Testi problémák, terhesség

#Testi problémák #terhesség

51 db cikk a témában

#sürgősségi fogamzásgátlás
2013.05.29.

Aktus után forró víz: tényleg hatásos?

"16 éves lány vagyok, és tegnap védekezés nélkül szeretkeztem a barátommal. Ő azt tanácsolta, hogy gyorsan menjek, és üljek bele nagyon forró vízbe. Nem akarok ilyen fiatalon gyermeket szülni, ezzel megakadályozhattam a nem kívánt terhességet?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#terhes
2011.08.16.

5 évesen szült a világ legfiatalabb anyukája

Egy fáradt, rongyos indián nő érkezett a piscói kórházba – az Andok lábaitól, gyalog. Kezében vezetett egy félénk, alig egy méter magas, gesztenyebarna szemű lányt, rendkívül domború hassal.

A terhesség 30 legrémesebb „mellékhatása”
#terhes
2011.06.07.

A terhesség 30 legrémesebb „mellékhatása”

Bármennyit is írunk róla, sok olyan tini van, aki fényesen látja a terhességet: elképzeli, hogy gyorsan teherbe esik, lesz egy cuki babája, akivel együtt rengeteg figyelmet fog kapni.

#terhes
2011.03.30.

Meglepő tények a terhességről 2.

Amikor először mész az orvoshoz, valószínűleg meg fogsz rémülni, hisz egy csomó papírt ad majd neked, mely trimeszterekre lebontva tartalmaz információkat és teszteket. Mindezen információk mellett is azonban a terhesség könnyen válhat egy „túl hamar lettem felnőtt”-szindrómává. Ezt megelőzve próbálunk most segíteni kétrészes cikkünkben.

#terhes
2011.03.29.

Meglepő tények a terhességről 1.

A terhesség egy olyan témakör, melyről szakkönyvek ezrei állnak rendelkezésünkre. A könyvesboltokban és a könyvtárakban nemcsak saját polccal rendelkeznek, hanem sok helyen a gyorsan elérhető könyvek között is helyet kapnak.

#esemény utáni tabletta
2011.03.05.

Mennyire hatékony az esemény utáni tabletta?

A sürgősségi fogamzásgátlót - esemény utáni tablettát - a szexuális együttlétet követő 72 órán belül kell alkalmazni. A tabletták hatékonysága 84 százalékos.

#szex
2011.02.23.

Tizennyolc évesen félek a szextől

„A szextől való félelmem nem természetes, vagy csak a neveltetésemből ered?” - kérdezi egy lány, aki már nyolc hónapja van együtt a barátjával.

#fogamzásgátlás
2010.11.17.

A hormonális fogamzásgátlás

Az általános felfogással ellentétben a fogamzásgátlás nem csupán a nők feladata. Nem csak a lányok rettegnek attól, hogy idő előtt szülőkké lesznek, ugyanez igaz a fiúkra is. Mindkét félnek érdeke a nem kívánt terhesség megelőzése, így tisztában kell lenniük azzal, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésükre, hogy bonyodalmak nélküli, egészséges és kiegyensúlyozott szexuális életük lehessen.

#terhesség
2010.11.16.

Abortusz - Nem érzek majd semmit?

"Valószínűleg terhes vagyok, és nagyon félek, hogy ha abortuszra kerül majd a sor, akkor fájdalmas lesz a beavatkozás. Érzéstelenítés, altatás van ilyenkor? Lelkileg is kivagyok teljesen, nem akarom, hogy testileg is fájjon."

#fogamzásgátló
2010.10.18.

Fogamzásgátló tabletta rendelés online?

Azt hallottam, hogy az interneten lehet orális fogamzásgátlót rendelni recept, vagy orvosi vizsgálat nélkül. Így van-e, s ha igen, hol rendelhetem meg?

#szex
2010.08.12.

Hogyan befolyásolja a túlsúly a fogamzásgátlók hatását?

A fogamzásgátló tabletta hormonális úton fejti ki hatását: a nem kívánt terhesség ellen ezúton védekező nők hormonszintje nem sokkal a tabletta bevétele után eléri az ahhoz szükséges szintet, hogy a petesejt megtermékenyítése elméletileg lehetetlenné váljon.