/ ZÖLDÖVEZET / klímaváltozás

ZÖLDÖVEZET klímaváltozás kategória (53)

A minap eldöntöttem (a Föld órája nevű megmozdulás által motiválva), hogy egy egész napomat áram nélkül fogom tölteni. Te belegondoltál, hogy mi mindent használsz nap mint nap, anélkül, hogy eszedbe jutna, mi mennyi áramot fogyaszt? Íme, a teljesen átlagos nap, megnehezítve.
2012-03-31
Egy óra áram nélkül, még könnyen megy, de egy teljes nap tévé, internet, és világítás nélkül, már nehezebb ügy. A Föld órája kapcsán arra vállalkoztunk, hogy kipróbáljuk, milyen lenne egy tini élete áram nélkül. A tapasztalatokat szombaton olvashatjátok a KamaszPanaszon.
2012-03-30
Korábbi cikkünkben már bemutattuk a legzöldebb magyar Facebook oldalt. Íme, a külföldiek!
2011-10-29
Tudom, ez prédikálásnak hangzik, és már belefáradtatok a klímaváltozási felhívásokba, de szerintem ez érdekelni fog titeket: az egyre csak melegedő Földön az emberek által kibocsájtott üvegházhatást okozó gázok befolyásolhatják majd a wi-fi jeleket.
2011-10-07
A csernobili atomkatasztrófa 25 éve történt az akkori Szovjetunió (ma Ukrajna) területén lévő erőműben.
2011-03-22
A pusztító földrengés és cunami még csak most ért véget Japánban, a helyreállítás és a gyász elkezdődött. A mostani katasztrófa a világ "legdrágább" földrengése lehet a történelemben. A krízis ráadásul még nagyobb lehet attól függően, hogy mi történik a Fukushima erőműnél.
2011-03-18
A délután újabb izgalmas, s egyben záró akkordjaként a társadalom klímatudatosságát jártuk körül a III. Magyarországi Klímacsúcson, melyhez az egészségügyből, a civil szervezetektől, a multik oldaláról, vagy a sajtó és politika színteréről választott a szekció moderátora neves előadókat.
2011-01-24
A Klíma Klub szervezte, január 19-i szakmai fórum célja már nem a szkeptikusok meggyőzése, hanem a tények felsorolása, az érintett szakterületek körbejárása és – sajnos kisebb részben – gyakorlati támpontok, jó példák bemutatása volt a III. Magyarországi Klímacsúcson, Szentendrén.
2011-01-21
Klímaváltozás, környezetszennyezés, globális felmelegedés. Ha érdekel Földünk jövője, és az, hogy mit tudsz Te magad is tenni a fenyegető veszélyek ellen, itt megtudhatsz több hasznos információt a témáról.
2010-11-28
Az égből leselkednek ránk a káros ultraibolya sugarak. Bizony, ők nap, mint nap meglepik az óvatlan napozókat. Milyen összeesküvés áldozatai lettünk? No és hogyan járhatunk túl a láthatatlan ellenség eszén?
2010-07-04
A turizmus sok ország számára hatalmas bevételeket jelent. A legtöbb helyen azonban az igazán rászoruló helyi közösségek azok, akik a turizmus pozitív hatásai helyett csak a negatív hatásokkal szembesülnek. Sok olyan fejlődő ország van például, amely természeti szépsége és kultúrájának különlegessége miatt külföldi befektetők tömegét vonzza, így a nagy pénzek sajnos külföldi cégek kezébe jutnak.
2010-06-16
Hány napra lehet nagy biztonsággal megjósolni a várható időjárást? Egyes amatőr időjósok szerint akár egy évre is, bár ezen a hivatásos meteorológusok csak mosolyognak.
2010-06-12
Eddig több mint hatezer iskola csatlakozott már az Európai Tavasz kampányhoz.
2010-06-09
Ez a téma sokakat foglalkoztat, annak ellenére (vagy talán éppen azért), hogy szinte semmi biztosat nem tudunk. Akármilyen fejlett is legyen a technológia, csak találgatni tudunk.
2010-06-05
A klímaváltozás egészségügyi hatásaira a 90-es évek óta figyelnek a tudósok. Az egészségügyi változásokkal összefüggésbe hozható az időjárás változás, közvetlenül az extrém időjárási helyzetek, közvetetten a környezeti és gazdasági tényezők változásai.
2010-03-28
<<  1 2 3 4  >>