Suli, munka, vizsga

#Suli, munka #vizsga

91 db cikk a témában

#kémia érettségi
2012.04.28.

Ismered a kémia érettségi feladattípusait?

Ugyanarra a tudásra számtalan módon rákérdezhetnek. Fontos, hogy még a kémia érettségi vizsga előtt szerezz némi tapasztalatot a különböző feladattípusok megoldásában.

#biológia érettségi vizsga
2012.04.27.

Állatkert kontra biológia érettségi vizsga

Mivel a felkészülési idő egyre vészesebben fogy, ideje tesztelned, hogy eddig mit sikerült elsajátítanod a biológia érettségi vizsgára. Itt megtalálod a tavalyi és a 2010-es feladatsort!

#érettségi
2012.04.24.

Idegen nyelvek az érettségi vizsgán

Most már annyira kevés a felkészülési időd, hogy tudnod kell, hol tartasz a vizsgaanyag elsajátításában. Tarts próbaérettségit, és tudd meg, hogy mennyire ismered az angol, a német, a spanyol, a francia vagy a latin nyelvet!

#érettségi
2012.04.20.

Történelem érettségi: mérd fel a tudásod!

„Könyves Kálmán nagy király volt, de Mátyás Király…” ez már nagyon elcsépelt szöveg, és régen sem vált be. A történelem érettségi feladatsora nem enged teret a mellébeszélésnek. A 2010-es és a 2010-es történelem érettségi megoldással.

#érettségi
2012.04.18.

Érettségi matematikából: még nincs veszve semmi!

Idén május 8-án kerül sor a matematika érettségire. Sokak számára ez az a tantárgy, amitől a leginkább félnek. A vizsga időpontja vészesen közeleg, ezért érdemes átgondolnod, hogy a maradék felkészülési idődben mivel foglalkozol.

#egyetem
2012.04.03.

Egyre többen puskáznak az egyetemeken

Angol egyetemisták tízezreit kapták puskázáson az egyetemi vizsgák, a zárthelyik és a házi dolgozatok esetében, a tendencia egyre csak nő.

#matek
2012.03.17.

Így szerezhetsz ötöst a matek érettségin

Már csak másfél hónapotok van a matekérettségiig, úgyhogy itt az ideje elkezdeni az ismétlést. Hogy könnyebb legyen a dolgotok, az eduline és a matekmindenkinek.hu idén ismét elindítja közös érettségi-előkészítő sorozatát.

#felvételi
2012.01.20.

Kezdődnek a középiskolák központi írásbeli vizsgái

Pénteken megkezdődnek a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgái. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint írásbelit 506 intézmény szervez, és azokon több mint 70 ezren vesznek részt.

#főiskola
2011.12.30.

Ilyen lesz a felsőoktatás

Az Országgyűlés pénteken elfogadta az új felsőoktatási törvényt, eszerint magyar állami ösztöndíjjal, részösztöndíjjal, és önköltséges formában folytathatják a jövőben tanulmányaikat a felsőoktatási hallgatók. A törvény melléklete a jelenlegi állapotnak megfelelően állami, egyházi és magán egyetemeket és főiskolákat rögzít.

#nyelvvizsga
2011.12.26.

Diploma nyelvvizsga nélkül: nem csitul a vita

Hetek óta tart a vita a hároméves "nyelvvizsga-amnesztiáról", és még közel sincs vége: a nemzetierőforrás-miniszter szerdán nyújtott be egy újabb módosítót, amely alapján csak azok a végzett hallgatók kapnák meg nyelvvizsga nélkül a diplomát, akik az egyetemek-főiskolák saját, belső nyelvi vizsgáját leteszik.

#felvételi
2011.07.22.

Nem oda vettek föl, ahova szerettem volna

A felvételi eredmények sokaknak kedveztek, idén arányaiban több diák jutott be a felsőoktatásba. De az sem mindegy, hogy ki hova került be. Mit tegyünk, ha nem abba az intézménybe vagy szakra kerültünk, ahova a legjobban szerettünk volna?

A szóbeli matematika érettségiről
#szóbeli érettségi
2011.05.18.

A szóbeli matematika érettségiről

Nagyon elszúrtad a matek írásbelidet? Le vagy törve? Aggodalomra semmi ok, még javíthatsz! Bánkódás helyett koncentrálj az előtted álló feladatra, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból! Az alábbiakban megpróbálunk segíteni, hogy tudd, mi vár Rád!

#iskola
2011.04.30.

Igazságtalan a tanárod? Cseréld le egy vizsga erejéig!

Veled is előfordult már, hogy rossz magaviselet miatt egyessel, vagy szinte megoldhatatlan feladatokkal teli röpdolgozattal büntette a tanár az osztályt? Mindez komolyan kihat az év végi jegyedre, s akár a továbbtanulásodra is!

#puskázás
2010.03.18.

Puskázás - Ne becsüljük le a tanár képességeit!

Aki látta az Éretlenek című francia filmet, az szórakoztató formában kaphatott ötleteket a puskázásra vonatkozóan. De ötletek e nélkül is vannak. Csak annyi kell hozzá, hogy az életben legalább egyszer diák legyen valaki.