Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

375 db cikk a témában

#kajszibarack
2011.08.05.

Kajszibarack, a hosszú élet titka

Elég hihetetlenül hangzik, hogy ez a nálunk is termő gyümölcs csodákra képes, vagy legalábbis meghosszabbítaná az életet. Pedig rendszeres fogyasztása jótékony hatással van szervezetünkre.

#hamburgeradó
2011.07.19.

Hamburgeradó? Miért?

Bizonyos élelmiszerek csak minimális mennyiségben vagy egyáltalán nem rendelkeznek a szervezet számára hasznosítható tápanyagforrással, sőt nagymértékű fogyasztásuk számos betegség kialakulásához vezethet.

#vegyszer
2011.07.04.

Vegyszerek a gyümölcsökben és a zöldségekben

Azon a legújabb listán, mely az erős vegyszerekkel (peszticidek, herbicidek) kezelt élelmiszereket tartalmazza, olyan ismerős zöldségek-gyümölcsök és más élelmiszerek is szerepelnek, amiket eddig biztonságosnak és egészségesnek véltünk.

#előétel
2011.06.27.

A legjobb és legrosszabb előételek

Az éttermi vacsora során nem mindegy, hogy milyen előétel kerül az asztalra. Mert könnyen megeshet az is, hogy a főételt is meghaladó kalóriamennyiséget csemegézel be már az elején, ami egészségtelen.

#étel
2011.06.17.

Mi és mennyi kerüljön a tányérra?

Egy új amerikai diétás irányzat felváltotta az előző, 19 évig tomboló fogyókúrás elképzelést, amely az élelmiszer-piramisról szólt. A napi élelmiszer-beviteled felét zöldség és gyümölcs képezze, valamilyen tejtermékkel megspékelve!

#gyermekegészség
2011.05.25.

Pénz nélkül nincs gyermekegészség sem?

Gyermekük egészségének megtartását ma főleg a tehetősebb szülők engedhetik meg maguknak. A kisgyermekes anyák 59 százaléka ugyanis alacsony jövedelmű háztartásban él - derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 2011 áprilisában készített országos reprezentatív felméréséből.

#mogyoró
2011.05.15.

A mogyoró akár halálos is lehet?

Egy floridai általános iskolában a szülők az iskolai szabályzat megváltoztatását követelik, ugyanis az iskola egy olyan rendelkezést hozott, mely szerint kitiltanak minden, földimogyoró alapú élelmiszert az egyik osztályból, ezzel védve azt az egy gyereket, aki ételallergiában szenved.

#fogyókúra
2011.05.08.

Csalóka ételek a fogyókúrád ellen

Fogyni akarsz vagy csak megtartani a súlyodat? Mi hizlal és mi nem? Voltál már úgy, hogy egy ételre vagy egy italra azt hitted, hogy nem hizlal és egészséges, utólag meg kiderült, hogy ez nem igaz?

#glutén
2011.04.21.

Divat a gluténmentes étrend?

A Facebook, Twitter és más közösségi portálok gluténmentes diétával foglalkozó oldalain felfordulást okozott egy coloradói séf, Damien Cardone véleménye, aki csípős megjegyzéseket tett azokról a személyekről, akik gluténmentes vacsorát rendeltek éttermében.

#tini sport
2011.04.18.

Hogyan válhat egy tini sportlegendává?

„Szeretném megtudni, hogy mennyi fehérjére van szükségem. 14 éves, 172 centi magas, 51 kg vagyok, az iskolában focizom és súlyt emelek. Szeretnék egy kis súlyt magamra szedni és izmot növelni.

#só
2011.04.15.

Sótartók, avagy a nagy nátriummeglepetés

Becsmérelhetjük a sót, de a nátrium fontos szerepet játszik a szervezetünkben. Ez alapvető a folyadékegyensúlyhoz, az izomerőhöz és az idegfunkciókhoz. De a legtöbben túlsózunk mindent. Az irányelvek azt mondják, hogy 2300 milligramm nátriumot kell bevinni naponta - amely kb. egy teáskanálnyi asztali só mennyiségének felel meg.

#túlsúly
2011.04.13.

Az egészségtelen étkezés növeli a szívproblémák kockázatát

A túlsúlyos tinédzsereknek nincs elég friss élelmiszer, tejtermék, vagy rost az étrendjükben és sokkal nagyobb a valószínűsége, mint a normál súlyú kamaszok körében, hogy szív- vagy más egészségügyi problémájuk lesz – jelezték a legújabb kutatások.

#mértéktelen evés
2011.04.07.

A mértéktelen evés hátrányai

Sok tizenéves, akinek gondja van az iskolában, otthon a szüleivel vagy a testvérével, ahhoz, hogy, bánatát vagy szomorúságát elfojtsa, meglepő dolgokhoz fordulnak. Sokan az étel megvonását gondolják a legjobb megoldásnak, bulimia, anorexia. De vannak olyan fiatalok, akik épp a mértéktelen evésben találják meg az enyhülést.