gyógymód
#Betegségek

15 bizarr otthoni gyógymód, mely tényleg működik!

2015.05.22.
3 perces olvasási idő

Gondoltad volna, hogy a fejfájást ceruzával is gyógyíthatod? Vagy hogy az iPod és a szigetelőszalag is tudományosan bizonyított hatásos gyógyszerként működik? Cikkünkből megtudhatod, hogyan.

Arra a kérdésre, hogy milyen gyógyszer nélkülözhetetlen, általában a fájdalomcsillapító és a sebtapasz a válasz. Pedig jó néhány dolog van a háztartásunkban is, mely meglepő módon hatásosan csillapítja a fájdalmainkat.

Legközelebb, ha egy szelet forró pizzával megégeted a nyelved, vagy csillapíthatatlanul csuklasz, jussanak eszébe az alábbi házi praktikák, melyek bár bizarrul hangzanak, neves egyetemek orvosai szerint is egytől-egyig hatásosak!

Vodka - Lábszagra

vodka

Amennyiben a lábad túlzottan izzad, mosd le egy vodkába áztatott vattacsomóval. Mivel a vodka alkoholja fertőtlenít és szárít, megöli a lábszagot okozó gombákat és baktériumokat.

Ceruza – Fejfájásra

ceruza

Amikor stresszelsz, vagy aggódsz valami miatt, öntudatlanul is összeszorítod az álkapcsod és a fogaid. Ezzel megfeszíted azt az izmot, mely az állkapcsot és a halántékot összeköti, de ez tenziós fejfájást okozhat. A megoldás: tegyél egy ceruzát a fogaid közé, de ne rágd azt! Ilyenkor ugyanis az izmod automatikusan ellazul, mely megelőzi a fejfájást – állítja Dr. Fred Sheftell, a New England Center for Headache vezetője.

Szájvíz – Sebekre

seb

A klasszikus szájvíz, mint fertőtlenítőszer jól használható sebkezelésre is. Naponta háromszori lemosással a seb gyorsan szárad és gyógyul.

Joghurt – Rossz leheletre

joghurt

A joghurtban élő „jó” baktériumok elnyomják a rossz leheletért felelős „rossz” baktériumokat – állítják fogorvosok.

Citromfű tea – Herpeszre

herpesz

A citromfű az elsőszámú gyógynövény a szájon keletkező herpesz kezelésére, melyért ugyanaz a vírus a felelős, mint a szexuális úton terjedő nemi herpeszért. A citromfű tea antivirális összetevőkkel rendelkezik, mely képes megfékezni a herpesz vírust.

Édesgyökér/Medvecukor – Bőrkeményedésre, tyúkszemre

tyúkszem

Az édesgyökérből készült medvecukor olyan ösztrogénszerű anyagokat tartalmaz, mely puhítja a bőrt, állítja a National Institute of Whole Health igazgatója. Turmixolj össze néhány szál medvecukrot egy fél kiskanálnyi vazelinnel, és a kapott péppel dörzsöld át a bőrkeményedéses részt.

Cukor – Csuklásra

cukor

Egy teáskanálnyi cukor önmagában lenyelve egy percen belül megszünteti a csuklást , állítja a bethesdai egyetem egyik gyógyszerésze. A cukor befolyásolja azon idegek működését, melyek a csuklásért felelősek.

iPod – Magas vérnyomásra

ipod

Napi 30 perc megfelelő zene hallgatása csökkenti a vérnyomást, legalábbis a Firenzei Egyetem tanulmánya szerint. A kutatásban résztvevő szakemberek azt tapasztalták, hogy a vérnyomáscsökkentő gyógyszereket szedő emberek vérnyomása tovább csökkent, ha lassú lélegzés közben zenét hallgattak. A szisztolés értékben (első szám) egy hét múlva átlagosan 3.2, egy hónap múlva 4.4 pontos esés következett be.

Olaj – Törékeny körmök

olaj

A törékeny körmök leggyakoribb oka a hidratáltság hiánya. Bőrgyógyászok által is ajánlott kezelési mód, ha lefekvés előtt például olívaolajjal bekeni a kezét és körmeit, majd gumikesztyűt húz. Az olaj az éjszaka során felszívódik a bőrbe, így kezei és körmei visszanyerik egészséges tapintásukat.

Jégkrém/Fagyi – Nyelvégésre

fagyi

A nyelvünk felszínét borító szövetréteg csak néhány milliméter vastag, így nagyon érzékeny a meleg ételek által okozott égésre. Ha nem bírta kivárni, hogy az étel lehűljön, átmeneti enyhülést hozhat a nyelv fájdalmára egy kanálnyi fagyi vagy fagyasztott joghurt. Persze egy darabka jégkocka is enyhülést hozhat, ám vigyázz arra, hogy időben kiköpd, még mielőtt a hirtelen jelentkező túlzott hideg okoz fájdalmat!

Mentolos vagy fahéjas rágógumi – Stressz enyhítésre

rágó

Egy NASA által végzett kutatás eredménye szerint a rágógumizás mintegy 20 százalékkal csökkenti a szorongásos tüneteket. Mentolos vagy fahéjas rágógumi esetében a frusztráció 30 százalékkal csökken, míg a koncentrációs képesség ugyanennyivel nő!

Sütőpor – Húgyúti fertőzés kezelésére

A tünetek jelentkezésétől fogyasszon ¼ teáskanál sütőporból és 2 dl vízből álló keveréket, egészen addig, míg az orvos antibiotikumos kezelést nem ír fel. Dr. Larrian Gillespie urulógus professzor szerint a sütőpor a hólyag környezetét lúgosabbá teszi, így csökkenti a fertőzést kiváltó baktériumok szaporodását.

Szigetelőszalag – Szemölcsökre

szemölcs

Bizarrul hangzik, de működik! Sőt, a szigetelőszalaggal leragasztott szemölcsök gyorsabban eltűnnek, mint a fagyasztottak – állapította meg egy tanulmány, mely az Archieves of Pediatrics and Adolescent Medicine című szaklapban jelent meg. A szóban forgó kutatás azt állapította meg, hogy a szigetelő szalaggal „kezelt” szemölcsök 85 százaléka, míg a fagyasztottaknak csak 60 százaléka tűnt el véglegesen 2 hónap múlva.

A szigetelőszalagos kezelés előtt tisztítsa meg a területet, majd a szemölcsnél egy kicsivel nagyobb darab szigetelőszalaggal fedje azt be. Háromnaponta cserélje a „kötést” és távolítsa el alóla az elhajt bőrdarabokat. Ismételje a folyamatot mindaddig, míg a szemölcs el nem múlik! Az eredményt a szigetelőszalagban található kemikáliák garantálják.

(KamaszPanasz; Forrás: Prevention)