Betegségek, gyógyszer

#Betegségek #gyógyszer

189 db cikk a témában

#hírességek
2010.02.21.

A sztárok őrült egészségügyi praktikái - 2. rész

A gazdag Hollywoodi hírességek bizarr kúrákat, és alternatív kezelési módokat használnak Gwyneth Paltrowtól Uma Thurmanig. Az izgalmastól, a furcsán át, az egyszerű hülyeségig, néhányan kipróbálnak majdnem mindent, hogy meggyógyítsák fájó testrészeiket és a hírességek a leglátványosabb használói a korántsem átlagos megoldásoknak.

#gyógyszermérgezés
2010.02.10.

Öngyilkosság gyógyszerrel - A tinik segélykérése

A kamaszok közül sajnos nagyon sokan öngyilkossági kísérlettel próbálják felhívni magukra a környezet figyelmét. Ezek közül a gyógyszerrel elkövetett mérgezés a leggyakoribb. Mik a tünetek és hogyan segíthetsz?

#betegség
2009.10.26.

Ha kórházba kerülsz - Mire számíts?

Amikor azon gondolkodik az ember, hogy mi lesz, ha kórházba kerül, mindenki beleborzong, de ezzel tulajdonképpen el is intézi a témát. Igen ám, de mi van akkor, ha tényleg kórházba kell menned? Nos, ha előre tudod, hogy mire számíthatsz, az talán megkönnyítheti a dolgodat.

#egészség
2009.09.23.

Egészség érettségi

Átlagosan 15 perc alatt megszerezhető lesz az úgynevezett egészségérettségi. Ennyi ideig tart az a vizsgálatsor, amelyen egy most megjelent rendelet szerint minden 16 évesnek át kell esnie. A szűrést az iskolaorvosi rendelőben végzik majd. A vizsgálatoknak része lesz a pszichés fejlődés vizsgálata éppúgy, mint például a szív- és érrendszeri állapot felmérése.

#betegség
2009.08.24.

Hírességek betegségei

Miután szétnéztem hogy mi is az, ami érdekelhet Titeket, gyorsan megtaláltam hogy ezek mindenképpen. Ezért egy picit, most mi is utánajártunk, hogy pontosan mi is történt az egykori Hollywoodi sztárral, illetve a háromszoros világbajnok nehézsúlyú bokszolóval?

#Michael Jackson
2009.06.26.

Miért halt meg a pop királya, Michael Jackson?

Michael Jackson csütörtökön 50 éves korában meghalt. Jacko, sajtóhírek szerint krónikus gyomorvérzésben, az úgynevezett alfa 1-antitripszin hiány nevű örökletes betegségben szenvedett, illetve a műtétek következtében valószínűleg egy baktériumfaj is megtámadhatta szervezetét.

#Asperger
2009.05.18.

Aspergeres tudósok, politikusok

Az Asperger szindrómás betegek beilleszkedési gondokkal, tanulási nehézségekkel küszködnek, jellemzően nyelvi- és kommunikációs nehézségeik vannak, motoros tevékenységeik ismétlési kényszerre utaltak, érzelmi labilitás és éretlenség jellemezi őket. Einstein, Newton és számos híresség is ebben a betegségben szenvedett!

#madárinfluenza
2009.03.13.

A gyilkos járvány: madárinfluenza

A híradásokban már biztosan hallottál a madárinfluenzáról. Mi is ez a betegség valójában? Kell-e aggódnod miatta? Efféle kérdésekre kerestük a választ.