Testi problémák, menstruáció

#Testi problémák #menstruáció

104 db cikk a témában

#testmagasság
2015.05.18.

Növekedési rendellenességek: mi az, ami még normális?

Úgy érzed, hogy te vagy a legkisebb ember az osztályodban? Az alacsonyabb fiúk és lányok gyakran alacsonyabb rangúnak érzik magukat – ugyanúgy, mint azok a fiúk, akik korábban érnek és előbb kezdenek el borotválkozni, vagy mint azok a lányok, akik előbb kezdenek el menstruálni.

#menstruáció
2015.05.01.

Ha erős a vérzés…

A nők 12-14 koruktól közel 40 éven át havonta átlagosan 4-7 napig menstruálnak. Bár ezt a rendszeres vérveszteséget a vérképző rendszer működése kompenzálja, ha a menstruációk kórosan hosszabbak vagy erősebbek a szokásosnál, a súlyos, krónikus vérszegénységhez vezethet. A probléma okairól, kezelési lehetőségeiről dr. Hintalan Albert, az Oxygen Medical nőgyógyásza beszélt.

#menstruáció
2015.03.16.

Fájdalmak a mellben menstruáció előtt

Mielőtt elkezdődne a menstruációm, fájdalmat érzek a melleimben. Ez minden alkalommal előfordul. Akkor fog elmúlni, amikor a melleim már nem nőnek tovább? Egy kényelmesebb melltartó segíthetne?

#pubertás
2015.02.05.

5 zavaró testi változás a tinilányoknál

Pubertáskorban sok változás megy végbe a fiatalok testén kívül és belül, a hormonoknak köszönhetően. A lányok menstruálni kezdenek, pattanásaik nőnek, megváltozik a testszaguk, szőrösödnek. Meglehet, hogy e változásokat kínosnak és zavarónak tartod.

#menstruáció
2015.01.07.

5 étel a rendszeres menstruációs ciklusért

Tudtad, hogy a ciklusod azon napjain, mikor az ösztrogénszinted a csúcson van, elégedettebb vagy magaddal, magabiztosabban vágsz bele az előtted álló feladatokba, sikeresebben valósítod meg azokat, és könnyebben érteted meg magad a környezeteddel?

#menstruáció
2014.11.15.

Beszélgetés a menstruációról az anyukáddal

A menstruációs ciklus örök beszédtéma. Érezted már magad feszültnek, ingerültnek, de nem tudtad, hogy valójában miért? Beszélgess a problémáidat az anyukáddal, ő sokat tud segíteni.

#menstruáció
2014.09.28.

Válaszolunk a leggyakoribb női gondokra

Van, ami érdekelne, de eddig nem merted megkérdezni? Összegyűjtöttük a leggyakrabban fölmerülő problémákat, és meg is válaszoltuk őket.

#pubertás
2014.09.28.

Ha túl korán jön a serdülőkor: útmutató lányoknak

A pubertáskor nem könnyű – különösen akkor nem, ha nálad sokkal korábban kezdődik, mint más barátnőidnél, osztálytársaidnál. Ilyenkor a tested nagyon rövid idő alatt sok változáson megy át.

#endometriózis
2014.09.25.

Endometriózis: útmutató a barátoknak, ismerősöknek

Endometriózisról akkor beszélhetünk, amikor a méh belső nyálkahártyájának sejtjei a méh üregén kívül is megjelennek. A tünetek általában: görcsös menstruációs fájdalmak és kismedencei fájdalom. Súlyossága nem mindig áll arányban a fájdalom erősségével. Hogyan segíthetsz, ha rokonod, ismerősöd ilyenben szenved?

#medence
2014.09.16.

A medencefájdalom kezelése

Ha az orvosod rájött, hogy mi okozza a betegségedet, olyan kezelést fog összeállítani neked, amely ezt az okot megszünteti. Ha viszont ezen ok nem ismert, akkor a kezelés célja az lesz, hogy csillapodjon a fájdalmad.

#pms
2014.07.26.

Kérdések és válaszok a menstruációról

A menstruációval kapcsolatban számos olyan kérdés merülhet fel benned, amelyekre választ szeretnél kapni. Összegyűjtöttük a mestruációt érintő legfontosabb kérdéseket, és meg is válaszoljuk azokat.

#menstruáció
2014.05.28.

A nők sérülékenyebbek a ciklus egy szakaszában

A nők sokkal érzékenyebben reagálnak a stresszre a menstruációjuk egy bizonyos szakaszában. A premenstruációs szindrómához hasonlatos jelenség hátteréről és a megoldás lehetőségeiről beszélt dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza.

#menstruáció
2014.05.23.

Bánj magaddal királynőként a menstruációd alatt!

A menzeszed alatt is érezheted magad nagyszerűen, csak még nem tudsz róla! A görcsök, a fájdalom, a viselkedésed… és a lista még nagyon hosszú! Minden hónapban ugyanaz a szörnyűség. Mi is lehetne jobb indok egy kis kényeztetésre?