környezetvédelem
#Zöldövezet

Negyedik nap internet nélkül

2012.04.16.
2 perces olvasási idő

Negyedik napját tölti internet nélkül Rebeka, aki hősiesen küzd önmaga és a megszokás ellen. A minap rádöbbent, hogy milyen nehéz lehet, ha egész nap egy szám motoszkál a fejében, ám azt nem hallgathatjuk meg.

Április 13 - Péntek

A tény, hogy ma péntek van (és hogy történetesen 13-adika) egészen a kávézóig elkerülte a figyelmemet. Ott aztán szokásosan szóba elegyedtem a pultos hölggyel, aki beszámolt a napi szerencsétlenségről. Nem vagyok babonásnak mondható, de ebben a napban lehet valami. Nekem mindig fordítva esik... többnyire szerencsés vagyok, vagy semmi sem történik velem.

internet nélkülLehet, máskor szerencsétlenségnek fognám fel a sok tennivalót, ami a mai napon a nyakamba zúdult. Áldom érte a sorsomat! Egészen mostanáig még arra sem volt időm, hogy egyek vagy csak 5 percig is magamra figyeljek, úgyhogy az internet tiltás szinte fel sem tűnt. Szinte, mint mondom. Reggel, nagy szívfájdalmak közepette, tapasztaltam, hogy sajnos nem futhatom át a napi híreket a telefonomon, és az időjárást se ellenőrizhetem.

Csak minimálisan hiányzott a kedvenc alkalmazásom a telefonomra, egy képmegosztós kis bigyó, amin imádom nézegetni mások napi élményeit, benyomásait... képek formájában. A kísértés nem volt bennem egész nap, most egy kicsi késztetést érzek ara, hogy villámgyorsan átfussam az emailjeim.

Április 14 - Szombat

A mai helyzet már cseppet sem olyan fényes, mint tegnap. Még mindig rengeteg dolgom van, de azért jól esne egy kis email olvasgatás. Éppen, hogy elkezdődött a délután, de a nap legnagyobb csalódásán már túl vagyok. Eszembe jutott egy ősrégi Tom Jones szám, és iszonyú késztetést éreztem a meghallgatására. Egész délelőtt dúdoltam, de az ebédhez közeledve egyre jobban hatalmasodott el rajtam az a gondolat, hogy most igenis bekapcsolom a laptopot és csillapítom a zenei éhségem a Youtube segítségével.

Persze időbe észhez tértem. Inkább megkerestem Apát, és megkérdeztem, hogy van-e Tom Jones cédénk. -Valahol biztos van... -hangzik a válasz, ami kis reményt hoz. Végre, zene. Sajnos hozzáteszi: "Nem fogom most megkeresni. De különben is... mi a bánatért nem töltöd le? Úgyis az interneten lógsz egész nap." Gondolod te, Apu, gondolod te. -teszem hozzá magamba kicsit lehangoltan. Tom Jones-nak lőttek, viszlát Youtube, helló 15 oldalnyi beadandó érettségi dolgozat.

Legalább az este nem fogok itthon sírni a wi-fi router felett, mert a többiek (remélem nem csak merő sajnálatból) a megmentésemre siettek, és egy újonnan megnyílt hely tesztelését inzisztálják. Szívesen megyek, addig sincs meg a lehetőség az elcsábulásra.( Hozzátenném, a legnagyobb csáberőt, a mobilom képviseli. Kénytelen voltam mindenféle internet-hozzáférés lehetőségét kiiktatni a hétre.)

Ami hiányzik: Twitter és Tom Jones

Örülök, hogy nincs: Facebook ( végre egy kis nyugalmam van, és nem kell folyamatosan mindenki üzeneteire gyors és meggondolatlan válaszokat adnom, továbbá nem idegelem magam a napi 146 darab játékmeghívással)

Április 15 - Vasárnap

A telefonszámlám hatalmas lesz... Most is épp vonalban vagyok, és a legjobb barátnőm mindenféle módszerrel próbál lebeszélni arról, hogy megnyissak különböző weboldalakat. Ma is korán keltem, olvastam, rendet raktam, és hamarosan itt az idő nekilátni a tanulásnak is. A tegnap este nagyszerű volt, bár próbáltam csalni....muszáj lettem volna becsekkolni az újonnan nyílt városi vendéglátóipari egységbe, a telefonom eléggé okos ehhez. Szóval megkértem A.-t, hogy csinálja meg helyettem, mert végülis akkor én nem léptem kapcsolatba az internettel, ugye? Persze még volt annyi lélekjelenléte, hogy lebeszéljen róla. Jól tette, és köszönöm így utólag is.


Azért jó lenne kicsit utánanézni a híreknek a nagy világban, rá kell jönnöm, hogy bizony olyan kőkorszaki módszerek is vannak, mint a rádió. ( amivel persze semmi bajom, azon kívül, hogy a zene fertelmes, és jórészt ostobaságokat beszélnek, tisztelet a kivételnek.) Szóval átsasszészok Mamihoz ebédelni, ő amúgy is mindig a Kossuth rádiót hallgatja (íme, a tisztelet a kivételnek). Megtudok pár érdekességet Katalin cárnő életéről, illetve azt is megtanultam, hogy a férje III.Péter volt. Ki tudja, hol fogom majd hasznosítani, minden esetre eltárazom az agyam egy bizonyos zugába. Kíváncsian várom a kibukás pillanatát. Magamat meglepő módon jól bírom.

Gy.R.