Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

376 db cikk a témában

#élelmiszer
2010.08.18.

Élelmiszer-biztonsági tanácsok utazóknak

Annak érdekében, hogy a remélt szép élmények helyett ne kellemetlen tapasztalatokkal, betegen térjünk haza, érdemes tájékozódni úticélunk higiénés, járványügyi helyzetéről, a kötelező és ajánlott védőoltásokról, valamint a helyi szokásokról is.

#gyorsétterem
2010.08.16.

Hamburgerfüggőség - Komoly problémákat okozhat

Az egészségtelennek kikiáltott ételek - mint a hamburger, sült burgonya és társaik – komoly függőséget képesek kiváltani az azokat mértéktelenül fogyasztók esetében – jelentették be amerikai kutatók.

#dohányzás
2010.08.08.

Dohányos étrend

Sok mozgás, kevés zsiradék, rengeteg rostokban gazdag gyümölcs és zöldség. Talán a legfontosabb alapanyagai a volt dohányosok étrendjének. Sokan azonban félnek a leszokástól – a ma már közhellyé lett - „elhízol, ha leszoksz” tévhit miatt. Igen, ugyanis ez egy tévhit.

#vegetáriánus
2010.08.05.

Vitaminpótlás vegetáriánusoknak

Sokan azt gondolják, azzal, hogy lemondanak a húsevésről, mindent megtettek az egészséges táplálkozás érdekében, holott ez a táplálkozási forma is rejthet magában veszélyeket, ha nem vagyunk elég tájékozottak.

#iskola
2010.07.19.

Jamie Oliver: Mit egyen a gyerek az iskolában?

Az angol Ofsted (egy, az iskolákat ellenőrző független intézmény) beszámolója szerint a szülőket irritálja az iskolaigazgatók azon viselkedése, amikor az egészséges étkeztetés zászlaja alatt megszabják, hogy a gyerek mit vihet magával és mit nem az iskolai tízóraira.

#táplálék kiegészítők
2010.07.03.

Táplálékkiegészítők és teljesítményfokozók

A sportteljesítmény növelésének reményében, sokan sok mindent bevállalnak. A teljesítményfokozók gyors, hatékony eredményeket ígérnek, de nem mindegy, hogy milyen áron. Tényleg javítják az esélyeidet és vonzóbbá teszik a külsődet? És egyáltalán: biztonságos a használatuk?

#diéta
2010.06.18.

Diéta: Hétköznapi ételeinkkel nem megy

Ha szeretnéd tested zsírtartalmát csökkenteni, a mozgás mellett kiemelt figyelmet kell szentelni az étkezésnek is. A megszokott "alapvető" élelmiszerekkel nem fogsz eredményt elérni, lássuk, milyen alternatívái lehetnek a lakosság nagy részére jellemző, de egészségtelen ételeknek.

#túra
2010.06.04.

Mi legyen a hátizsákban?

A hétvégétől egyre javuló, nyárias időt jósolnak a meteorológusok, ennek köszönhetően pedig egyre többen terveznek rövidebb-hosszabb túrákat, kirándulásokat. Ez mindenképpen hasznos időtöltés, hiszen a tiszta levegőn gyaloglással töltött órák szinte belülről masszírozzák a szervezetet. Érdemes azonban felkészülnünk a kisebb-nagyobb balesetekre, kényelmetlenségekre is.

#vegetáriánus
2010.05.11.

A vegetáriánus étrend hatásai

Ha vegetáriánus vagy, vagy éppen azzá készülsz válni, a kiegyensúlyozott táplálkozásra nagy hangsúlyt kell fektetned. Noha a vegatariánizmusnak sok pozitív hatása van, kamaszoknak nem ajánlott a szigorú vegetáriánus étrend, mivel ebben az életkorban különösen sok proteinre és kalciumra van szükséged.

#szója
2010.04.05.

Miért egészséges a szója?

Úgy tűnhet, mintha a szója a mogyorós chipsektől az üdítőkig mindenben ott lenne. A szójabab növényi ösztrogéneket (fitoösztrogéneket) tartalmaz: ezeket izoflavonoknak hívjuk. Az izoflavonok közül kettő, a genistein és a daidzein a meghatározó feltételezések szerint az egészségmegőrzés szempontjából.

#táplálkozászavar
2010.04.01.

A táplálkozászavar egyre több nőt és lányt érint

A táplálkozászavarral kezeltek körében több mint 90 százalékot tesz ki a nők és lányok aránya – derül ki a németországi Baden-Würtenberg tartomány 2008-as nyilvántartásából. Mivel e tartományban átlagos a nők és férfiak aránya, a számok egész Európára kivetíthetők.

#reggeli táplálkozás
2010.03.21.

Egészségtudatosság a kamaszoknál is!

Az iskolás kamasz gyerekek hajlamosak kapkodva táplálkozni, előszeretettel hagyják ki a reggelit, és választják napközben a gyorséttermek menüsorait. A szülőknek pedig sokszor az a legkényelmesebb, ha rájuk hagyják.

#krónikus fáradtság
2010.02.12.

A krónikus fáradtság és az étkezés közötti kapcsolat

A téli időszakban reggelenként nehezünkre esik kikelni az ágyból, a rövid és hideg nappalok miatt könnyen kedvetlennek érezzük magunkat. Ha a rosszkedv nem múlik és hónapokon át tartós fáradtság és letargia lesz úrrá rajtunk, már fontos komolyan vennünk a panaszokat.