, kellemetlen sérülések, de ha elhanyagolod, komollyá is válhatnak. Könnyű elfeledkezni róluk, különösen, ha nem fájnak.

#asztma
2015.01.10.

Megfázás, influenza és asztma

Az egyszerű megfázásos, náthás megbetegedések miatt kerül a legtöbb asztmás kórházba. Először jön a nátha, majd az egyre intenzívebb köhögés, majd az asztmarohamok jelentkezhetnek, és a szervezetben mindenhol gyulladások alakulhatnak ki.

#bölcsességfog
2014.12.07.

A bölcsességfog eltávolítása

Csak úgy, mint a mandulák, a bölcsességfogak is ritkábban kerülnek eltávolításra, mint régen. Manapság az orvosok már csak nyomós indok esetén távolítják el ezeket a fogakat.