#Táplálkozás #zsír

50 db cikk a témában

#táplálkozás
2009.11.24.

A zsír is kell!

A gyermekek mindennapi étkezésében, étkeztetésében a zsiradékfogyasztás szempontjából igen lényeges a mennyiség és a minőség, a szervezet számára nélkülözhetetlen zsiradékok helyes arányú felhasználása, valamint a megfelelő ételkészítési technikák betartása.

Egészséges étrend gyerekek és kamaszok számára
#étrend
2009.09.10.

Egészséges étrend gyerekek és kamaszok számára

A gyerekek számára összeállított egészséges étrend ugyanazon az elven alapszik, mint a felnőttek étrendje. Minden embernek szüksége van ugyanazokra a típusú táplálékokra – például vitaminokra, ásványi anyagokra, szénhidrátokra, fehérjére és zsírra. Az eltérő korú személyek számára összeállított étrend csupán a speciális táplálékok mennyiségében különbözik.

#táplálkozás
2009.08.14.

Tanulmány a nyugati étrend hatásairól

Egy új felmérés bebizonyította, hogy a fejlett országokban elterjedt étrend növeli a metabolikus szindróma kialakulásának kockázatát. A tejtermékek fogyasztása úgy tűnik, védelmet jelent a szív- és érrendszeri kockázati tényezőkkel szemben. A metabolikus (anyagcserével kapcsolatos) szindróma (tünetegyüttes) több, egymással összefüggő anyagcserezavar együttes fennállását jelenti.

#táplálkozás
2009.08.12.

A kalória vagy a zsír mennyisége számít?

A kalória az ételek energiatartalmának mérőegysége, a mennyisége azt fejezi ki, hogy mennyi energia szabadul fel a szervezetben az ételben található tápanyagokból, például a zsírból, a proteinből, a szénhidrátból. A zsír egy olyan lényeges tápanyag, ami segít a testnek a zsírban oldódó vitaminokat (A, D, E, K-vitamin) elnyelni, és szállítani őket, ráadásul a zsírnak még számos más funkciója is van.