csók
#Lélek

Randi vagy csak együttlógás?

2014.09.20.
2 perces olvasási idő

A legfontosabb, hogy megjegyezd: nem az számít, hogy randit vagy együttlógást beszéltetek-e meg, hanem az, ahogy viselkedtek az együtt töltött idő alatt. Általában elég könnyű eldönteni, hogy szerelem vagy barátság felé tart a kapcsolatotok.

Az egyetlen kivétel, ha valaki olyan hív el, aki tetszik Neked, és szerelemtől ködös fejjel minden lépésébe beleképzeled, hogy ő is viszonozza az érzéseidet.

Álcázott randi

Randi vagy csak együttlógás?Ha egy barátod elhív valahova, nem érdemes mindig a szavaira hagyatkozni, hogy megállapítsd, hogy randizni hív-e. Csak azért, mert azt mondta, hogy csak együtt akar lógni Veled, még érezhet irántad többet is. A legtöbb szerelmes számára nagyon nehéz bevallani az érzéseit. Egyszerűbb és biztonságosabb, ha szépen, lassan, egyre közelebb kerülhetnek a másikhoz. Azonban ezzel nagy fejtörést okozhatnak partnerüknek, aki próbálja eldönteni, hogy vajon csak ennyire kedves a barátjuk, vagy tényleg többet is érez irántuk.

A tökéletes kifogás

Ha valaki mindig csak lógni hívja el a másikat, sokkal kisebb a nyomás, mint egy igazi randin. Így sokkal könnyebb lazának lenni, simábban megy az összehangolódás, és nem kell aggódni az igazi randikkal járó formaságok miatt sem. A baj csak az, hogy a másik felet ez gyakran összezavarhatja.

Randi vagy sem?

Ha a találkozás előtt azon töröd a fejed, hogy randira készülj vagy sem, az alábbi kérdések segíthetnek eldönteni: A találka előre megszervezett? A barátod már egy héttel korábban felhívott, hogy egy bizonyos időpontban szabad vagy. Vagy csak spontán hívott, hogy még aznap találkozzatok?

Ha a találkozást már jóval az időpontja előtt megszervezte, akkor valószínűleg randiról van szó. De ha csak az utolsó pillanatban jött az ötlet, hogy fussatok össze valahol, mert nincs jobb dolgotok, akkor az inkább csak együttlógás.

Tisztázd a saját szándékodat!

Nos, nem könnyű megállapítani, mi jár a barátod fejében, amíg tényleg el nem kezdődik a randi. De a legfontosabb, hogy már az elejétől add finoman az értésére a szándékodat, és figyelj oda a barátod reakcióira.

12 jel

1. Idegesség

A barátod idegesebb, mint általában? Ha tetszel neki, valószínűleg megpróbál bevágódni nálad anélkül, hogy túl feltűnő lenne.

2. Megkérdezi, hogy hogy érzed magad

Fontos számára, hogy jól érezd magad az adott helyen, és kíváncsi a véleményedre? Ha azt mondod, hogy nem tetszik a hely, megígéri, hogy nem visz oda többször, sőt, úgy tesz, mintha az ő hibája lenne, hogy nem érzed magad jól?

3. Elegáns ruha

A barátod kicsípi magát, és nem csak egy mindennapi, laza ruhát visel, amikor együtt vagytok? Ez esetben lehet, hogy randira öltözött…

4. Kérdezz-felelek

A randi kezd olyan lenni, mint egy interjú, mert a barátod kérdésekkel bombáz? Ha nem csak barátként tekint rád, biztosan mindent tudni szeretne rólad.

5. Exek és afférok

Ha a barátod az exeiről vagy a kiszemeltjeiről kezd beszélni, biztosra veheted, hogy csak barátkozni akar.

6. Elegáns éttermi randi

Ha a hely túl extravagáns egy baráti találkához, annak ellenére, hogy egyikőtök sincs oda az ilyen éttermekért, elképzelhető, hogy a barátod így akar a szívedhez férkőzni.

7. Érintések

A barátod gyakran hozzád ér, néha teljesen ok nélkül? Ha tényleg többet érez irántad, nehéz lehet visszafognia magát, és nem csoda, ha olykor megérint.

8. Bókok

Igaz, a barátok is meg szokták dicsérni egymást, de nem árasztják el bókokkal, és nem nézik közben kábultan a másikat.

9. A beszélgetés

A beszélgetés csak kettőtökről szól. Nem barátokról, iskolai sztorikról vagy bármi másról beszéltek, csak egymást próbáljátok közelebbről megismerni.

10. Bocsánatkérés

A barátod a legapróbb dolgokért is elnézést kér? Nos, lehet, hogy csak túl udvarias, de sokkal valószínűbb, hogy tetszel neki.

11. A számla kifizetése

Együtt vagy külön fizetitek ki a számlát? Nem a legmegbízhatóbb módszer, de ha a srác ragaszkodik ahhoz, hogy ő fizessen, lehet, hogy tetszel neki.

12. Köszönet

A barátok általában nem köszönik meg egymásnak, ha jól érzik magukat a másikkal. Ha mégis, akkor a megköszönés módja is árulkodó lehet. Talán bonyolultnak tűnik eldönteni, mikor randi egy találkozó, de tanácsaink segíthetnek, hogy megtanulj olvasni a sorok között.

(B.Zs.)