pórus
#Testi problémák

Eltömődött pórusok? Tehetsz ellenük

2023.05.06.
1 perces olvasási idő

Mindannyian nagyon jól ismerjük a problémát, amikor a pórusaink kitágulnak és eltömődnek. Ezt a esztétikusnak nem mondható állapotot pedig tovább ronthatja, ha még száraz a bőröd, vagy esetleg te magad szárítod ki, a pattanások kialakulásának elkerülése végett. Van néhány tippünk, hogyan tedd széppé az arcodat!

A legjobb, hogy az eltömődött pórusaid felső hámrétegét eltávolítsd és a lerakodót szennyeződést eltávolítsd, ha valamilyen szemcsés anyagot tartalmazó tisztítót használsz. Természetesen ezt minden nap kell alkalmaznod, mert ha kitisztulnak a pórusok, utána sem engedheted, hogy visszatömődjenek. A legjobb, ha éjszaka, lefekvés előtt tisztítod meg vele az arcod, mivel álmodban kitágulnak ugyan a pórusaid, de ha tiszta felületű az arcod, nem lesz szennyeződés, ami lerakódhatna.

Arcmasszázs

Az arcodnak is szüksége van pihenésre és kényeztetésre, akár csak a testednek. A lazító arckezelés megnyugtatja a bőrödet, aminek hatására azok a mitesszerek is napvilágra kerülnek, amik eddig láthatatlanok voltak, mert vastagabb bőrréteg alatt húzódnak meg. Így esélyed nyílik, hogy ezeket is megtisztítsd, és ne érjen egy váratlan pattanás-sokk!

Mikrodermabráziós krém

Az érzékeny bőr tökéletes kisimítására készült krém. Antioxidánsokkal és természetes hidratáló anyagokkal telített készítmény, mely a bőr látható öregedésének és kiszáradásának megelőzésére szolgál. Mikrokristályos komplex tartalmának köszönhetően eltávolítja a napsugarak által keletkezett elszíneződéseket, valamint megszabadít az elhalt hámrétegtől, aminek hatására kisimulttá és feszessé teszi arcbőrödet.

Alfa és béta savak

Az alfa- és béta hidroxy savak megakadályozzák a bőr természetes hámlását és ez által elősegítik az eltömődött pórusok szaporodását. De míg az alfa hidroxy savat vízzel, addig a béta hidroxy savat csak olajjal távolíthatod el az arcodról, ezért ajánljuk, hogy vásárolj valamilyen salicylic savat tartalmazó arclemosót.

Sminktanácsok

Soha ne használj nem bőrgyógyászatilag tesztelt alapozókat, és különösképp olyanokat vásárolj, melyek nem tömítik el a pórusokat. Vannak kifejezetten erre a célra kifejlesztett alapozók, amik még az aktuálisan kialakult kis pattanásokat is leszárítják viselésük közben.

Nem muszáj az egész arcodat bealapozóznod, mert ha a bőrtípusodnak megfelelő színt választod, akkor egy por alapú fedő réteggel a kitágult pólusokat elfedheted, melyek tökéletesen befedik a kis mélyedéseket és ez által az egyenletes bőr látszatát kelti.

(Forrás: Fókuszban a Nő)