Szülőknek, lánya

#Szülőknek #lánya

355 db cikk a témában

#kapcsolat
2021.05.04.

Tinédzser románcok - Régen és most

A digitális világ teljesen megváltoztatta a tinik szerelmi életét. Gyermeked már nem úgy találkozgat, randizik másokkal, ahogyan ezt te tetted fiatalabb korodban. Íme, 7 bizonyíték erre.

#rendetlen saját szoba
2021.05.02.

Ha rendetlen a tini szobája...

A szobában lévő rendetlenséggel majdnem minden szülőnek szembe kell néznie. Még a legrendezettebb gyerek életében is eljön az az időszak, amikor már nem érdekli őt annyira a szoba tisztán tartása. De mit lehet ekkor tenni? A következő stratégiák segíthetnek.

#szülő
2021.03.10.

Tévhitek a kamaszokról

A tinik esetében gyakran gondolkodunk sztereotípiákban. Csak ejtsük ki a szánkon a kamasz szót, és az emberek máris sóhajtozni fognak, kitartást kívánnak, és elmesélik a saját tapasztalataikat. Cikkünkben lerántjuk a leplet a leggyakoribb tinikkel kapcsolatos mítoszokról.

#testvérharc
2021.03.04.

3 megoldás a testvérharcra

Íme, egy kiváló hasonlat az új testvér érkezésére: A férj rózsával és ajándékkal tér haza feleségéhez. Leülteti kedvesét és a következőket mondja neki: Édesem, tudod, hogy szeretlek. Valójában annyira szeretlek, hogy úgy döntöttem, hazahozok egy másik feleséget is. Szeretném, ha tudnád, hogy a szívemben mindkettőtök számára van elég hely, ezért ne irigykedj, legyél kedves és lépj túl rajta.

#szülő
2021.01.30.

Hogyan kezeljem a kamasz gyerekemet?

A serdülőkor nem csak a kamasz, hanem az egész család számára megterhelő időszak. Ahogyan egy kisbaba érkezése is felborítja a korábbi családi dinamikát és a szülők kapcsolatát, úgy a kamaszkor is tartogat kihívásokat. Sokkal inkább akkor kell aggódni, ha a kamasz gyerekünkkel soha nincs konfliktus, hiszen ez az időszak az önálló identitás és a saját énhatárok kijelöléséről szól.

#barát
2020.12.04.

A tinik titkai

A tiniknek rengeteg olyan titkuk van, amelyek meglepetésként hathatnak szüleik számára, ha tudomást szereznek róluk. Cikksorozatunkban ezekről a titkokról rántjuk le a leplet.

#kapcsolat
2020.10.05.

7 figyelmeztető jel, hogy a gyermeked egészségtelen kapcsolatban él

Lehet, hogy nem kedveled a lányt/fiút, akivel a gyermeked együtt jár – ezzel nincs is semmi gond, azonban ha azt veszed észre, hogy a kapcsolatuk egészségtelen, az már más téma. Egy egészségtelen kapcsolat számos következménnyel jár mind a tinik mentális és fizikai jólétére, mind a társasági életére, tanulmányaira nézve.

#olvasás
2020.07.07.

7 tipp, hogy gyermeked rávedd az olvasásra

Gyermekeinket rávenni az olvasásra egy igazi kihívás a mai modern világban. A legtöbb tini életében a számítógépek, videojátékok, okos telefonok pótolták a könyveket. Az olvasás azonban tini gyermeked sikerében kulcsfontosságú lehet.