bók
#Lélek

Hogyan bókolj egy pasinak?

2022.03.18.
3 perces olvasási idő

A pasik szeretik a cirógatást – akár az egójukról, akár a hímtagjukról van szó. De tudnod kell, hogyan bókolj nekik, és hogyan szerezz örömet ezzel.

Ha azon agyalsz, hogyan is bókolj egy pasinak, eláruljuk, hogy sokkal egyszerűbb a dolgod, mint hiszed. Mert hát a pasik, pasik. És ha arról van szó, hogy mit akarnak, vagy mit nem akarnak, akkor meglehetősen kiszámíthatóak. Legtöbbjüknek a napi szükséglete bókok terén egy ölelés, ezáltal már táplálva is van az egójuk. Ahogyan mi nők is, úgy a férfiak is azt várják, hogy a rossz tulajdonságaik helyett inkább a jókat emeljük ki.

Nőként hajlamosak vagyunk arra fókuszálni, hogyan tudna megváltozni a mellettünk lévő férfi, ahelyett, hogy meglátnánk mindazokat a pozitív értékeket, amelyeknek birtokában van. És hogy mi is a legjobb módja a bókolásnak? Találd meg a gyenge pontját, és irányítsd arra a bókokat!

Persze a bókolás nem mindig csak arról szól, amit neki mondasz, hiszen a pasik számára az egyik legnagyobb bók az, amit akkor mondasz, amikor mással beszélsz – mert szeretik visszahallani az őket dicsérő szavakat.

Hogyan bókolj a pasidnak – A legjobban működő módszerek

Ha például tudod, hogy munkamániás, akkor dicsérd a teljesítményét, hogy még jobban éreztesd vele, mennyire sikeres abban, amit csinál. Ha a pasid az edzés megszállottja, tudasd vele, hogy imádod a kidolgozott testét.

Vannak pasik, akiknek nem a szavak jelentik a bókot. A testbeszéd olykor sokkal többet elárulhat, mivel a férfiak nem kifejezetten verbális lények – tehát inkább az számít, hogyan sugárzod felé a szeretetedet.

Mondd a szemébe

Ha egy szókimondó, egyenes pasi a tiéd, aki mindig nyíltan bókol neked, akkor valószínűleg ő is elvárja, hogy ugyanezt kapja vissza tőled. Az a pasi, aki nagyvonalúan dicsér téged és az elért eredményeidet, bizonyára attól érzi magát a legjobban, ha a szemébe mondod, hogyan érzel iránta, és mit szeretsz benne.

Dicsérd akkor, amikor hallótávolságon belül van

Néha nem attól érzik jól magukat az emberek, amit közvetlenül nekik mondunk. Egyes pasik sokat törődnek mások véleményével, és akkor érzik magukat a legjobban, ha másokkal is tudatod, mennyire csodálatosak. Ez talán azért van, mert ha hallják, hogyan beszélsz róluk másoknak, akkor tudják, milyen vagy a hátuk mögött. Bókot kapni mindig jó, főleg akkor, amikor nem számítunk rá.

Hagyj neki üzenetet

Mivel a pasik vizuális lények, olykor egy kedves üzenet arról, hogy milyen jól teljesített előző este az ágyban, többet jelenthet, mintha szavakkal mondanád el neki.

Ha tudni akarod, hogyan bókolj neki, akkor hagyj egy üzenetet, amelyben megköszönöd a segítségét, vagy elmondod, milyen jól néz ki hátulról… A legjobb ezekben a kis cetlikben az, hogy meg tudja tartani, így a bókod örökkévaló lesz.

Írd meg neki, mennyire fantasztikus

Néha akkor esik a legjobban egy bók, amikor egyáltalán nem számítasz rá. Ha eszedbe jut napközben, és egyszerűen csak szerencsésnek érzed magad, mert ő a tiéd, akkor küldj neki egy SMS-t, csak úgy, a semmiből. Egy nem várt, meglepetésszerű bók feldobja majd a napját, és garantáltan megmosolyogtatja őt.

Ne rugaszkodj el a valóságtól

Ha bókolsz, ügyelj arra, hogy komolyan is gondold, amit mondasz. Ha azt hiszed, hogy az egocentrikus pasidnak bármilyen bók megteszi, akkor tévedsz, hiszen valójában tudni fogja, mit gondolsz komolyan, és mit nem. Szóval, hogyha bókolsz neki, akkor ne mondj butaságokat és ne hazudj. Egy szívből jövő dicséret többet jelent, mint fényezni valami olyannal az egóját, amiről tudja, hogy valójában azért mondtad, mert ő azt akarja hallani.

Légy konkrét

Ha tényleg örömet akarsz neki szerezni, akkor légy konkrét a dicséreteiddel. Ha vonzónak találod, akkor azt dicsérd, ami számodra a legvonzóbb benne/rajta. Ha szép a mosolya, dicsérd azt, ha a kockahasa jön be, akkor azt. Mivel a férfiak hajlamosak mindent szó szerint érteni, egy szimpla „Jaj, de fantasztikus vagy, drágám!” azonnal a fejükbe száll majd, és nem a szívére veszi.

Mutasd ki, hogy tiszteled őt

A férfiaknak mindene a tisztelet. Számukra a tisztelet többet jelent, mint az elismerés vagy a szimpátia. Szárnyalni fog a szíve, ha kimutatod a tiszteletedet, és azt, hogy felnézel rá, hiszen a pasik vezető és védelmező típusok.

A köszönöm is egy bók

Talán nem tűnik tipikus bóknak, de a köszönöm igenis egyenértékű, ha nem értékesebb, mint egy sima bók. A köszönöm szó magában foglalja azt is, hogy „Nagyszerű vagy, és nagyon hálás vagyok mindenért, amit értem teszel.”

Van két kifejezés, ami kombinálva egyszerűen a mennyországot jelenti a pasik számára. A nők mesterien értenek a hibák kiemeléséhez, és ahhoz, hogy meglássák, mit csinál rosszul a pasi, de ha tényleg bókolni akarsz, azt emeld ki, hogy mi az, amit nagyon jól csinál.

Tudasd vele, hogy mindig számíthat rád

Az is egy bók lehet, ha biztosítod őt arról, hogy a végtelenségig mellette vagy. Amikor egy pasinak a tudtára adod, hogy csak ti vagytok ketten a világ ellen, az azt jelzi számára, hogy méltó a feltétlen szeretetre. Ez az egyik legszebb bók, amit egy nő vagy egy férfi valaha kaphat. Tudni azt, hogy valaki mindig melletted áll, nemcsak bókként esik jól, hanem boldoggá is teszi a másikat, és biztonságban fogja magát érezni ettől.

Bókolj a tetteiddel

Ha büszke vagy a pasidra, vagy valami rendkívül nagyszerű dolgot tett, sokszor a legjobb módja a bókolásnak az, hogy kezedbe veszed az irányítást, és kényezteted őt egy kicsit.

Mutasd ki, hogy mennyire boldoggá tesz

„Boldog feleség, boldog élet” – tartja a mondás, azonban ez nemcsak egy mondás, ez a valóság. Néha az a legnagyobb bók, ha látja, hogy boldog vagy mellette. Semmit nem érdemel meg jobban, mint azt, hogy egy boldog partner legyen mellette. Ez nemcsak a te pasid teljesítményét dicséri, de a többi pasinak is megmutatja a boldogságodat. Néha egy mosoly a legnagyobb bók, amit kaphat.

Végül is az a bók, amit minden férfi szeretne attól a nőtől, akit szeret, az annak a tudata, hogy jól cselekszik mellette, boldoggá teszi, feltétel nélkül szeretve van akkor is, ha valamit elront.

(KamaszPanasz – B.D.)