dícséret
#Lélek

Hogyan dicsérj egy fiút?

2021.01.06.
2 perces olvasási idő

A fiúk is szeretik, ha simogatják az egójukat. De elsősorban tudnod kell, hogy milyen fajta bókokra vágyik is ő valójában.

Nem olyan nehéz ám bókolni egy srácnak, mint ahogy gondolod. A legtöbb fiúnak egy dicsérő szó a napi ölelés, amire szükségük van, hogy etethessék az egójukat. Nem különböznek olyan sokban a lányoktól, hiszen csak arra vágynak, hogy a jó tulajdonságaikra koncentráljunk ahelyett, hogy kiemeljük a rosszakat.

Nőként túl sok figyelmet szentelünk annak, hogy miben fejlődhetne még egy férfi ahelyett, hogy a jó tulajdonságaira koncentrálnánk.

Nem csak arról van szó, amit szemtől szembe mondasz neki. Az egyik legnagyobb bók, amit egy fiúnak adhatsz talán akkor történik, amikor nem is hozzá beszélsz. A fiúk szeretik hallani azt is, ha másnak dicsőíted őket.

Hogyan dicsérj egy srácot?

Hogyha tudod, hogy nagyon sokat dolgozik, és sikeres benne, akkor ismerd el ezt az erősségét. Ha tudod, hogy minden nap edzeni jár, akkor dicsérd meg a kidolgozott testét.

Vannak olyan fiúk, akik nem szóbeli dicséretre vágynak. Nagyon sokat elmondhatsz a testbeszédeddel is. Mivel a srácok kevésbé verbális teremtmények, talán ez a módszer is beválik.

#1 Mondd a szemébe

Ha ő egyenesen megdicsér téged, akkor valószínűleg ő is hasonló jellegű bókokra vágyik.

#2 Beszélj arról, hogy mennyire királynak tartod őt – persze, amikor hallótávolságban van

Talán nem az növeli az önbizalmát, ha szemtől szemben a tudtára adod a dolgot – hiszen nem vagyunk egyformák. Valamilyen szinten a fiúkat is érdekli, hogy mit gondolnak róluk mások, ezért biztosan jól esne neki hallani, ha arról áradozol valakinek, hogy milyen klassznak is tartod őt.

Talán azért van, mert így tudja, hogy mit mondasz róla a háta mögött. Mindig jólesik dicséretben részesülni, főleg, amikor egyáltalán nem számítasz rá.

#3 Hagyj neki szerelmes üzenetet

A férfiak vizuális lények, éppen ezért talán jobban átjön neki a bók, ha egy aranyos üzenetbe foglalod. Például, leírhatod, hogy mennyire tetszett az előző éjjel, és sokkal jobban esik majd neki, mintha csak szóban mondanád neki.

#4 írd meg neki üzenetben, hogy milyen királynak tartod

Néha egy bók akkor esik a legjobban, ha váratlanul ér minket. Hogyha éppen rá gondolsz nap közben, és szerencsésnek érzed magad, hogy ő ott van neked, akkor írd meg neki ezt üzenetben.

Abszolút nem vár semmi kedveset, aztán hirtelen felvillanyozod az egész napját. Tutira mosolyogni fog, amikor legközelebb meglát Téged.

#5 Csak reálisan

Amikor megdicséred, akkor az a bók legyen őszinte. Talán azt hiszed, hogy mindegy, mit mondasz, hiszen így is úgy is jól fog esni neki, de hidd el, a fiúk is megérzik, ha nem a szívedből szól a dicséret.

#6 Ne térj el a tárgytól

Hogyha azt akarod, hogy jól érezze magát, akkor maradj egy jellemző tulajdonságánál. Ha szerinted nagyon dögös a srác, akkor mondd el neki, hogy mely részeit találod a legkülönlegesebbnek. Hogyha szép a mosolya, akkor mondd ki!

A fiúk általában mindent szó szerint vesznek, tehát, ha csak annyit mondasz neki, hogy „Király vagy!”, akkor az nem fogja olyan mélyen érinteni, mintha kiemelnéd egy specifikus részét, amit imádsz.

#7 Dicsérd meg úgy, hogy érezze, hogy tiszteled őt

A férfiak nagyon szeretik, ha tisztelik őket. Nekik sokkal fontosabb a tisztelet, mint az elismerés, vagy a szeretet. Ha olyan dolgokat mondasz,amelyek megmutatják, hogy mennyire csodálod őt, akkor totálisan el fog olvadni.

A férfiak szeretnek a vezető, a védelmező szerepében tetszelegni, tehát éreztetned kell vele, hogy felnézel rá.

#8 A „Köszönöm” is egy bók

Bár úgy tűnik, hogy nem sokban egyeznek a lányokkal, a köszönöm szó ugyanúgy a lelkükig hatol. Egy szó, amely magába foglalja azt, hogy „nagyszerű vagy, és hálás vagyok azért, amit értem tettél!”.

Hogyha igazán meg akarod őt dicsérni, akkor emeld ki a dolgokat, amiket jól csinált, és köszönd meg neki!

#9 Mondd el neki, hogy rád mindig számíthat

Mondd el neki, hogy te bármikor kiállsz mellette, és hogy jóban-rosszban mellette leszel… Hidd el, ezzel olyan szinten ellágyítod a szívét, hogy még maga is el fog csodálkozni!

Ez az egyik legszebb dicséret, amelyet nő vagy férfi kaphat.

#10 Mutasd ki érzéseidet a viselkedéseddel

Amikor büszke vagy a srácra, mert valami nagyon klassz dolgot csinált, akkor a legjobb módja annak, hogy „megháláld”, valamiféle viszonzás. Ezt érthetjük egy puszira, vagy szexuális töltetű dolgokra is.

#11 Mutasd meg neki, hogy milyen boldoggá tesz téged

Boldog feleség, boldog élet, ez nem csak egy mondás, hanem a valóság. Néha a legjobb módja a bókolásnak, ha szimplán csak látja, mennyire boldog vagy mellette. A fiúk is elképesztően boldogok tudnak lenni, ha látják, hogy párjuk ragyok az oldalukon.

Végezetül, a fiúk is imádják, ha apró bókokkal kedveskedünk nekik. Legyen ez verbális, vagy testi jellegű, biztosítod őt, hogy nagyon szereted, és boldoggá teszed őt ezekkel az apró jelekkel.

(KamaszPanasz – R.P.)