Szülőknek, lánya

#Szülőknek #lánya

355 db cikk a témában

Hogyan kezelj egy felelőtlen tinit?
#felelőtlen
2022.05.02.

Hogyan kezelj egy felelőtlen tinit?

A gyereked egyre magasabb, máshogy néz ki, új dolgokat tanul minden nap. Ezért természetes, hogy elvárod tőle, hogy felelősebb legyen. Azonban ez nem fejlődik ki gyorsan, könnyen és természetesen a tiniknél.

Hogyan ösztönözd a kamaszt a mindennapi olvasásra?
#olvasás
2022.02.19.

Hogyan ösztönözd a kamaszt a mindennapi olvasásra?

Ahogy fejlődik a technológia, az olvasás feledésbe merül, így sok fiatal más elfoglaltságot talál. Vajon mit tehetsz annak érdekében, hogy gyermeked minden nap olvasson? Az olvasás mindenkinek fontos, így itt van néhány tipp, amivel ösztönözheted a tinit.

Tinédzserkori migrén és fejfájás
#migrén
2021.12.15.

Tinédzserkori migrén és fejfájás

A fiatalkori fejfájás egy gyakori probléma. Mire a kamasz betölti a 15. évet, biztosan fájt már legalább egyszer a feje életében. Persze előfordulhat, hogy a fejfájás tényleg csak az, aminek látszik, ám néha valami komolyabb is állhat a hátterében.

Ezt aztán fel nem veszed az iskolába
#öltözködés
2021.12.02.

Ezt aztán fel nem veszed az iskolába

Vicces, milyen könnyen száll az idő, nem igaz? Néhány éve még te öltöztetted fel gyermeked tökéletesen összeillő ruhadarabokba és bátran engedted el az iskolába. Nemcsak, hogy olcsóbb és mulatságosabb volt a vásárlás, de sokkal kevésbé megterhelő is.

#csendes
2021.11.08.

Hogyan kezeljünk egy csendes tinit?

Problémád van azzal, hogy gyermeked megnyíljon neked? Csak egyszavas válaszokat ad, amikor kérdezel tőle valamit? Ha gyermeked csendes és nem kommunikál, ne aggódj, nincs egyedül ezzel. A valaha beszédes tinik is szótlanná válhatnak egy időre. Ha ezzel küzdesz, segítünk néhány tippel.

#abortusz
2021.11.01.

Döntés az abortuszról

A legjobb döntés, ha egy lány azonnal szól az édesanyjának, apjának, bármilyen szülői szerepet betöltő személynek az abortuszról. A legtöbben szeretnének az érzéseikről, félelmeikről beszélni. Támogasd lányod akkor is, ha dühös, csalódott, meglepődött vagy, hiszen neki most erre van szüksége.

#smink
2021.10.14.

A nagy smink-vita

Nem olyan, mintha csak tegnap lett volna, amikor lányod még azt sem hagyta, hogy a vásárban vagy gyerekjátszóban kifessék az arcát? Egy pár év alatt máris belépett a divat világába. Valószínűleg a National Geographic Kids magazin helyett is már valamelyik tinimagazinra vágyik.

#szülő
2021.10.10.

Frusztrált kamaszok?! Így nyugtasd meg őket a legegyszerűbben!

A felnövés útja mindig nehéz, főleg a gyermekkor és felnőttkor határán imbolygó tiniknek. A kamaszok életében mindennapos az új területek és érdeklődési körök felfedezése, így nem is csoda, hogy a kihívások hatására frusztrálttá és zavarttá válnak.

#makacs
2021.09.06.

Hogyan kezeljük a makacs kiskamaszokat?

Ha gyermeked majdhogy nem születése óta erős akarattal rendelkezik, valószínűleg már kimerült vagy mostanra. A makacs csecsemők és kisgyermekek már jóval a kamaszkor előtt megnehezítik a szülők dolgát. Mikor gyermeked eléri a középiskolás éveket, a teljes figyelmed szükséges az egészséges fejlődéséhez. Hogy a legegyszerűbben átvészeld ezeket az éveket, egy tervre van szükséged!

#szülő
2021.07.09.

Hogyan kezeld 18 éves gyermeked?

A 18 évesek megszállottan kutatják önmagukat, jövőbeli személyiségüket. Keresik a választ, hogyan is fognak boldogulni a nagybetűs életben.

#anorexia
2021.07.06.

Anorexia a családban

Miért alakulhat ki, milyen pszichés háttér áll az anorexia mögött? Milyen előnyei vannak egy ilyen szörnyű betegségnek?

#szabadság
2021.07.02.

Amikor a tininek több szabadság kell

Fontos, hogy lehetőséget adj gyermekednek a felelősségteljes viselkedés gyakorlására, hiszen ha mindig mindent megcsinálsz helyette, soha nem lesz önálló. Adj neki elég szabadságot, hogy ezt megtanulhassa. Ha például minden nap te nyaggatod a házi feladat megírása miatt, csak azért fogja megcsinálni, hogy végre elhallgass, így ha idősebb lesz, nehezebben fogja kezelni a komolyabb helyzeteket önállóan.

#hála
2021.06.03.

Hogyan tanítsd gyermeked hálára egy durva világban?

Gyermeked már egészen kiskora óta megpróbáltad bizonyos viselkedési formákra megtanítani. Emlékezteted őt, hogy tegye szája elé a kezét ha köhög, megtanítod rá, hogy nem mindig mondhatja ki azt, amit gondol, hogy hogyan viselkedjen az idősebbekkel, hogyan viselkedjen az asztalnál.

#öngyilkosság
2021.06.01.

Sikertelen öngyilkosság után

A serdülőkort kísérő nagy mértékű testi és lelki változások megélése, valamint a környezeti hatások esetenként szélsőséges reakciókat válthatnak ki gyermekeinkből.