Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

373 db cikk a témában

#zsír
2012.01.04.

A zsír megváltoztathatja az agyműködést

Az elhízás és a magas zsírtartalmú étrend megváltoztathatja az agyműködést, különösen a hipotalamuszt és az étvágy szabályozását - idézte amerikai kutatók megállapítását a Scientific American című ismeretterjesztő folyóirat.

#táplálkozás
2012.01.01.

Az uniós gyerekek 20 százaléka kövér

Az Európai Unióban élő gyermekek mintegy 20 százaléka kövér, vagy elhízott. Ez súlyos egészségügyi veszélyt jelent: korán megjelenő cukorbetegséget, magas vérnyomást, az ízületek fejlődésének zavarait. Ráadásul a túlsúlyos gyerekből sokkal gyakrabban lesz kövér felnőtt, mint a súlytöbblet nélkül növekedőből.

#csokoládé
2011.12.13.

A csokoládé iránti vágy csökkentése

Mindannyian ismerjük az érzést, amikor megkívánunk egy kocka csokit, amiért az egész lakást fel tudjuk forgatni. Néha belefér egy kis nasi, ám nem engedhetünk mindig a kísértésnek. De akkor mit tehetünk?

#hús
2011.12.06.

A vegetáriánus étrendről tudományosan

Minél szigorúbban vegetáriánus valaki, annál jobban kell figyelnie az étrendjére, mert hiánybetegségek fenyegetik. A növényi ételekben kulcsfontosságú tápanyagok csak kis mennyiségben fordulnak elő vagy nincsenek, illetve nem szívódnak fel a bélből - hívja fel a figyelmet az Európai Táplálékinformációs Tanács folyóirata, a Food Today, amely áttekinti a kérdés táplálkozástudományi szempontjait.

#sport
2011.12.02.

Sportoló kamaszok étrendje

A fiatal szervezet egészséges fejlődéséhez alapvetően fontos a rendszeres fizikai aktivitás, azonban a növekedéssel kapcsolatos szükségletek különböznek a felnőttek táplálkozási igényeitől.

#d-vitamin
2011.11.30.

D-vitamin nemcsak a csontoknak, hanem az ereknek is kell

Nem fejlődnek épségben azoknak a gyerekeknek az ütőerei, akiknek nem jut elégséges D-vitamin a szervezetébe. A meglepő és újszerű eredményt az Amerikai Szív Szövetség idei kongresszusán ismertették Kansas City Gyermekklinikájának orvosai.

#szója
2011.11.10.

A szója szerepe az egészséges táplálkozásban

Talán már hallottál a szójatartalmú ételekről a tévében. Azt is hallhattad, hogy a szója megelőzi a betegségeket, csakúgy, mint a rákot vagy a szívrohamot. Tehát mi is a szója, és hogyan érdemes fogyasztani?

#vaj
2011.11.05.

Tények és tévhitek a vajról

Rengeteg pletyka kering a vajakról, vajkészítményekről. Ezeknek pedig a legtöbbje sajnos hamis. Utánajártunk, lássuk, mi is az igazság!

#édesség
2011.09.21.

Az édesség története

Tudtad, hogy a barlangokban lévő őskori festmények arról tanúskodnak, hogy már akkor is szerették az édességet? Mézet loptak a kaptárból, egy kis liszttel összekeverték, és kész volt a sütemény. Ez volt a legkorábbi desszert az emberiség történelmében.

#puffadás
2011.09.19.

Szellentenem kell a barátom előtt

„Kedves Dr. Nő! Több napot együtt leszek barátommal, és az lenne a legjobb, ha nem kéne minden percben odébb állnom, hogy szellentsek...” - válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#vegetáriánus
2011.09.18.

Tények a vegetáriánus étrendről

A vegetarianizmusnak több típusa létezik. Van, aki semmilyen állati eredetű dolgot nem eszik meg, így a tojást és a tejtermékeket sem.

#bogár
2011.08.30.

Rovarevés, a legújabb őrület

Bogaras falatkák, avagy készen áll a világ a szójás lisztkukac ízélményére? Állítólag a leghasznosabb fehérjeforrásunk lehet a megszokott hús mellett...

#zöldség
2011.08.23.

Érdemes bioterméket venni?

A biotermékek kezdetben csak bizonyos boltokban voltak elérhetőek azok számára, akik hajlandóak voltak sokkal többet fizetni a természetesebb, környezetbarát, vegyszermentes termékekért. Ma már szinte mindenhol kaphatóak, egyre kedvezőbb áron.

#kajszibarack
2011.08.05.

Kajszibarack, a hosszú élet titka

Elég hihetetlenül hangzik, hogy ez a nálunk is termő gyümölcs csodákra képes, vagy legalábbis meghosszabbítaná az életet. Pedig rendszeres fogyasztása jótékony hatással van szervezetünkre.