#Testi problémák #láb

38 db cikk a témában

#lúdtalp
2016.03.09.

Mi az a lúdtalp?

Gyakran találkozunk a kamaszoknál lúdtalppal. A gyermekek lábboltozata a járás során fejlődik és veszi fel a végleges alakját. Az ép lábboltozat íves, a lúdtalp pedig ennek a kóros eltérése.

#tél
2016.01.23.

Milyen testápolót használj télen?

Téli hidegben mindenki tapasztalhatja, hogy a bőre a szokásosnál szárazabb. Vörös, viszkető ekcémás foltok jelentkezhetnek a kézfejen, az arcon és a nyak területén. Ilyenkor a legfontosabb a megfelelő bőrápoló kozmetikumok kiválasztása.

#köröm
2015.10.13.

Mit mond a körmöd az egészségedről?

Tudtad, hogy a körmöd állapota utalhat az egészségi állapotodra? Egy kis fehér folt itt, egy kis rózsás árnyalatú folt ott, vagy valami hullámzó duzzanat amott, mind-mind valamilyen betegség jele lehet a szervezetedben.

#futás
2015.05.23.

Vigyázz a térded egészségére!

A futás és a kocogás formában tart, és kikapcsol. Mégis, megfelelő bemelegítés és hirtelen terhelés következtében a térdízület könnyen megsérülhet. Hogyan védd a térded és az ízületeidet?

#pedikűr
2015.05.12.

Pedikűr házilag

Itt a jó idő, előkerülnek a szandálok, papucsok, amelyekben csak az ápolt láb mutat igazán jól. Sokszor elfeledkezünk róla mennyi törődést érdemelnek a lábaink, pedig nap mint nap kemény igénybevételnek vannak kitéve.

#hideg
2015.01.06.

Hogyan vigyázz az egészségedre nagy hidegben?

A hőmérséklet változása, az érkező hidegfront, illetve a tartós hideg jelentősen megterheli a szervezetünket. A hideg negatív hatásait megelőzhetjük megfelelő öltözködéssel, meleg ételek és italok fogyasztásával.

#hideg
2014.12.17.

Hideg ujjak és lábujjak

Az ujjaim és a lábujjaim mindig hidegek, még akkor is, amikor nagyon meleg van kint. Mit tehetnék, hogy ne legyenek mindig hidegek az ujjaim?

#lábápolás
2014.12.15.

Praktikák az egészséges lábakért

Nem titok, hogy a legtöbb ember lábának segítségre lenne szüksége. Az elhanyagolt lábfejen olyan bőr van, ami akár 30-szor vastagabb lehet a test többi részén levőnél.

#gomba
2014.07.21.

Szégyelled a lábaidat? Van megoldás a gombára

Nyáron különösen sokan szenvednek a gombás fertőzésektől. Hazánkban a lakosság 60-70 százalékának van valamilyen gombás eredetű panasza, ezen belül a körömágyon megjelenő fertőzés elterjedése 15-50 százalékos. A hatékony kezelésről és a megelőzésről beszélt dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical bőrgyógyásza.

#zsibbad
2014.04.16.

Miért zsibbadnak az ujjaim?

Viszonylag gyakori, a lakosság 5-8 százalékánál fordul elő az ujjak zsibbadásával, elfehéredésével járó betegség, mely jelentkezhet önállóan, vagy egyéb kórképek kísérő tüneteként.

#fájdalom
2013.11.26.

A rejtélyes fájdalom

Mindenki érzett már fájdalmat, de valószínűleg csak kevesek gondolkoztak el azon, hogy például miért a lábuk fáj, ha a gerincükkel van probléma, miért nem veszik észre a focisták meccs közben, hogy megsérülnek, és miért fáj az egyik embernek sokkal jobban az, ami a másiknak meg sem kottyan? A fájdalom természetéről dr. Nagy Ildikó, neurológus beszélt.