Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

375 db cikk a témában

#cukorbeteg
2011.04.01.

Az egészséges étrend alapjai cukorbetegek számára 1.

Nem létezik kifejezetten csak diabéteszesek számára kialakított diéta. Ez azonban jó hír! Ténylegesen csak ajánlás van azokról az ételekről, melyek helyes fogyasztása esetén kordában tartható a vér glükózszintje (vércukorszint), ez azonban nem csak a cukorbetegségben szenvedőknek jó, hanem bárki másnak is.

#vegetarianizmus
2011.03.15.

A vegetarianizmus

A vegetáriánus táplálkozás újabban keletkezett jelenség. Az elmúlt évek kutatásai rámutattak, hogy a nyugati típusú táplálkozás, vagyis az, hogy nagy mennyiségű húst, húskészítményt, cukrot, zsírt, illetve finomított lisztet fogyasztunk, számos káros hatást gyakorol az egészségünkre.

#vesebeteg. vesebetegség
2011.03.14.

A vesebeteg gyermek étrendje

A vesebetegségek változatos jellegűek lehetnek, kialakulásuk oka is többféle, tehát nem egységes kórképekről van szó.

#táplálkozási rendellenesség
2011.03.11.

A tinédzserek táplálkozási rendellenességei 2.

A táplálkozási problémával küzdő tini nem ismeretlen fogalom napjainkban. Az ilyen zavarban szenvedők viselkedése is megváltozik, például egyes tinilányok esetében a hirtelen jött zsírfelesleg érzelmi hullámzást válthat ki, valamint evés után hánytatáshoz vezethet.

#csoki
2011.03.01.

A csokoládé a jövő étele?

A Valentin napra kapott édes csokik, azt mutatják, hogy kedvesed törődik az egészségeddel, jobban, mint a szíveddel.

#élelmiszer
2011.02.27.

A 10 legegészségesebb élelmiszer

Nem kell egyből olyan ijesztő dolgokra gondolni, mint a búzacsíra, a búzakorpa vagy a tofu. Ugyanis a listát nem biomániás, vegetáriánus emberkék állították össze, hanem olyanok, akik próbáltak tekintettel lenni mindenki ízlésére, kérdés az, hogy mennyire sikerült.

#média
2011.02.09.

A média hatása az étkezési szokásokra

Köztudott, hogy a média nap mint nap irreális szépséggel "bombázza" az embereket. Emellett azt is tudnod kell, hogy ezek teszik a legnagyobb hatást a rendszertelen étkezési szokásokra. De mi a különbség a hirdetések és a hírek között? És mit tudunk tenni ezzel a problémával kapcsolatban?

#zsír
2010.12.14.

7 dolog, amit nem tudtál a zsírról

A háj olyan dolog, amit legtöbbünk nem szívesen hall rendszeresen, különösen, ha saját testünkről van szó. A hájat a növekvő sörhashoz, szűkülő nadrághoz és kevésbé ideális szexuális-szociális élethez kötjük. De a zsír, mint kötőszövet fontos szerepet játszik a testünkben, és a benne végbemenő folyamatokban és pozitív, valamint negatív tulajdonságai is vannak. Ez a négybetűs szó több titkot rejteget, mint gondolnád…

#egészséges táplálkozás
2010.11.06.

Egészséges táplálkozás... Biztos?

Mostanában a reklámokból mást se látunk, hallunk, mint hogy mit együnk azért, hogy egészségesek maradjunk. Ám jobb odafigyelni, mert nagyon sokszor ezek megtévesztőek és csak egyszerű marketingfogásról van szó!

#szójabab
2010.09.26.

Szója ételek és egészség

Mi is az a szója? Valószínűleg már hallottál a szójáról és azokról az állításokról, hogy segít megelőzni különböző betegségeket, például rákot vagy szívbetegségeket. Szóval mi is a szója története?

#nő
2010.08.18.

Zsíros ételek és a krónikus stressz

Sok ember azt mondja, hogy többet eszik, amikor stressz alatt van. Mások kevesebbet esznek. De azokra az emberekre ez még inkább igaz, akik krónikus stressz alatt vannak. Zsíros ételeket esznek és a táplálkozásuk gyakran mértéktelen - derül ki egy friss kutatásból.

#élelmiszer
2010.08.18.

Élelmiszer-biztonsági tanácsok utazóknak

Annak érdekében, hogy a remélt szép élmények helyett ne kellemetlen tapasztalatokkal, betegen térjünk haza, érdemes tájékozódni úticélunk higiénés, járványügyi helyzetéről, a kötelező és ajánlott védőoltásokról, valamint a helyi szokásokról is.