Testi problémák, fiúknak

#Testi problémák #fiúknak

318 db cikk a témában

#pattanás
2015.10.17.

Pattanások és kezelésük

A pattanások a kamaszkor velejárói. Vannak, akiknek jobban meggyűlik a baja velük, míg a szerencséseknek alig jut belőlük. Akár így, akár úgy, kezelésüknél nem árt néhány szabályt betartani.

#köröm
2015.10.13.

Mit mond a körmöd az egészségedről?

Tudtad, hogy a körmöd állapota utalhat az egészségi állapotodra? Egy kis fehér folt itt, egy kis rózsás árnyalatú folt ott, vagy valami hullámzó duzzanat amott, mind-mind valamilyen betegség jele lehet a szervezetedben.

#alvás
2015.09.11.

Miért hagyjanak a szüleid aludni?

A napod minden percét kihasználod. Egész évben az iskola, házi feladat, sport, részmunkaidős állás, a közösségi életed ápolása és más tevékenységek késztetnek arra, hogy korán kelj és későn feküdj le aludni. Ám, ha nem alszol legalább 8 és fél órát naponta, nem pihensz eleget, és ezzel ártasz magadnak.

#fogkefe
2015.09.08.

A csúf igazság a fogkefédről

Tudtad, hogy a fogkeféd tele van baktériumokkal? Kutatások bizonyítják, hogy akár 100 millió is megélhet belőlük a fedetlen sörték között, köztük az E.coli-baktérium, mely hasmenést, valamint a sztafilokokkusz baktérium, mely bőrfertőzést okoz.

#táska
2015.09.03.

Az egy vállon hordott táska veszélyei

Napjainkban nagyon népszerűek a hátizsákok a diákok körében, viszont általában csak az egyik vállukon hordják a táskájukat. Vajon mennyire ártanak ezzel maguknak?

#látás
2015.08.25.

A látásproblémák rontják a 3D élményt

Egy-egy 3D-s mozifilm különleges élményt nyújthat a vizuális hatásai miatt, amit Hollywood fejlett 3D technológiája produkál. Nos, ez korántsem igaz mindenkire.

#nemi betegségek
2015.08.10.

Tények és tévhitek a fertőző nemi betegségekről

A nemi úton terjedő betegségekről olyan sok téves információ kering a fiatalok körében, hogy nem is csoda a megbetegedések egyre növekvő száma. A fertőzésekkel – a herpesszel, a chlamydiával, a HIV-vel - szemben való védekezés legbiztosabb módja egyértelműen az önmegtartóztatás. Ha azonban mégis a szex mellett voksolsz, feltétlenül tudnod kell mi igaz, s mi nem a fertőző nemi betegségek háza táján.

#alvászavar
2015.08.08.

Top 10 áloműző

Ne foszd meg magad egy kiadós esti alvástól! Használd a módszereinket, hogy megkapd a nyugalmat, amire szükséged van!

#vese
2015.08.08.

Érdekes tények az emberi veséről

Az emberi szervezet egyik létfontosságú része a vese, mely páros szerv, és igen fontos funkciókat lát el. A jobb és a bal vese deréktáj fölött, a háthoz közel helyezkedik el. A kiválasztó szervrendszer fő részét képezi, egy igen kifinomult és komplex tisztítórendszert képez. A vért szűri meg, gyakorlatilag „tisztán tartja”, és gondoskodik annak kémiai egyensúlyáról.

#izzadás
2015.08.06.

Izzasztó a helyzet? Ez lehet az oka

Az emberek általában próbálják elrejteni az izzadságot és az ezzel járó kellemetlen szagokat. Az izzadás természetes folyamat, segít testhőmérsékletünk szabályozásában, segítségével elkerülhetjük a túlhevülést.

#fog
2015.08.04.

Még fogat mosni sem tudunk?

Gyakorlatilag nincs olyan fogászati probléma, amit ne lenne könnyebb megelőzni, mint kezelni. Ugyanakkor dr. Záborszky András, fogszakorvos szerint a fogápolás hatékony lépéseit és a fogvédelem lehetőségeit nem mindenki ismeri.

#here
2015.08.02.

Here visszértágulat

A visszér nemcsak a felnőttek problémája lehet, sajnos a fiataloknak is komoly gondot okozhat, csak ők nem trécselnek róla a haverjaikkal. Ennek az fő oka, hogy náluk nem a lábon, hanem egy sokkal kényesebb területen, a heréken jelentkezik.

#nyár
2015.07.26.

Nyári egészségügyi tények és tévhitek

Néhány gyakran szárnyra kapó mítoszról rántjuk le a leplet. Fontos, hogy nyáron is odafigyelj az egészségedre, de azért fogadd meg szüleid tanácsait is: maradj távol a tábortűztől és ne igyál a kerti slagból!

#alacsonynövés
2015.07.13.

Az alacsonynövés

Alacsony növés esetén érdemes idejében orvoshoz fordulni. A jelenség sok esetben sikeresen kezelhető, de csak akkor, ha még a serdülőkor befejezte előtt keressük fel a szakembert.

#tetoválás eltávolítása
2015.07.09.

Tetoválás eltávolítása

A tetováló tintát a bőr legfelső rétege alá helyezik, ez teszi a tetoválás eltüntetését bonyolultabbá – és drágábbá –, mint magát a tetoválás elkészítését. De ha mégse lennél megelégedve a tetkóddal, azért az eltávolítása is megoldható.