Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

373 db cikk a témában

#szója
2012.04.12.

A szója barát vagy ellenség?

A szójáról hol jót, hol rosszat hallunk. Van, aki esküszik rá és van, aki ki nem állhatja és olyan is akad, aki azt sem tudja mikor és miben eszi meg a szóját. Mint mindenben a szójafogyasztásban is a mértékletesség a lényeg!

#hamburger
2012.04.01.

A hamburger története

A hamburger kétségtelenül az egyik legnépszerűbb étel a világon. Népszerűségét az amerikai gyorsétkezdéknek köszönheti, házilag is egyszerűen elkészíthető, ennek ellenére a legtöbb ember a gyorsétkezdében fogyasztja.

#zöldség
2012.03.24.

A zöldség és a gyümölcs szépít is

A zöldségek és gyümölcsök nemcsak egészségőrök, hanem szépítenek is - "belsőleg" alkalmazva, azaz például nem uborkás bőrpakolásként értve.

#éhezés
2012.03.23.

Sokszínű rossz táplálkozás: hárommilliárd embert érint

Éhezés, alultápláltság, túltápláltság, mennyiségi és minőségi hibák a táplálkozásban... Az egész világra kiterjedő problémák. Milyen következményei lehetnek ennek? Hogyan hízhatnak el azok, akiknek alig van pénzük ételre?

#barnulás
2012.03.20.

12 étel az egészségesen barna bőrért

Szeretnél napbarnított bőrt, de nem akarsz napozni? Vagy nincs is nap? Esetleg hallottál már a nap és a szolárium káros hatásairól? Az, hogy mit eszünk – és nem csak az, hogy mennyit! – fontos az egészséges megjelenés szempontjából. Egy egyszerű, tudatos út a szupermarketbe, különösen a zöldség-gyümölcs részlegre drasztikus változásokhoz segíthet.

#szénhidrát
2012.03.15.

6 szénhidrát, ami segít karcsúnak maradni

Szénhidrátok... csupa rosszat hallunk róluk. Ha meg éppen diétára adtuk a fejünket, akkor pláne! Tudtad-e, hogy az olyan étrendek, amelyek teljesen tiltják a szénhidrátbevitelt, akár többet árthatnak, mint amennyit használnak? Ugyanis az agyunknak és a testünknek létfontosságú ez a tápanyagtípus, csak így tud a szervezetünk megfelelően működni.

#diéta
2012.03.13.

A hatásos diéta ismérvei

A fogyás különösen jól jövedelmező üzletág a diétás módszereket kitalálóknak és a hozzájuk kapcsolódó termékeket, eszközöket gyártóknak, valamint forgalmazóiknak. A télikabátok eltűnésével, és a súlyfelesleget is megmutató ruhadarabok előkerülésével új diétás elhatározások születnek – ha már újévi fogadalomként nem működtek…

#zsír
2012.03.10.

Zsír vagy kalória: mire figyelj?

Tisztelt szakértő! Igencsak össze vagyok zavarodva, amikor ahhoz a kérdéshez jutok, hogy vajon melyik összetevőt kell jobban figyelni. A kalóriákat vagy esetleg a bevitt zsír mennyiségét? Mindig megnézem, hogy mit eszem, de valójában nem tudom, hogy mire lenne érdemes hangsúlyt fektetni. És egyáltalán mi a különbség a kalória és a zsír között? Válaszát köszönöm.

#táplálkozás
2012.03.03.

Kevesebb evés a hosszú élet titka

Az öregedést lassíthatjuk, ha kevesebb kalóriát viszünk be szervezetünkbe. E módszerrel leginkább az agy öregedésének sebessége fogható vissza bizonyos mértékig – állapították meg olasz kutatók.

A 12 legjobb diéta
#diéta
2012.02.29.

A 12 legjobb diéta

A népszerű és hangzatos diéták mind azt ígérik, hogy rövid időn belül karcsú és fitt leszel, mindenféle megerőltetés nélkül. De vajon tényleg működnek? Mennyire egészségesek vagy hatásosak? Melyek azok, amik tényleg hatnak és melyek átverés jellegűek vagy akár egyenesen károsak? Most utánanéztünk, hogy ne kelljen a saját bőrödön kísérletezned. Jöjjön hát a 12 legnépszerűbb fogyókúrás megoldás 2012-re!

#büfé
2012.02.24.

Elhízott diákok: nem az iskolai büfé a bűnös

Az amerikai tanintézetekből évek óta igyekeznek a sok cukrot, sót és zsiradékot tartalmazó üdítőitalokat és hamburgerféléket kitiltani, mert úgy vélték, hogy a mind több elhízott gyerek az iskolákban könnyen elérhető, egészségtelen tápanyagok miatt lesz dundi. Az iskolákban végzett nagyszabású vizsgálat kimutatta, hogy ez vaskos tévedés.

#diéta
2012.02.16.

Antidiétával a karcsú alakért: élvezd az ízeket!

Próbáld ki, hogy egy falat ételt helyezel a szádba. Nem az a lényeges, hogy milyen ételféleséget választasz, hanem az a fontos, hogy az valamelyik kedvenced legyen: mondjuk egy nagy tál finom töltött káposzta épp jó lesz. Talán meglep, hogy éppen ezt tanácsoljuk neked, de ha tovább olvasol, minden kiderül!

#fogyás
2012.01.30.

10 kilót szeretnék fogyni nyárra!

Kedves Doktornő! 15 éves vagyok és 63 kg. Nagyon szeretnék lefogyni, csak nem tudom, hogy kezdjek hozzá. A suliban is sokan csúfolnak. Nemsokára ballagni fogok, és nagyon szeretnék legalább 53 kg-ra lefogyni.