Táplálkozás, zsír

#Táplálkozás #zsír

41 db cikk a témában

#tészta
2015.02.10.

Tények a tésztáról

A tészta a rost és az összetett szénhidrátok kiváló forrása. Most pedig jöjjön pár táplálkozási tény, amely segíthet, hogy továbbra is élvezd ezt a közkedvelt ételt.

#táplálkozás
2015.01.31.

Kell a zsír a fogyáshoz!

A zsírfogyasztás elkerülése önmagában még nem garancia a fogyásra. Éppen ellenkezőleg: óriási veszélyeket is rejteget, hiszen zsírok nélkül anyagcserénk nem működik megfelelően.

#margarin
2015.01.21.

Tények és tévhitek a margarin gyártásáról

A transzzsírsavak túlzott fogyasztásáért a legtöbben a margarint hibáztatják, amelyek a közhiedelem szerint hidrogénezett növényi olajból készülnek, így magas a transzzsír-tartalmuk.

#bőr
2015.01.12.

Az ételek hatása a bőrre

Ma már általánosan ismert dolog, hogy egyes tápanyagok jótékony hatással vannak a szervezetünkre. Az egészséges csontokhoz kalciumra és D-vitaminra van szükség, a szívnek pedig jót tesz az omega-3 zsírsavban gazdag hal.

#szag
2014.08.15.

A zsíros étrend tönkreteszi a szaglást

Floridai kutatók felfedezték, hogy az elhízás nemcsak több krónikus betegség kockázatát növeli, de a súlygyarapodás a szaglásra is hatással van. Kísérletükben a magas zsírtartalmú étrenden élő egereknél, a szaglás csökkenését igazolták.

#étel
2014.06.03.

Ételek, melyek javítják az agyműködést

Az étrendünknek tagadhatatlanul egészségügyi hatásai is vannak, például a szív működésére, a testtömeg indexre, a diabétesz kialakulására. Amit elfogyasztunk, az az agyunk működését is befolyásolhatja; az egészségtelen táplálkozás növelheti a pszichiátriai és neurológiai problémák kialakulását, mint például a depresszió, míg az egészséges étrend megóvhat minket.

#reggeli
2013.01.18.

Allergiát okozhatnak a gyorsételek

Azok a fiatalok és gyerekek, akik heti háromszor vagy annál többször gyorsételt fogyasztanak, nagyobb eséllyel tapasztalnak magukon allergiás reakciókat – derült ki egy nagyszabású nemzetközi kutatásból.

#elhízás
2012.06.07.

Fogyókúra: van, amikor muszáj

Az elhízottság betegség, ami a népesség nagy részét érinti. Nem csak a felnőttek és az idősek, hanem a fiatalok is szenvednek tőle.

#has
2012.04.19.

Lapul a has, tágulnak az erek

Minél több zsírt ad le egy túlsúlyos ember, annál rugalmasabbá válnak az erei - derítették ki amerikai kutatók.

#zsír
2012.03.10.

Zsír vagy kalória: mire figyelj?

Tisztelt szakértő! Igencsak össze vagyok zavarodva, amikor ahhoz a kérdéshez jutok, hogy vajon melyik összetevőt kell jobban figyelni. A kalóriákat vagy esetleg a bevitt zsír mennyiségét? Mindig megnézem, hogy mit eszem, de valójában nem tudom, hogy mire lenne érdemes hangsúlyt fektetni. És egyáltalán mi a különbség a kalória és a zsír között? Válaszát köszönöm.

#zsír
2012.01.04.

A zsír megváltoztathatja az agyműködést

Az elhízás és a magas zsírtartalmú étrend megváltoztathatja az agyműködést, különösen a hipotalamuszt és az étvágy szabályozását - idézte amerikai kutatók megállapítását a Scientific American című ismeretterjesztő folyóirat.

#vaj
2011.11.05.

Tények és tévhitek a vajról

Rengeteg pletyka kering a vajakról, vajkészítményekről. Ezeknek pedig a legtöbbje sajnos hamis. Utánajártunk, lássuk, mi is az igazság!