Szülőknek, lánya

#Szülőknek #lánya

357 db cikk a témában

#reggeli
2011.11.19.

Felmérés a reggelizési szokásokról

A válaszadó szülők 53 százaléka ragaszkodik ahhoz, hogy reggelizzen a gyermeke, a többieknél azonban elmaradhat az első étkezés - derült ki egy októberben készült felmérésből.

#fogamzásgátló
2011.11.18.

Felírassak-e hormonális fogamzásgátlót a gyerekemnek?

Renáta csinos, fiatal anyuka. Kislánya 10 éves, és egyelőre még jobban érdeklik a játékok, mint a fiúk. Renátának azonban már most határozott elképzelései vannak arról, hogy ha kislánya néhány év múlva kamaszkorba lép, milyen módszereket ajánl számára a védekezésre.

#úszás
2011.11.11.

A szülők bevezetnék a kötelező úszást

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint be kellene vezetni az úszásoktatási normatívát a közoktatásban, s a szervezet öt évre visszamenőleg megnézné, mire használták fel az önkormányzati iskolák a mindennapos testedzésre biztosított finanszírozott időkeretet.

#plasztika
2011.10.12.

A 13 éves lányom mellplasztikát akar

Az én szépséges, 13 éves lányom meg van győződve arról, hogy az egyik melle nagyobb, mint a másik. Hiába hajtogatom neki folyamatosan, hogy ez teljesen normális, még fejlődésben van, és majd idővel változik a teste.

#főzés
2011.10.08.

Tud magára főzni a gyermekem?

Egy tinilány édesanyjaként, gyermekem utolsó középiskolai éveiben rengeteg kérdés foglalkoztat, sok álmatlan éjszakát okozva. Bejut az egyetemre? Ki tudjuk majd fizetni? Boldogul majd egyedül? És mi is nélküle?

#szakértő válaszol
2011.10.06.

Szexről és lelki problémákról kérdeznek a tinik az interneten

Az intim témák, a szex és az önbizalomhiánnyal összefüggő lelki problémák azok a cikis témák, amikről a tinik inkább interneten kérdeznek – derült ki abból az elemzésből, amelyet a Kamaszpanasz.hu internetes portál orvos és pszichológus szakértőinek válaszai alapján készítettek a szerkesztők.

Vagdossa magát, hogyan segítsek?
#vagdosás
2011.08.06.

Vagdossa magát, hogyan segítsek?

A tudat, hogy gyermeke szándékosan vagdossa magát, egyszerre sokkoló és kétségbeejtő. Az öncsonkítást komolyan kell venni, mivel hátterében mindig valami lelki baj áll, amit meg kell találni és kezelni kell. Hogyan segíthet gyermekének?

#evés
2011.07.11.

Kényszeresen eszik a lányom?

„Amikor a 14 éves lányom és a barátai nálunk vannak, azt vettem észre, hogy folyamatosan a hűtőt fosztogatják. Nem gondoltam, hogy bármi baj lenne vele, de azóta hallottam a kényszeres evés betegségéről. Mi is ez pontosan? Aggódnom kellene?”

#szex
2011.07.09.

Szüleiktől kérnek szexuális tanácsot a fiatalok

Széles körben elterjedt, hogy szexuális téren a tinik előtt a barátaik és a sztárok állnak példaként, de egy új kanadai tanulmány felveti azt a lehetőséget, hogy akik valójában befolyásolják őket, azok a szülők.