Testi problémák, menstruáció

#Testi problémák #menstruáció

104 db cikk a témában

#menstruáción kívüli vérzés
2022.02.12.

Menstruáción kívüli vérzés

Kedves Szakértő! 19 éves vagyok, és még sosem voltam nőgyógyásznál, pedig már 4 éve nem vagyok szűz. 2 éve élek rendszeres nemi életet. Kb. másfél éve folyamatosan szedek fogamzásgátlót, és pár napja - eddig először - elfelejtettem bevenni 1 tablettát.

Fájdalmas menstruációra valóban jó a jóga?
#menstruáció
2022.01.21.

Fájdalmas menstruációra valóban jó a jóga?

Nehéz napok - ráadásul minden hónapban, évtizedeken át. A menstruáció sajnos még mindig tabu téma - kínos erről beszélni, mert nagyon sokan még most sem természetes folyamatként tekintenek rá, hanem úgy, mint egy betegségre.

#tampon
2021.10.01.

7 tipp az első tamponhasználathoz

A betétet könnyebb használni a tamponnál, de sok nő az utóbbi tisztaságát kedveli. Ha még sosem használtad korábban, akkor érdemes néhány dolgot megtudnod arról, hogy hogyan kell felhelyezni és eltávolítani. Azonban a legfontosabb dolog, amit tudnod kell róla, hogy ne félj, a tampon használata sosem fáj.

#pms
2021.08.25.

Mi is az a PMS?

A PMS, vagyis a premenstruációs szindróma nem más, mint azoknak a jól ismert, kissé bosszantó tüneteknek az együttese, melyeket a menstruációd előtt néhány nappal érzel. Mellfeszülés, szúró érzés az alhasban, ingerlékenység, na és persze a falánkság. Mit érdemes tudni a PMS-ről?

#intimtorna
2021.08.05.

Az intimtorna mindenkinek ajánlott

Az intimtornáról lehetséges, hogy eddig azt gondoltad, hogy csak a középkorú hölgyek tornája. Ám az intimtorna több ennél. Miért is?

#menstruáció
2021.08.01.

Cikinek érzem, hogy nőgyógyászhoz menjek

Kedves Szakértő! 15 éves lány vagyok. Én ezt elég cikinek érzem, de el szeretnék menni egy nőgyógyászhoz. Folyton csak halasztgatom, úgyhogy úgy döntöttem, hogy talán ha a neten mondanám el a problémáimat, akkor könnyebben menne.

Négy tanács a premenstruációs szindróma enyhítésére
#pms
2021.07.03.

Négy tanács a premenstruációs szindróma enyhítésére

A premenstruációs szindróma (PMS) annyira gyakran fordul elő a nőknél, hogy a menstruációjuk normális velejárójának tekintik. Körülbelül a nők 8-20 százalékának vannak enyhétől egészen a komolyabbakig terjedő tünetei egy vagy két héttel a havi ciklus előtt.

Mit jelent és mit tegyünk, ha nem áll el a menstruáció?
#menstruáció
2021.06.05.

Mit jelent és mit tegyünk, ha nem áll el a menstruáció?

A menstruáció hossza egyénenként változó lehet, illetve az is, milyen intenzív vérzés tapasztalható. Általánosságban az egy nap alatt elhasznált betétek vagy tamponok számával próbálják meg a nőgyógyászok meghatározni a „még normális” vérzés mennyiségét. Ez a ciklus alatt is változik, az első napokban bővebb vérzés észlelhető, akár görcsös hasi panaszok mellett, a napok teltével csökken viszont az ürült vér mennyisége is.

Elhúzódó menstruáció megszüntetése
#menstruáció
2021.05.24.

Elhúzódó menstruáció megszüntetése

A normális havi vérzés ideje egyénileg változik, de átlagosan 28-35 nap közötti. Vannak természetesen ennél rövidebb és hosszabb periódusok is, akár normálisan is.

Mi a különbség a PMS és a terhesség tünetei között?
#pms
2020.11.04.

Mi a különbség a PMS és a terhesség tünetei között?

A premenstruációs szindróma (PMS) a menstruációs ciklushoz kapcsolódó tünetegyüttes, amely általában a menstruációt megelőző 1-2 hétben jelentkezik, és annak kezdetén meg is szűnik. A PMS tünetei nagyon hasonlóak lehetnek a korai terhesség tüneteihez. Olvass tovább, hogy megtanuld felismerni ezeket a különbségeket. De ne feledd, ezek az apró különbségek akár minden nőnél máshogyan jelentkezhetnek.

Anovulációs ciklus - mit tehetünk, ha késik az ovuláció?
#anovulációs ciklus
2020.08.18.

Anovulációs ciklus - mit tehetünk, ha késik az ovuláció?

Amíg a menstruációs ciklus zavarok nélkül zajlik, a legtöbb nő nem is sejti, hogy bármi gond lehet a háttérben. Pedig a havi vérzés és az ovuláció nem feltétlenül következnek egymásból. Anovulációnak nevezzük a peteérés és a tüszőrepedés ideiglenes, vagy végleges megszűnését. Ennek hátterében környezeti és belső, hormonális hatások is állhatnak, amik következtében a peteérés elmarad, így a szervezetben nem termelődik progeszteron és a hormonális rendszer egyensúlya felborul.

Strandolás a menstruáció alatt
#menstruáció
2020.07.14.

Strandolás a menstruáció alatt

Alig egy szempillantás alatt régi jó ismerősünk, az anyatermészet akár kész horrorrá változtathatja a nyári mókát. De ne félj! Megtaláljuk a megoldást a kényes esetekre.

#menstruáció
2019.12.01.

Mit ne együnk menstruáció alatt?

Éppen hátfájástól, a görcsölő hasadtól és fejfájástól szenvedsz? Ez nem jelenthet mást, mint a hónap nem éppen legkellemesebb időszakát: a menstruációt. Ezek a kellemetlenségek vannak, akiknél nehezen múlnak, ám néhány trükkel és némi odafigyeléssel csökkenthetők.