külső
#Testi problémák

Fiú vagyok, számít, hogy milyen a külsőm?

2021.07.05.
1 perces olvasási idő

Azt tudom, hogy a lányok nagyon ügyelnek arra, hogy jól nézzenek ki, a fiúk pedig élvezik és szeretik, ha egy lány szép, ha pedig nem az, akkor akár ki is közösíthetik. Hogy megy ez a fiúkkal? Mert elég pattanásos vagyok, apró, kékes erek vannak az arcomon, amit csak közelről lehet látni, és nem tudom, mennyire számít ez a lányoknál. Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

Kedves Levélíró!

A külső a megismerkedéskor fontos szerintem, hiszen általában az ember olyasvalakivel kezd beszélgetni, megy randira stb., aki tetszik neki. Aztán persze vannak olyan helyzetek, amikor ez másképp van, ha mondjuk egy barátságból szövődik szerelem.

Mindenesetre, hogy ki mit tart szépnek, az eléggé eltérő lehet. Van, aki kifejezetten a vékony lányokra bukik, más azokra, akik szőkék vagy nagy a mellük. Szerintem mindenkinek van olyan testrésze, ami nem tetszik neki, amin szívesen változtatna. Van, amin lehet változtatni és van, amin nem. Ha téged a pattanások zavarnak, az olyan szempontból szerencsés, hogy lehet őket kezelni.

Otthon is megpróbálkozhatsz vele, hiszen rengeteg típusú arcápoló készítmény kapható erre. A legfontosabb, hogy rendszeresen tisztítsd meg az arcod problémás bőrre kifejleszett arctisztítóval, aztán használj arctonikot és arckrémet.

Ha úgy ítéled meg, hogy nagyon problémás a bőröd vagy nem használ az otthoni kezelés, akkor pedig fordulj kozmetikushoz vagy bőrgyógyászhoz. A kékes erek valószínűleg értágulatok, de ezzel kapcsolatban is szakember tud bővebbet mondani.

Még egy dolog: Sok esetben a külsőnél fontosabb a csajoknak a humor. Tégy meg mindent, hogy vonzónak lásd magad (akkor mások is annak látnak majd!), plusz egy csöpp humor és nyert ügyed van!

(KamaszPanasz - Dr. Szimuly Bernadett)