Testi problémák

#Testi problémák

1089 db cikk a témában

Mi az ideális testsúly számodra?
#testsúly
2023.05.31.

Mi az ideális testsúly számodra?

Valószínűleg ez a kérdés hangzik el a legtöbbször a pubertáskorba lépett fiatalok között. Elsőre ez egyszerű kérdésnek tűnik, azonban megválaszolni már egy kicsit bonyolultabb. De miért is?

Mindent a vércsoportokról
#vércsoport
2023.05.31.

Mindent a vércsoportokról

Minden évben sokan szorulnak vérátömlesztésre a legkülönfélébb okok miatt. Ez lehet egy vészhelyzet is (mint egy baleset, amelyben valaki sok vért veszít) vagy egy várható kezelés, műtét. Bármi is a kiváltó ok, a vérátömlesztés az egyik leggyakoribb kórházi eljárás, ami előtt minden véregység komoly teszteken megy át, hogy kiszűrjék az esetleges fertőzéseket és megállapítsák a vércsoportot.

A férfiak körében felbukkanó evési zavarok
#evészavar
2023.05.29.

A férfiak körében felbukkanó evési zavarok

Nem csak a nőkön, de a férfiakon is óriási nyomás van a kinézetükkel kapcsolatban. A tökéletes testfelépítés kényszeres elérése sokszor bulimiához, anorexiához, és testdiszmorfiás zavarhoz vezet.

Ha gondot okoznak a bélgázok...
#bélgáz
2023.05.27.

Ha gondot okoznak a bélgázok...

Általában egy ember naponta 14-szer „szellőzteti” beleit, de normális esetekben ez nem büdös. Ám mit tehetsz, hogyha mégis kellemetlen szagok távoznak belőled?

Mindennapi tippek az izzadságszag ellen
#izzadás
2023.05.23.

Mindennapi tippek az izzadságszag ellen

Segítünk megbirkózni a súlyos izzadással, ha neked már nem megy. Összegyűjtöttük a legegyszerűbb házi praktikákat, amik segíthetnek. Nem kell többé feszengened edzés után, egy izzasztó feleléskor vagy amikor zavarba jössz.

A pecsételő vérzés
#pecsételő vérzés
2023.05.21.

A pecsételő vérzés

Pecsételő vérzést, vagy barnás (alvadt vér) váladékozást okozhat hormonális ingadozás, petefészek-ciszta, a méhnyálkahártya kóros megvastagodása, méhben lévő polip, vagy kialakulhat kontakt módon is méhszájon lévő elváltozás vagy hüvelyi fertőzés következtében is. Ilyenkor egy nőgyógyászati vizsgálat javasolt a háttérben lévő okok elkülönítése érdekében, hogy a megfelelő kezelésben részesülj.

Miért ajánlott a menstruációs naptár vezetése?
#menstruáció
2023.05.19.

Miért ajánlott a menstruációs naptár vezetése?

A rendszeresen vezetett menzesznaptár nagy segítséget nyújthat mind neked, mind pedig az orvosodnak, hogy könnyebben ki tudjátok szűrni például a ciklusoddal kapcsolatos esetleges rendellenességeket. Még abban az esetben is, ha a menzeszed kiszámítható, mindig pontosan jön meg, és általában ugyanannyi ideig tart, fontos a menzesz időpontjának, illetve a vérzés mennyiségének feljegyzése.

A fülben lévő mitesszerek gyulladást is okozhatnak
#akné
2023.05.16.

A fülben lévő mitesszerek gyulladást is okozhatnak

Nem elég, hogy megjelenhetnek az arcodon, hátadon, mellkasodon, a mitesszerek még a fülben is okozhatnak gyulladásos panaszokat. Talán észre sem veszed, de ha mégis, akkor se kísérletezz a házilagos eltávolítással, mert több bajt okozhatsz, mint gondolnád.

Bőrirritáció tetoválás után? Fertőzés, vagy allergia is okozhatja!
#tetoválás
2023.05.10.

Bőrirritáció tetoválás után? Fertőzés, vagy allergia is okozhatja!

Ha a tetoválás elkészítését követően nem csillapodik a kezdeti duzzanat, vagy néhány nappal, héttel később irritáció, viszketés, kiütések jelentkeznek az érintett területen, javasolt orvoshoz fordulni. A panaszokat fertőzés, valamelyik festékanyag, vagy a tetoválás egyéb összetevőjével szembeni allergia is okozhatja.

Segítség, mutálok!
#mutálás
2023.05.08.

Segítség, mutálok!

Nemrég még minden rendben volt a hangoddal, bátran beszéltél és nevettél. Most meg, ha megszólalsz a hang, ami elhagyja a torkod hol visításra, hol krákogásra, hol vinnyogásra, dörmögésre hasonlít.

Aranyér: előzd meg a kialakulását!
#aranyér
2023.05.07.

Aranyér: előzd meg a kialakulását!

Az aranyér kialakulásában az örökletes tényezők mellett fontos szerepet játszanak életviteli tényezők is. A panaszok elsősorban felnőttkorban jelentkeznek, de a megelőzést már gyermekkorban el lehet kezdeni.

Eltömődött pórusok? Tehetsz ellenük
#pórus
2023.05.06.

Eltömődött pórusok? Tehetsz ellenük

Mindannyian nagyon jól ismerjük a problémát, amikor a pórusaink kitágulnak és eltömődnek. Ezt a esztétikusnak nem mondható állapotot pedig tovább ronthatja, ha még száraz a bőröd, vagy esetleg te magad szárítod ki, a pattanások kialakulásának elkerülése végett. Van néhány tippünk, hogyan tedd széppé az arcodat!

Gyakori kérdések a spermáról
#sperma
2023.05.03.

Gyakori kérdések a spermáról

Ha csak egyetlen sperma is elég ahhoz, hogy babát eredményezzen, akkor miért van szükségük a férfiaknak ennyi sokra? Milyen spermaszámot nevezünk normálisnak? Meddig élnek a spermiumok? Túlélik a testen kívüli létet is? Termelnek még spermát az idős férfiak? Mit tehetsz azért, hogy a spermáid egészségesebbek legyenek?

A menstruáció kóros tünetei
#menstruáció
2023.05.02.

A menstruáció kóros tünetei

A menstruációs ciklussal együtt járó hormonális változások a legtöbb nőnél okozhatnak enyhébb tüneteket, mint például emlőfeszülés, teltségérzés, fáradékonyság, ingerültség, fejfájás, azonban ezek az életmódot, aktivitást nem befolyásolják. A havi vérzés körüli időszakban azonban olyan panaszok is jelentkezhetnek, amelyek akár a normál életvitelt is akadályozhatják.