Táplálkozás, étrend

#Táplálkozás #étrend

159 db cikk a témában

Vegán étrend: 9 egészséges tipp
#vegán
2023.04.14.

Vegán étrend: 9 egészséges tipp

Ha vegán étrendet szeretnél követni, vagyis elhagyni a húst, a tejtermékeket és a tojást, több figyelmet kell fordítanod a kiegyensúlyozott és vitamindús táplálkozásra. Íme, 9 egészséges tipp a vegán étrend elkezdéséhez.

Mit kell enned, ha vashiányos anémiád van?
#vashiány
2023.03.23.

Mit kell enned, ha vashiányos anémiád van?

Hitted volna, hogy a vashiány több, mint másfél milliárd embert érint a Földön? Európában minden harmadik menstruáló nő, a várandós nők 75%-a, a kisgyermekeknek pedig közel a fele vashiányos.

5 ok, amiért érdemes uzsonnáznod
#egészséges táplálkozás
2023.03.02.

5 ok, amiért érdemes uzsonnáznod

Egyes iskolák igyekeznek a menzán a diákok számára legjobb étrendet összeállítani, de ez nem mindenhol van így. Sok helyen nincs egészséges, tápláló étel se a menzán, se a büfében. Érdemes végiggondolnod miket eszel, amikor már igazán éhes vagy - vajon egészséges ételekre esik a választásod?

Reggeli lezsírozva...
#reggeli
2023.02.20.

Reggeli lezsírozva...

A „reggelizz, mint egy császár, ebédelj, mint egy király, és vacsorázz, mint egy koldus” old school tanács napjainkban, amikor a táplálkozási és diétás elvekkel Dunát lehetne rekeszteni, elég fapadosan hangzik, ám amerikai kutatók legfrissebb eredményei alapján úgy tűnik, a népi bölcsesség megint valami örök érvényű igazságra bukkant…

Ilyen az egészséges reggeli
#egészséges reggeli
2023.02.17.

Ilyen az egészséges reggeli

Reggelizz úgy, mint egy király! - tartja az ismert mondás. Nem véletlenül, hiszen nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy egy jó reggeli az alapja az egész napnak. Az étrend elmaradhatatlan étkezése, de vajon mi tartozik az egészséges reggelihez és mi nem?

Tippek, hogy miért reggelizzünk!
#étkezés
2023.01.21.

Tippek, hogy miért reggelizzünk!

Itt van néhány apró tipp, ami segíthet abban, hogy eldöntsd, érdemes-e reggelizni vagy sem. De köztudott tény, hogy a reggeli segít súlyt veszteni, és megtartani a már elért súlyunkat!

Jó tanácsok kamaszoknak: mennyi a napi energiaszükségleted?
#energiaszükséglet kamaszkorban
2023.01.06.

Jó tanácsok kamaszoknak: mennyi a napi energiaszükségleted?

Tudtad, hogy a szervezeted olyan változásokon, fejlődésen megy keresztül, ami miatt egészen más mennyiségű tápanyagra és energiára van szükséged, mint más életkorokban? Vajon mi mindent érdemes szem előtt tartanod ahhoz, hogy egészséges legyél? Mit, mennyit és hányszor egyél?

Hogyan tudod a legbiztosabban elkerülni az elhízást?
#elhízás
2022.10.20.

Hogyan tudod a legbiztosabban elkerülni az elhízást?

Világszerte több mint 375 millió gyermeket érint az elhízás. Az Egyesült Királyságban minden tizedik gyermek elhízott, amely az egyik legmagasabb arány Európában. Ha ez nem változik, a gyermekkori elhízás 2025-re több mint minden harmadik 20 éves felnőtt elhízásához vezet majd!

Evés után mennyi idővel kezdhetsz el edzeni?
#edzés
2022.08.20.

Evés után mennyi idővel kezdhetsz el edzeni?

Elég egy rohanós nap, egy pluszfeladat, egy túlvállalás és már borul is a rend. Kimarad az evés, túlhajtod magad az edzésen, aztán ájultan esel össze a pályán. Ahogy az sem kellemes, amikor a gyorsan, szinte rágás nélkül bedobált ételek sziklává állnak össze a gyomrodban.

Miért jó kókuszzsírral sütni?
#kókusz
2022.04.01.

Miért jó kókuszzsírral sütni?

Görgey Artúr már 1851-ben megírta „A kókuszzsír szilárd és folyékony zsírsavairól” címmel értekezését, de napjainkban sokan mégsem ismerik ennek a sütés közben is szagtalan, és epebetegek diétájában is használható alapanyagnak az előnyeit. A kókuszzsír tulajdonságainak részletes megismeréséhez Varga Dóra, dietetikus nyújt segítséget.

Mi az a jojó effektus?
#jojó effektus
2022.02.11.

Mi az a jojó effektus?

A néhány hetes sanyargató diéta befejezése után rövidesen visszatérnek a leadott kilók? Sőt, a mérleg többet mutat, mint a diéta kezdete előtt? Vajon mitől alakulhat ki a jojó effektus, és mit tehetsz azért, hogy elkerüld? Milyen veszélyeket rejthet magában a jojó effektus?

#anyagcsere
2021.10.28.

10 tipp az anyagcseréd felgyorsításához

Az anyagcsere (metabolizmus) felgyorsítása a fogyókúrázók Szent Grálja. Vajon milyen gyors egy ember anyagcseréje? Ez több mindentől függ. Vannak, akik öröklik a gyors anyagcserét, mások a lassút. Tudtad például, hogy a férfiak több kalóriát égetnek el, mint a nők, még pihenés közben is?

A mandulaital 11 előnye, amit eddig nem tudtál
#tej
2021.06.28.

A mandulaital 11 előnye, amit eddig nem tudtál

Azok, akik nem isznak tejet, ám valamilyen formában mégis pótolni szeretnék azt, valószínűleg találkoztak már a mandulaitallal. Akár vegetáriánus, akár tejérzékeny vagy, a mandulaital remek, egészséges választási lehetőség.