Testi problémák, menstruáció

#Testi problémák #menstruáció

104 db cikk a témában

#menstruáció
2014.05.20.

A rendszertelen menstruáció veszélyei

Egy új kutatás szerint azok a kamaszok, akiknek rendszertelen a menstruációjuk, nagyobb valószínűséggel elhízottak vagy túlsúlyosak, vagy fenyegeti őket a cukor,- és szívbetegség kockázata, mint azokat, akiknek rendszeres a menstruációs ciklusuk.

#terhességi teszt
2014.05.17.

Mi okozhatja az erős vérzést?

A normális menstruációval járó vérveszteséget a vérképző rendszer működése kompenzálja, ám ha a menzesz kórosan hosszabb vagy erősebb a szokásosnál, akár súlyos vérszegénységhez vezethet. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész nőgyógyásza a probléma okairól, kezelési lehetőségeiről beszélt.

#pubertás
2014.05.08.

A lányok és a pubertáskor

Egy reggelen belenézel a tükörbe, és egyszer csak észreveszed, hogy magasabb, formásabb lettél. A hálóingeden keresztül pedig felfedezed, hogy a melleid nagyobbak lettek. Ekkor döbbensz rá, hogy a néhány hónappal ezelőtti tükörképedre már nem is emlékszel.

#naptár
2014.04.14.

Hölgynaptár – nőgyógyászati asszisztens a zsebedben

Neked is jól jönne egy asszisztens, aki segít mindent észben tartani? Ha mindent nem is, de a nőgyógyászati tüneteidet észben tartja a Hölgynaptár mobilalkalmazás, amely több mint egy menstruációs naptár. A menstruáció alatti panaszaidtól kezdve egészen a fogamzásgátló tabletta bevételéig szinte mindent naplózhatsz, ami fontos lehet önmagad és nőgyógyászod számára.

#depresszió
2014.02.04.

Pajzsmirigyműködés és menstruációs zavarok

A napjainkban népbetegségnek számító pajzsmirigy problémák szerteágazó tünetek formájában jelentkezhetnek. A menstruációs zavarok is a betegség jelei lehetnek, ezért fontos, hogy vegyük komolyan a szokatlan tüneteket. Prof. Balázs Csaba endokrinológus, a Budai Endokrinközpont orvosa, hölgyeknek szóló írásában erre hívja fel a figyelmet.

#menstruáció
2014.01.20.

A nővé érés pillanata

Mindennek eljön az ideje, az első menstruációnak is. Az első menzesz örömteli izgalma mellett kicsit rémisztő is lehet. Abban szeretnénk segíteni neked, hogy első havi vérzésed ne tartogathasson meglepetést számodra!

#pms
2013.12.20.

További kérdések és válaszok a menstruációról

Számos olyan kérdésed lehet a menstruációddal kapcsolatban, amelyet eddig nem mertél megkérdezni az anyukádtól, az orvosodtól, a nővéredtől vagy a barátnődtől. Mi összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket és meg is válaszoljuk azokat.

#pms
2012.12.18.

Hölgynaptár: új nőgyógyászati naptáralkalmazás már Androidos telefonokra is

Mindannyian kerültünk már kínos szituációba, mikor a nőgyógyász első kérdése az volt a vizsgálaton, hogy mikor volt az utolsó menstruációnk. Erre gyors fejszámolásba kezdtünk és próbáltuk kisakkozni, hogy az a keddi nap vajon melyik héten is lehetett. Ilyen esetekben segíthet a Hölgynaptár alkalmazás, amely az iPhone mellett immár Androidos telefonokra is letölthető.

#hasfájás
2012.04.27.

Mi lehet a hasfájás hátterében?

A hasfájás okát gyakran nehéz meghatározni. Életkoronként eltérő lehet, mi okoz hasi fájdalmat. Sajnos a diagnózis felállítását az is nehezíti, hogy a kisebb és a súlyos hasi problémák is ugyanazon tünetekkel kezdődnek.

#felnőtté válás
2011.09.27.

Leggyakoribb kérdések a serdülőkorról - Amit minden lánynak tudni érdemes

Amikor a lányok a pubertáskorba lépnek, akkor a hormonszint ingadozása miatt sok változás megy végbe a testükben kívül és belül is. Ezeket a változásokat nem könnyű megélni, sem fizikálisan, sem lelkileg. A következőkben szakértőnk összeszedte és megválaszolta a tizenévesek leggyakoribb, felnőtté válással kapcsolatos kérdéseit.

#terhes
2011.03.29.

Meglepő tények a terhességről 1.

A terhesség egy olyan témakör, melyről szakkönyvek ezrei állnak rendelkezésünkre. A könyvesboltokban és a könyvtárakban nemcsak saját polccal rendelkeznek, hanem sok helyen a gyorsan elérhető könyvek között is helyet kapnak.

#menstruáció
2011.03.23.

Minden, amit a menstruációról tudnod kell 1.

Mi történik menstruációkor a női szervezetben? Talán már akartál beszélni róla anyukáddal vagy apukáddal, de minden alkalommal, amikor kimondtad, hogy "menstruáció," akkor dadogni, hebegni kezdtél.