Táplálkozás, zsír

#Táplálkozás #zsír

41 db cikk a témában

#fogyókúra
2011.10.05.

Mi a baj a fogyókúrával?

Alig eszel, mégsem fogysz? Esetleg még többet is mutat a mérleg a hosszú önsanyargatás után, mint azelőtt? A fogyókúrák 95 százaléka azért nem sikeres, mert a diéta lassítja az anyagcserét. Ráadásul kalóriaszegény étrend mellett a szervezeted az energiát hasznosító izmokat is lebontja, de a diéta után csak a zsírt építi vissza.

#zsír
2010.12.14.

7 dolog, amit nem tudtál a zsírról

A háj olyan dolog, amit legtöbbünk nem szívesen hall rendszeresen, különösen, ha saját testünkről van szó. A hájat a növekvő sörhashoz, szűkülő nadrághoz és kevésbé ideális szexuális-szociális élethez kötjük. De a zsír, mint kötőszövet fontos szerepet játszik a testünkben, és a benne végbemenő folyamatokban és pozitív, valamint negatív tulajdonságai is vannak. Ez a négybetűs szó több titkot rejteget, mint gondolnád…

#nő
2010.08.18.

Zsíros ételek és a krónikus stressz

Sok ember azt mondja, hogy többet eszik, amikor stressz alatt van. Mások kevesebbet esznek. De azokra az emberekre ez még inkább igaz, akik krónikus stressz alatt vannak. Zsíros ételeket esznek és a táplálkozásuk gyakran mértéktelen - derül ki egy friss kutatásból.

#gyorsétterem
2010.08.16.

Hamburgerfüggőség - Komoly problémákat okozhat

Az egészségtelennek kikiáltott ételek - mint a hamburger, sült burgonya és társaik – komoly függőséget képesek kiváltani az azokat mértéktelenül fogyasztók esetében – jelentették be amerikai kutatók.

#diéta
2010.07.07.

Csökkentett zsírtartalmú ételek diétában - Ne higgyünk a reklámoknak!

"Egészséges, nem hizlal, mert alacsony zsírtartalmú" - halljuk, látjuk, olvassuk a hirdetésekben. Ha egy kicsit utánanézünk, milyen más tápanyagok találhatók meg a termékben, könnyen rájöhetünk, hogy a figyelmünkbe ajánlott élelmiszer ettől még korántsem biztos, hogy megfelel egy szigorú, diétás étrend követelményeinek.

#egészséges táplálkozás
2010.05.29.

Esszenciális zsírsavak - A fejlődő szervezet számára nélkülözhetetlenek

Az esszenciális zsírsavakra a fejlődésben lévő gyereknek többek között azért van szüksége, mert biztosítják az idegrendszer megfelelő fejlődését, erősítik az immunrendszer működését, energiát szolgáltatnak, és segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását.

#táplálkozás
2009.11.24.

A zsír is kell!

A gyermekek mindennapi étkezésében, étkeztetésében a zsiradékfogyasztás szempontjából igen lényeges a mennyiség és a minőség, a szervezet számára nélkülözhetetlen zsiradékok helyes arányú felhasználása, valamint a megfelelő ételkészítési technikák betartása.

Egészséges étrend gyerekek és kamaszok számára
#étrend
2009.09.10.

Egészséges étrend gyerekek és kamaszok számára

A gyerekek számára összeállított egészséges étrend ugyanazon az elven alapszik, mint a felnőttek étrendje. Minden embernek szüksége van ugyanazokra a típusú táplálékokra – például vitaminokra, ásványi anyagokra, szénhidrátokra, fehérjére és zsírra. Az eltérő korú személyek számára összeállított étrend csupán a speciális táplálékok mennyiségében különbözik.

#táplálkozás
2009.08.14.

Tanulmány a nyugati étrend hatásairól

Egy új felmérés bebizonyította, hogy a fejlett országokban elterjedt étrend növeli a metabolikus szindróma kialakulásának kockázatát. A tejtermékek fogyasztása úgy tűnik, védelmet jelent a szív- és érrendszeri kockázati tényezőkkel szemben. A metabolikus (anyagcserével kapcsolatos) szindróma (tünetegyüttes) több, egymással összefüggő anyagcserezavar együttes fennállását jelenti.

#táplálkozás
2009.08.12.

A kalória vagy a zsír mennyisége számít?

A kalória az ételek energiatartalmának mérőegysége, a mennyisége azt fejezi ki, hogy mennyi energia szabadul fel a szervezetben az ételben található tápanyagokból, például a zsírból, a proteinből, a szénhidrátból. A zsír egy olyan lényeges tápanyag, ami segít a testnek a zsírban oldódó vitaminokat (A, D, E, K-vitamin) elnyelni, és szállítani őket, ráadásul a zsírnak még számos más funkciója is van.