bőrápolás
#Testi problémák

Fiúknak a bőrápolásról

2015.06.14.
1 perces olvasási idő

Oszlassunk el minden kételyt: az a fiú, aki ápolt és illatos, az nem ufo vagy valami droid...hanem igenis egy igényes ember. Aki ebben még kételkedne, biztosan nem érezte még saját bőrén a különbséget a hanyag külső és a korrekt megjelenés között.

A fiúk is bátran ragadhatnak arclemosót, hidratáló krémet vagy ha úgy tartja kedvük, hát még a kozmetikushoz is elmehetnek. Ha fiú vagy, és még csak barátkozol a gondolattal, kicsit irulsz-pirulsz, akkor adok most neked pár jó tanácsot.

Kamaszkorban a hormonális változások miatt sokkal zsírosabb, pattanásosabb a bőr, ne aggódj, van megoldás:

  • Minden reggel és este töröld át az arcodat arctejjel és tonikkal. Vigyázz, olyan tonikot használj, ami alkoholmentes, mert különben nagyon kiszárad a bőröd.
  • Ha inkább száraz a bőröd, akkor használj könnyű hidratáló krémet, de ezt tényleg csak akkor ajánlom, ha nagyon-nagyon száraz a bőröd. Ha pedig nagyon zsíros, akkor maradjon csak a reggeli és esti arclemosás a bőrtípusodnak megfelelő anyagokkal.
  • Ha a bőröd nagyon pattanásos, gyulladt és zsíros, akkor feltétlenül keress fel egy bőrgyógyászt vagy egy kozmetikust. Bár a kozmetikusok nem kezelhetik a gyulladt, aknés bőrt, de jó tanácsokkal el tudnak látni.
  • Csökkentsd a húsfogyasztást, ha teheted.
  • Fogyassz rengeteg zöldséget, gyümölcsöt! Hidd el, nagyon sokat számít!
  • Ásványvíz, ásványvíz és még egyszer ásványvíz! Nem pótolja sem a kóla, sem semmilyen cukros folyadék. Bőrünk szépségéhez elengedhetetlen a víz folyamatos pótlása.

Fiúk, férfiak, hajrá! Előre a szépülés útján!

(N.N.)