Táplálkozás, étrend

#Táplálkozás #étrend

157 db cikk a témában

Tésztaszószok gyorsan, egyszerűen kezdőknek
#zab
2022.09.11.

Tésztaszószok gyorsan, egyszerűen kezdőknek

A diákok általában sok tésztát esznek, mivel akár egy főzésben teljességgel tapasztalatlan ember is képessé válhat gondoskodni magáról, ha van kéznél elegendő tészta és szósz. Íme, néhány ötlet, ha tényleg kezdő vagy a konyhában.

Hány kalóriára van szüksége egy tininek naponta?
#kalória
2022.08.26.

Hány kalóriára van szüksége egy tininek naponta?

A felnőttektől eltérően a tinik még fejlődésben vannak, ezért több kalóriára van szükségük, hogy legyen elegendő energiájuk a növekedéshez és a mindennapi kihívásokhoz. A kalóriaszükséglet nyilvánvalóan attól is függ, hogy mennyire mozogsz rendszeresen, mennyi a testtömeged, fiú vagy lány vagy, illetve, hogy mennyire vagy magas.

Evés után mennyi idővel kezdhetsz el edzeni?
#edzés
2022.08.20.

Evés után mennyi idővel kezdhetsz el edzeni?

Elég egy rohanós nap, egy pluszfeladat, egy túlvállalás és már borul is a rend. Kimarad az evés, túlhajtod magad az edzésen, aztán ájultan esel össze a pályán. Ahogy az sem kellemes, amikor a gyorsan, szinte rágás nélkül bedobált ételek sziklává állnak össze a gyomrodban.

8 tipp az egészségesebb konyháért
#konyha
2022.06.28.

8 tipp az egészségesebb konyháért

A családod egészségesen él és úgy is étkezik? De a konyhában lévő alapanyagok néha az ellentétes hatást váltják ki. Mit tehetsz, hogy a családod valóban helyesen étkezzen?

Te ismered a flexitáriánus étrend ismérveit?
#étkezés
2022.06.17.

Te ismered a flexitáriánus étrend ismérveit?

Sokféle étrend létezik - ember legyen a talpán, aki pontosan eligazodik a diétás tanácsok útvesztőjében. Van, aki a testsúlycsökkentés miatt vág bele a diétázásba, sokakat a betegsége kényszerít rá, mások az egészségük megőrzése érdekében étkeznek bizonyos elvek szerint.

Te mennyi ételt pazarolsz?
#éhezés
2022.05.25.

Te mennyi ételt pazarolsz?

Az ellentétek világában élünk: egyszerre van jelen a túlsúlyosság és az éhezés, a gazdagság és a szegénység, a takarékoskodás és a pazarlás, a tudatosság és az érzelmi döntések tömege. Így aztán előfordulhat az a már-már nonszensz helyzet, hogy amíg a magyar háztartások évente 300 ezer tonna élelmiszert pazarolnak el, addig az ezzel a mennyiséggel jól laktatható félmillió ember egy éven keresztül éhezik.

Miért jó kókuszzsírral sütni?
#kókusz
2022.04.01.

Miért jó kókuszzsírral sütni?

Görgey Artúr már 1851-ben megírta „A kókuszzsír szilárd és folyékony zsírsavairól” címmel értekezését, de napjainkban sokan mégsem ismerik ennek a sütés közben is szagtalan, és epebetegek diétájában is használható alapanyagnak az előnyeit. A kókuszzsír tulajdonságainak részletes megismeréséhez Varga Dóra, dietetikus nyújt segítséget.

#energia
2022.02.21.

Mennyi egy kamasz napi energiaszükséglete? Az energiaegyensúly szerepe

A tizenéves korosztály számára a pubertáskorban bekövetkező testi változások miatt egészen más mennyiségű tápanyagra és energiára van szükség a fejlődés zavartalan bekövetkezéséhez, mint más életkorokban. Vajon pontosan milyen táplálkozási alapelveket érdemes szem előtt tartanod ahhoz, hogy egészséges legyél? Hányszor, mit és mennyit egyél?

Mi az a jojó effektus?
#jojó effektus
2022.02.11.

Mi az a jojó effektus?

A néhány hetes sanyargató diéta befejezése után rövidesen visszatérnek a leadott kilók? Sőt, a mérleg többet mutat, mint a diéta kezdete előtt? Vajon mitől alakulhat ki a jojó effektus, és mit tehetsz azért, hogy elkerüld? Milyen veszélyeket rejthet magában a jojó effektus?

#anyagcsere
2021.10.28.

10 tipp az anyagcseréd felgyorsításához

Az anyagcsere (metabolizmus) felgyorsítása a fogyókúrázók Szent Grálja. Vajon milyen gyors egy ember anyagcseréje? Ez több mindentől függ. Vannak, akik öröklik a gyors anyagcserét, mások a lassút. Tudtad például, hogy a férfiak több kalóriát égetnek el, mint a nők, még pihenés közben is?

8 apró teendő a szebb mosolyért
#száj
2021.08.26.

8 apró teendő a szebb mosolyért

Ha vigyázol a fogaid épségére, azzal nemcsak a megjelenésedet teszed még varázslatosabbá, hanem rengeteg betegséget is megelőzhetsz. Íme, 8 tipp, amelyek segítségével megőrizheted a fogaid higiéniáját.