Betegségek, gyógyszer

#Betegségek #gyógyszer

187 db cikk a témában

#barkácsolás
2014.08.09.

A barkácsolás veszélyei

Fúrás, faragás, barkácsolás, elektromos készülék javítás és az egyéb ház körüli munkák végzése közben bármikor előfordulhat kisebb-nagyobb baleset. Az elsősegélynyújtás életmentő is lehet!

#utazás
2014.08.04.

Utazás és asztma

Jó szórakozás utazgatni egy addig ismeretlen helyen, de ha asztmás vagy, nem biztos, hogy örömteli lesz az út. Mert egy idegen helyen sosem tudhatod, mikor tör rád a roham.

#medúza
2014.07.18.

A nyaralást is tönkreteheti a halallergia

A hal vagy a tenger gyümölcseinek fogyasztását követő szokatlan tüneteket vegyük komolyan, az allergiás reakció súlyos, életveszélyes állapotot is előidézhet!

#cukorbeteg
2014.07.08.

Mire ügyeljenek a cukorbetegek utazáskor?

A diabétesszel élőknek nemcsak a nyaralás alatt, hanem utazás közben is fontos az otthon megszokott módon gondoskodni magukról, odafigyelni a betegségükből adódó lehetséges problémákra, felkészülni azok elhárítására. Dr. Bibok György diabetológus, az Endokrinközpont főorvosának tanácsai a nyaralásra való felkészüléshez.

#botulizmus
2014.07.02.

Botulizmus: Magyarországon is van megbetegedés

Magyarországon (1 eset) és Grúziában, illetve Franciaországban (3 eset) is olyan botulizmus megbetegedések fordultak elő, melyeket megelőzően a betegek egy magyar termelő által készített, különböző, csak zöldségféléket tartalmazó termékeket (szarvasgombás pesto, humusz) fogyasztottak.

#külföld
2014.06.20.

Hogyan készüljünk a külföldi utazásra?

A magyarok által legszívesebben látogatott dél-európai turisztikai célpontok esetében az egyik legfontosabb tényező a hasmenés, a balesetek, az UVA/UVB sugárzás, a leégés és a tengeri csalánozók csípésének elkerülése

#asztma
2014.06.10.

Az antibiotikumok asztmát okozhatnak

Egyes vizsgálatok azt igazolták, hogy az egy éves születésnap előtt szedett antibiotikumok növelik a gyermeknél az asztma kialakulásának kockázatát. Az újabb kutatások szerint az összefüggésben a sérült bélflóra mellett szerepet játszanak genetikai tényezők, és a csökkent immunvédekezés is.

#probiotikum
2014.06.09.

Probiotikum kúra

Tavaszra nemcsak a vitaminraktárak merülnek ki, de a téli antibiotikum kúrák, hasmenéses betegségek is nyomot hagynak a szervezetben. A probiotikumok kedvező hatásairól dr. Polgár Mariannegyermek-gasztroenterológus, az Allergiaközpont főorvosa számolt be.

#izzadás
2014.06.08.

Mi okozhatja a túlzott izzadást?

A fokozott verejtékezés, vagy a túlzott izzadás gyakori betegség, amely gondot okozhat a mindennapi életben. Becslések szerint az emberek 2-3 százaléka szenved a hónalj túlzott izzadásától (hónalj hiperhidrózis) vagy a tenyér és a talp izzadásától (palmoplantar hiperhidrózis).

#asztma
2014.06.06.

Tanácsok asztmás betegek részére

Az asztma, a hörgők krónikus gyulladásával járó betegség. A betegség tüneteiként jelentkező légszomj, mellkasi szorító érzés, köhögés és zihálás a roham jelentkezésekor felerősödnek. Asztmás roham allergének, vagy más ingerek hatására jelentkezhet, melyek további gyulladást okoznak a légutakban, szűkítve azokat, ezzel megakadályozva a hörgőcskékben rekedt levegő kibocsátását. Ma van az Asztma Világnapja.

#betegség
2014.06.04.

Az ortopédiai implantátumok allergiát okozhatnak

A műtét után jelentkező panaszokat gyakran a beültetett fém implantátummal szembeni érzékenység, allergia okozza. Tüneteket az elterjedt, gyakran használt fémek is okozhatnak, a műtéti beavatkozás előtt ezért fontos allergia tesztet végeztetni.

#orvos
2014.06.02.

Hogyan előzhetjük meg a komoly betegségek kialakulását?

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO nemrégiben megnevezte azokat a rizikófaktorokat, amelyek a négy legelterjedtebb krónikus betegség hátterében állhatnak. Dr. Marton Anna, az Oxygen Medical belgyógyász, kardiológus, diabetológusa az egyén felelősségére hívta fel a figyelmet.