#Táplálkozás #zsír

50 db cikk a témában

#elhízás
2012.06.07.

Fogyókúra: van, amikor muszáj

Az elhízottság betegség, ami a népesség nagy részét érinti. Nem csak a felnőttek és az idősek, hanem a fiatalok is szenvednek tőle.

#has
2012.04.19.

Lapul a has, tágulnak az erek

Minél több zsírt ad le egy túlsúlyos ember, annál rugalmasabbá válnak az erei - derítették ki amerikai kutatók.

#zsír
2012.03.10.

Zsír vagy kalória: mire figyelj?

Tisztelt szakértő! Igencsak össze vagyok zavarodva, amikor ahhoz a kérdéshez jutok, hogy vajon melyik összetevőt kell jobban figyelni. A kalóriákat vagy esetleg a bevitt zsír mennyiségét? Mindig megnézem, hogy mit eszem, de valójában nem tudom, hogy mire lenne érdemes hangsúlyt fektetni. És egyáltalán mi a különbség a kalória és a zsír között? Válaszát köszönöm.

#fogyókúra
2012.01.07.

5 tipp: hogyan fogyjunk 2012-ben?

Az új év küszöbén sok fogadalmat teszünk. Az egyik leggyakoribb a fogyásra vonatkozik, de ezt a legnehezebb betartatni. Az Amerikai Elhízás Kutatási Központ (CORE) kutatói egész évben az elhízás kezelésével és megelőzésével foglalkoznak. Eláruljuk, hogyan lehet betartatni a fogadalmat!

#zsír
2012.01.04.

A zsír megváltoztathatja az agyműködést

Az elhízás és a magas zsírtartalmú étrend megváltoztathatja az agyműködést, különösen a hipotalamuszt és az étvágy szabályozását - idézte amerikai kutatók megállapítását a Scientific American című ismeretterjesztő folyóirat.

#vaj
2011.11.05.

Tények és tévhitek a vajról

Rengeteg pletyka kering a vajakról, vajkészítményekről. Ezeknek pedig a legtöbbje sajnos hamis. Utánajártunk, lássuk, mi is az igazság!

#fogyókúra
2011.10.05.

Mi a baj a fogyókúrával?

Alig eszel, mégsem fogysz? Esetleg még többet is mutat a mérleg a hosszú önsanyargatás után, mint azelőtt? A fogyókúrák 95 százaléka azért nem sikeres, mert a diéta lassítja az anyagcserét. Ráadásul kalóriaszegény étrend mellett a szervezeted az energiát hasznosító izmokat is lebontja, de a diéta után csak a zsírt építi vissza.

#zsír
2010.12.14.

7 dolog, amit nem tudtál a zsírról

A háj olyan dolog, amit legtöbbünk nem szívesen hall rendszeresen, különösen, ha saját testünkről van szó. A hájat a növekvő sörhashoz, szűkülő nadrághoz és kevésbé ideális szexuális-szociális élethez kötjük. De a zsír, mint kötőszövet fontos szerepet játszik a testünkben, és a benne végbemenő folyamatokban és pozitív, valamint negatív tulajdonságai is vannak. Ez a négybetűs szó több titkot rejteget, mint gondolnád…

#nő
2010.08.18.

Zsíros ételek és a krónikus stressz

Sok ember azt mondja, hogy többet eszik, amikor stressz alatt van. Mások kevesebbet esznek. De azokra az emberekre ez még inkább igaz, akik krónikus stressz alatt vannak. Zsíros ételeket esznek és a táplálkozásuk gyakran mértéktelen - derül ki egy friss kutatásból.

#gyorsétterem
2010.08.16.

Hamburgerfüggőség - Komoly problémákat okozhat

Az egészségtelennek kikiáltott ételek - mint a hamburger, sült burgonya és társaik – komoly függőséget képesek kiváltani az azokat mértéktelenül fogyasztók esetében – jelentették be amerikai kutatók.

#diéta
2010.07.07.

Csökkentett zsírtartalmú ételek diétában - Ne higgyünk a reklámoknak!

"Egészséges, nem hizlal, mert alacsony zsírtartalmú" - halljuk, látjuk, olvassuk a hirdetésekben. Ha egy kicsit utánanézünk, milyen más tápanyagok találhatók meg a termékben, könnyen rájöhetünk, hogy a figyelmünkbe ajánlott élelmiszer ettől még korántsem biztos, hogy megfelel egy szigorú, diétás étrend követelményeinek.

#egészséges táplálkozás
2010.05.29.

Esszenciális zsírsavak - A fejlődő szervezet számára nélkülözhetetlenek

Az esszenciális zsírsavakra a fejlődésben lévő gyereknek többek között azért van szüksége, mert biztosítják az idegrendszer megfelelő fejlődését, erősítik az immunrendszer működését, energiát szolgáltatnak, és segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását.