puffadás
#Táplálkozás

Szellentenem kell a barátom előtt

2011.09.19.
1 perces olvasási idő

„Kedves Dr. Nő! Több napot együtt leszek barátommal, és az lenne a legjobb, ha nem kéne minden percben odébb állnom, hogy szellentsek...” - válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

Mivel eddig mindig egyedül voltam, nagyon idegesen veszem, hogy ott van velem a szerelmem, és még ez a tudat is felpuffaszt, nem ha még olyanokat eszem össze vissza, ezért szeretném, ha legalább fizikailag tennék ezügyben. Ezért szeretném megkérdezni, hogy mik azok az ételek, amik fogyasztásával a legkevésbé számíthatok puffadásra, vagy szélgörcsre?

Előre is köszönöm a választ!

Kedves Levélíró!

haspuffadás

Én inkább azt írnám meg, hogy miket ne egyél, az egyszerűbb... kerüld a hüvelyeseket, a a káposztaféléket, a karfiolt, a hagymát, bizonyos gyümölcsöket (banán, körte, barack). Ha túl sok rostot fogyasztasz (és ehhez nem vagy hozzászokva), akkor az szintén puffadást okozhat. Segíthet az Espuminsan gyöngy, ami megköti a bélgázokat. Egyébként egy idő után elkerülhetetlen, hogy az ember bizonyos élettani funkcióiról a párja is tudomást szerezzen, egy nagy nevetéssel el lehet ütni a szégyenérzetet.

Sokkal jobb, mint a folyamatos szorongás

(Dr. Szimuly Bernadett)